Грозното пате се превърна в лебед

* Обновеният салон на Община Троян открит официално * Кметът Михайлова: „Решихме, че тази зала трябва да запази трите си основни функции“ * Строителят инж. Цанкова: „По едно време чак на мен не ми се вярваше, че ще се получи – е, получи се!“
Придобивки
Грозното пате се превърна в лебед
От първата редовна сесия на ОбС в обновения салон
НЕПОСРЕДСТВЕНО преди редовната октомврийска сесия на Общинския съвет (25 октомври), в навечерието на Димитровден – празника на строителите, бе прерязана лентата на изцяло обновения общински салон, който е дом и на местните ни избраници. На церемонията присъстваха всички от екипа, превърнал грозното пате (овехтелия и демодиран досегашен салон, сякаш изваден от Вълко-Червенково време) в истински лебед: кметът Донка Михайлова, представляваща основния инвеститор Община Троян, авторката на архитектурния проект арх. Методиева от София, строителят инж. Лилия Цанкова и ръководителят на проекта Пламенка Гечева от общинската администрация.

ФИНАНСИРАНЕТО на нелекия обект е със спечелен от Община Троян проект по националната програма „Красива България“ – общо инвестицията възлиза на 180 хил. лв. (без ДДС), като програмата осигурява 72 хил. лв., а останалите 108 хил. лв. са съфинансиране от общинския бюджет. Сред гостите бяха повечето общински съветници начело с председателя инж. Петко Пенков, служители от администрацията, граждани.

Приветствието на кмета Михайлова, вляво – общинският председател инж. Пенков
„КОГАТО мислехме какво трябва да се случи с тази зала, решихме, че тя трябва да запази трите си основни функции: да е зала на Общинския съвет, да е зала за различни културни събития, дискусии, срещи на граждани и ритуална зала за сключване на граждански бракове. Това възложихме на проектантите и това имаме днес. Много ми е приятно, че с откриването на тази зала на практика предоставяме на троянци още едно място с възможности за различен тип събития – наред със залите в Информационно-културния център, зала „Форум“ в читалището, полифункционалната зала (зад Данъчното). Някой казваше, че тези зали са много на Троян, но има моменти, в които те са малко“, се чу в приветствието на г-жа Михайлова. Изказана бе и благодарност към изпълнителите: проектантската фирма „Рем Арх“ ЕООД (София), „Кима Консулт“ ЕООД (Провдив), извършили строителния надзор и специално към инж. Лили Цанкова и нейната фирма „Строител Троян“ ЕООД, удържала на думата си да завърши обекта преди Петковден, празника на града ни.

Емоционалното слово на инж. Лили Цанкова,
до нея са арх. Методиева и Пламенка Гечева
„БИХ КАЗАЛА, че това е най-трудният обект, който съм изпълнявала за 14-те години, откакто съм сама във фирмата. Може би заради комплексността, може би и защото тук бяхме в очите на всички – всеки надничаше, даваше акъл“, обобщи в началото на емоционалното си слово инж. Цанкова. А изводът й бе, че „когато нещата се правят със сърце, обикновено се получават“, а пък „ние, жените, работим със сърце, защото колкото и сексистки да звучи, този проект е изцяло женски“. Собственичката на „Строител Троян“ ЕООД очерта и параметрите на извършеното: „Изринахме всичко до тухла, на пода сме сложили почти 40 кубика замазка, изцяло са променени настилките, стенните облицовки, таваните, всички виждате красивия мрамор и красивия паркет на пода, акустичните материали, новото осветление. Това, което не виждате, е огромният труд на хората и положените над 3,5 км кабели – силови и комуникационни“. „По едно време чак на мен не ми се вярваше, че ще се получи – е, получи се!“, шеговито заключи строителката.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |