ГЕРБ - Ловеч се разграничи от Йовка Тодорова

* Общинската съветничка е обвинена в злоупотреба с близо 120 хил. лв., задържана е за 72 часа с прокурорско разпореждане
 * ГЕРБ: Безкомпромисни сме към хора, които уронват името на партията

Йовка Тодорова
Гореща тема Актуализиран

С нарочна декларация от днес (13 юни, сряда) областната и общинската структура на ГЕРБ – Ловеч се разграничават от ловешката общинска съветничка от групата на ГЕРБ Йовка Тодорова, която вчера (12 юни, вторник) бе задържана за 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура. Съветничката е ръководител на отдел в Бюрото по труда - Ловеч и е обвинена в злоупотреба с близо 120 хил. лв.; сумата била източена чрез фиктивни списъци за шофьорски курсове за безработни и надписване на учебни часове. „От ПП ГЕРБ никога и по никакъв начин не сме разпъвали политически чадър над никого“, се казва в декларацията.

Позиция на областната и общинската структура
на ПП ГЕРБ - Ловеч

ОБЛАСТНАТА и общинската структура на ПП ГЕРБ - Ловеч се разграничават от общинския съветник Йовка Тодорова, която е задържана с обвинение за длъжностно престъпление. Тя е разследвана и по информация на Окръжна прокуратура - Ловеч срещу нея има образувано досъдебно производство за длъжностно престъпление, от което според разследването са настъпили значителни вредни последици в размер на 117 300 лв. за Агенцията по заетостта.

ОТ ПП ГЕРБ никога и по никакъв начин не сме разпъвали политически чадър над никого. Както неведнъж сме показвали, ние сме безкомпромисни към хора, които уронват името на партията с поведението и действията си. Очакваме разследващите и правораздавателни органи да си свършат работата.

ПП ГЕРБ - Ловеч

Бел. ред. С позиция  във връзка със задържането на съветничката от ГЕРБ Йовка Тодорова излязоха и от областната структура на БСП - Ловеч. Предвид широкия обществен отзвук и огромната за община Ловеч сума, която се цитира, Общинският съвет на БСП - Ловеч очаква максимално бърза и прозрачна работа от разследващите и правораздавателни органи. В интерес на всички български граждани и в частност на ловчалии е този казус да получи своето разрешение максимално бързо и при доказване на обвинението, основните виновници да понесат своята отговорност“, се казва в изявлението на социалистите. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |