Троянският 3 март

* Троян отбеляза достойно, както винаги, националния празник – тържествено, пъстро, достолепно
Празнично
С военен ескорт бе изнесено национаалното знаме
Издигане на трибагреника на пилона пред Общината
Приветствието на кмета Донка Михайлова
ТРОЯН отбеляза достойно, както винаги, националния празник 3 март – тържествено, пъстро, достолепно. Започна с молебен за здраве и благоденствие на българския народ в троянската църква „Св. Петка“, отслужен от архиерейския наместник отец Марин. И продължи с общоградско празненство на централния площад „Възраждане“: с приветствие на кмета Донка Михайлова, духовия оркестър на маестро Марин Цочев и един знаков и станал неизменен ритуал – изнасянето с военен ескорт на националния трибагреник и издигането му на пилона пред Общината, редом до жълтото троянско знаме с герба на града ни и синьото знаме със звездите на Обединена Европа. Сред официалните гости на троянския 3 март бе и ловешкият депутат от ДПС Джейхан Ибрямов.

Малки и големи празнуваха троянския 3 март
Северняшкият ансамбъл пее и танцува за троянци
ПРАЗНИКЪТ завърши с поднасяне на венци  пред паметниците на Ботевия съратник Димитър Икономов-Димитриката, великия летописец на борбите за Свободата ни Захарий Стоянов и ген. Павел Карцов, предвождал руския отряд, освободил Троян. И с голям празничен концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци от Плевен.

Инж. Петко Пенков:„Нито студът, нито вятърът ни попречиха да се качим до Арката на свободата
ИМАШЕ го и традиционното продължение – групи троянци се изкачиха до Арката на свободата на билото на Беклемето (Троянския проход), издигната в чест на победния щурм на прохода в лютата зима на 1877/78 г., и също поднесоха венци; сред тях бе и председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков със семейството си. „Нито студът, нито вятърът ни попречиха да се качим до Арката на свободата и да отдадем почит на всички загинали за нашата свобода. Честит празник, троянци! Честит празник, българи!“, коментира в профила си във фейсбук председателят. И от нас – честит празник!

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |