ГЕРБ - Ловеч: Къде е политическата отговорност на БСП - Ловеч

* Ще има ли случай БСП поне веднъж да поеме политическа отговорност за срамните действия на своите? * Призоваваме правораздавателните институции за прозрачни и бързи действия както по казуса „Йовка Тодорова“, така и
по казуса „Минчо Казанджиев“
Платена публикация
Минчо Казанджиев, Йовка Тодорова
ПРЕЗ ВЧЕРАШНИЯ ден стана ясно, че дългогодишният кмет на Ловеч от БСП Минчо Казанджиев, който е и областен лидер на партията, е един от тримата подсъдими, които ще бъдат изправени пред Специализирания наказателен съд. Обвинението към него е за безстопанственост като кмет на общината, тоест свързано със служебните му задължения като градоначалник, издигнат и избран с листата на БСП. Вече втори ден е поразително мълчанието на БСП по случая „Минчо Казанджиев“ и неговия подчинен – ръководител на проекта, по който е поръчано, доставено и платено червеното влакче, обект на разследването и обвинението.

КАК КОГАТО става въпрос за повдигнати обвинения на някой от или близък до ГЕРБ, и то при условие, че действията му по никакъв начин не са свързани с партията и тя незабавно и категорично се е разграничила от поведението му, БСП излиза с гръмовни декларации и призиви за бързо и прозрачно правосъдие, а когато един от най-знаковите им кметове, даван за пример от партийната им централа е вече подсъдим, се мълчи и няма никаква реакция от тяхна страна? Кога са искрени в искането за справедливо правосъдие? Или когато се касае за тях, това не важи? А въпросът за политическата отговорност?

ЩЕ ИМА ЛИ случай БСП поне веднъж да поеме политическа отговорност за срамните действия на своите? Или, разчитайки на късата памет на обществото ни, пак ще чакат хората да забравят, така както когато техен депутат ги нарече дебили или както в случая с техен заместник председател на НС, който написа нова история с твърдението, че Народният съд бил „необходимо правосъдие“? А Минчо Казанджиев с каква възвишена цел ощети Ловеч със стотици хиляди левове? И дали само с толкова, колкото са упоменати в обвинителния акт на Окръжна прокуратура?!

КОЛКО бяха случаите, в които при най-малкото съмнение за нещо нередно ГЕРБ категорично се разграничи от свои кадри? Да, когато дълги години ръководиш изпълнителната власт и имаш стотици кметове из цяла България, стотици общински съветници в страната и хиляди членове и симпатизанти, винаги са възможни грешки, винаги е възможно да са те подвели в преценката за някой, но ГЕРБ за разлика от БСП винаги са поемали политическата си отговорност! А някой може ли да се сети само за един случай, в който БСП да са я поели? Явно и в политиката моралът и достойнството са за всички останали, но не и за БСП!

КЪДЕ са сега народните представители от БСП, къде са общинските съветници от БСП, които са толкова активни в обвиненията към ГЕРБ? Къде е сега Корнелия Нинова да вземе отношение към областния лидер на БСП - Ловеч? Къде сега е вашата критичност, дами и господа, вашата отговорност пред хората на Ловеч? ПП ГЕРБ в Ловеч призовава правораздавателните институции за прозрачни и бързи действия както по казуса „Йовка Тодорова“, така и по казуса „Минчо Казанджиев“ и компания. Защото това е важно! За хората, останали тук въпреки повече от 25-годишното управление на БСП, през което градът бе разграбен и доведен до днешното си състояние!

16 юни 2018 г.
ПП ГЕРБ - Ловеч

 Още по темата:

3 коментара:

Дедо Спас каза...

Нямам нищо против тия двамата да полежат. Нямам и нищо против някой най-после да каже нещо за министър Московски (от ГЕРБ, каква ирония), неравност на "пътя" ли беше или употреба на разни работи. И аз си попийвам, иначе трябва да мина на розови апчета.
Сега по същество, мисля официално да се кандидатирам за кмет, после за министър-председател. Зная английски и руски, даже и български. Не съм ял филии с мас, нашите бяха работници в Елпром и купуваха краве масло. Няма да крада много, никога повече от 10% от общината и не повече от 25% от инвеститорите. Ще ви направя първото наклонено кръгово на елпромския мост, после ще бъкна един лек ремонт пред СХУПИ-то (то вече е с ново име, ма вий тъй си го знайти). После Калинел ще ревне, че няма откъде да минат камионите и ще бутна кръговото на Вила Вана. Дотук ще съм напред с милион, в лева обаче. Ще обасам всички липи, даже и пред нас, улуците са важни! Сега програмата:
1. Инфраструктура - никакви цялостни асфалтирания на улици, само кръпки, така се печели повече. Кръговото вече го споменах, ама мой да турим и едно на моста за "Лесопласт", ей тъй, да има. За един мандат толкова.
2. Здравеопазване. То хора вече няма, докторите остаряха, но за Вас ще ремонтирам новата поликлиника и даже ще я санирам за още 1 милион. Тя ще бъде общежитие за младите лекари. Ще дам стипендия на 1 (един) млад доктор, да се върне в Троян и да стане личен лекар на останалите живи.
3. Образование. За кой? Над "Иван Хаджийски" се вееше знамето на САЩ, ще търсим инвеститори от там, всеки лев е от полза, особено при 10% комисионна. "Васил Левски" ще го направим общежитие на даскалите от "Механото", но не за по-малко от 4-5 милиона, ще пробвам да ги открадна от Европа. "Климент Охридски" става обществен плювалник на семки за останалите в квартала. Може по някоя европейска програма да направим развъдник за био жаби в басейна.
Не знам колко символа позволява това чудо, засега толкова.

Дедо Спас каза...

Едно много важно допълнение. Аз ще бъда НЕЗАВИСИМ кмет, няма да завися от Вас, уважаеми избиратели, нито Вие от мен. Всяка жаба в гьола си! Но мога да обещая, че общинската управа ще стане поне 400-550 човека, може някой от избирателите да се вреди на топло. Мислете, ако можете.

Unknown каза...

Присмял се хърбел на щърбел!Все боклуци!Затова сме в чужбина.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |