Пак цигания на метри от площада

* Конят не бе вързан и хрупаше на воля, край него се въртеше куче, а наблизо в буренака бе спретнато човешко леговище * Преди две години забраната не бе гласувана, надяваме се този път интересите на Троян и троянци да надделеят
Хубава работа, ама троянска
ПОЛОЖЕНИЕТО с циганските каруци в Троян вече не се трае. И нещо трябва да се направи!

ПРЕДИ МЕСЕЦ И НЕЩО, на 24 юли, едно подобно ППС бе цопнато на тротоара насред Троян – на пресечката на ул. „Симеон Велики“ и ул. „Ангел Кънчев“ (на метри от мястото, където е новият паметник на героя от Дойран ген. Владимир Вазов). Излишно е да казваме, че конското возило бе стигнало дотук въпреки забраната за движение на каруци в тази градска част и нямаше задължителната номерация и регистрация (според разпоредбите на общинската Наредба №2 за безопасност на движението на територията на община Троян, чл. 15 и чл. 26 – бел. ред.).

ДНЕС, четвъртък, 13 септември, бяхме свидетели на подобна цигания – но то не е само цигания, то е наглост и отказ от цивилизация и съобразяване с елементарните правила на градско съжителство – на метри от споменатото място. В запуснатото зелено петно (не можем да го наречем градинка, тъй като от години буренясва и е обърнато на змиярник и пикалник, но това е друга тема – бел. ред) в триъгълника между улиците „Симеон Велики“, „Ангел Кънчев“ и „Любен Каравелов“ бе „гарирана“ една циганска каруца. Конят не бе вързан и хрупаше на воля, край него се въртеше куче, а наблизо в буренака бе спретнато човешко леговище, имаше одеало и друга екипировка, даже едни изути обувки.

ВСИЧКО ТОВА ставаше на метри от централния градски площад (където ще са скорошните тържества по случай 150-годишнината от обявяването на Троян за град) и пред очите на десетки минувачи. Някой от очевидците бяха безучастни, други се нервеха, двама дори дойдоха да изразят възмущението си в редакцията на Т21, която е на метри от „петното“; а вероятно в този момент собственикът на конското возило и аверите му жулеха бири на четвъртъчния троянски битак. Можем да се обзаложим, че подобна каруцарска гледка в този ден, както и във всеки друг биташки четвъртък, имаше и на прикритото с винилови картинки пространство при някогашната градска баня, където достъпът на каруци също е забранен. Къде са съблюдаващите за реда (контрольори и други), ще попита някой, ние също питаме.

КОМЕНТАРЪТ е излишен. А изводът е само един – възобновеното предложение на общинския съветник Николай Тодоров за пълна забрана на движението на каруци в Троян трябва да бъде прието; преди две години то не бе гласувано заради някакви тънки партизански сметки и ежби, надяваме се този път интересите на Троян и троянци да надделеят над партизанщината.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |