Орешак направи площадка за децата си

* Всичко е с дарителски средства, материали и труд, идеята е на
 група местни ентусиасти
Добрата новина
Разпродажбата за събиране на средства за каузата
ДЕЦАТА на Орешак си имат нова детска площадка. Тя е до Пощата, на мястото на старата, отдавна амортизирана площадка. А най-хубавото е, че инициативата е на група местни ентусиасти. На 16 септември, по повод празника Вяра, Надежда и Любов, била организирана разпродажба на детски вещи – играчки, дрехи, книги, обувки – в която се включили 20-тина майки и от която за няколко часа се събрали над 300 лв. Като дарение постъпили още 100 лева, както и дървен материал, лак, байц – мнозина се включили, всеки според възможностите си. Резултатът е солидна дървена къщичка, оборудвана за детски занимания – игри, рисуване, четене. Монтирана била преди броени дни, на 27 октомври. Предстои на площадката да се обособят места за спорт – баскетболен кош, батут, пясъчник и каквото още решат хората.

Къщичката е готова
ОБОРУДВАНЕТО на къщичката включва и метла – като подсещане и улеснение придобивката да се стопанисва добре. За съжаление обаче вече има нанесени вреди по покрива, тоест има и злоумишленици. Това едва ли изненадва някого. Но един от ентусиастите, Стела Маринова, казва, че няма да се откажат. За нея хубавото на идеите е, че сплотяват хората и градят общности.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |