Община Троян с награда за Общинския солидарен фонд

* От създаването си през 2013 г. до момента Фондът е подпомогнал лечението на 89 граждани на общината (65 живеещи в града и 24 – в селата), като общо досега финансовата подкрепа възлиза на
 близо 80 хил. лв.
Отличници
Момент от церемонията, кметът Донка Михайлова получава наградата на Община Троян
И ПРЕЗ ТАЗИ година Община Троян беше сред отличените в конкурса „Добри практики в държавната администрация“, организиран от Института по публична администрация (ИПА) – награда и второ място в категория „Социална отговорност“ за Общинския солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от община Троян. Фондът е инструмент на социалната политика на Община Троян за надграждане и допълване на държавната политика в сферата на здравеопазването и е израз на социалната ангажираност на местното самоуправление за опазване здравето и живота на гражданите.Общинския солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от община Троян. Официалната церемония по награждаването се състоя на 11 декември.
 
ЧРЕЗ ОБЩИНСКИЯ солидарен фонд се подпомага финансово лечението на граждани с постоянен и/или настоящ адрес на територията на община Троян минимум 3 години, които не могат сами или с помощта на близките си да си осигурят необходимите им средства за лечение. Средствата на фонда се осигуряват чрез бюджета на Община Троян, дарения и благотворителни кампании. Максималният размер на отпусканите финансови средства за лечение е в размер до 80 % от извършените допустими разходи, но не повече от 1500 лв. за възрастни и 2000 лв. за деца; в изключителни случаи и повече, но след решение на Общинския съвет.

ОТ СЪЗДАВАНЕТО си през 2013 г. до момента Фондът е подпомогнал лечението но 89 граждани на община Троян (65 живеещи в града и 24 – в селата), в това число 17 деца и младежи, като общо финансовата подкрепа досега възлиза на близо 80 хил. лв. През 2018 г. до настоящия момент е помогнато на 18 човека, от които две деца и са отпуснати общо 19 300 лв., а до края на годината предстои разглеждането на още 4 заявления. Предизвикателствата в областта на здравеопазването  и осигуряването на устойчивост и качество на предлаганите здравни услуги могат да бъдат постигнати единствено чрез активното партньорство между държава, общини и граждански сектор, категорични са от Община Троян.

Станислава Вачева, PR на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |