„Кърваво писмо“ вини Община Троян за... пожара в Чифлик?

* Иначе казано – групата хотелиери, стоящи зад т. нар. „Сдружение КК Чифлик“, търсят отговорност от Общината за неуредените си частни ВиК проблеми с фирма „ДАД“ ООД * Община Троян: Няма да се ангажираме с опровержение на лъжи

Сблъсъци
Гледка към курортната част на с. Чифлик, община Троян
НОВО „кърваво писмо“ написаха от хотелиерското сдружение в с. Чифлик, представлявано от гръцкия мениджър на хотел „Чифлика Палас“ Такис Дретакис (по-известен като съпруг на сексоложката Кобилкина – бел. ред.) и с най-деен член собственичката на хотел „Фея“ Искра Митева. Отвореното писмо носи подпис „Сдружение КК Чифлик“ и бе разпратено до медиите навръх Баба Марта (1 март 2018 г.).

***

В ПРЕДИШНАТА си депеша от м. май 2017 г. (виж „Общината: „Разделяй и владей“ – бел. ред.) Община Троян бе обвинена, че „не прави почти нищо, за да превърне курортния комплекс на с. Чифлик в проспериращ курорт от национално значение“ – изработване на ПУП (подробен устройствен план) и комплексна програма за развитие на комплекса, изграждане на централизиран водопровод, централна пречиствателна станция, тротоари, сцена, детски площадки, паркове, прозрачно и пропорционално разпределение на туристическата такса. Това отворено писмо бе подписано от „Сдружение на хотелиерите и ресторантъорите в с. Чифлик и Курортен комплекс „Чифлик“ (вероятно идентично със „Сдружение КК Чифлик“ – бел. ред.). В отговора си тогава (виж „Кметът покани хотелиерите от Чифлик на среща“ – бел. ред.) от Община Троян фокусираха вниманието върху основния проблем – „нарастването на риска от спиране на минералната вода, поради това, че довеждащите тръби за минерална вода са незаконни за част от хотелите“. С други думи – върху факта, че няколко хотелиери искат с общински сили и средства да се реши техен частен проблем, който е неглижиран и подценяван от собствениците през годините (изграждане на довеждащ водопровод за минерална вода до обектите им). Последва среща между двете страни, но явно примирието е било временно.

***

В ПОРЕДНОТО си отворено писмо от 1 март т. г.  хотелиерското сдружение възобновява атаката срещу Община Троян. Като този път Общината е обвинена за големия пожар в хотел „Балкан“ и липсата на пожарни кранове. „Години и години наред Община Троян умишлено бездейства, оставяйки курорта на произвола да съдбата, като не реинвестира почти нищо от събраните данъци и туристически такси“, е тежкият извод на „Сдружение КК Чифлик“. След което камъчето е изплюто и бездействието на Общината е обяснено с това, че „безмълвно наблюдава как фирма „ДАД“ ООД, нелигитимно провъзгласила се за собственик на водоизточника и водопреносната мрежа, рекетира собственици на хотели, къщи за гости, заведения и вили, незакономерно присвоявайки десетки и десетки хиляди лева годишно, като им продава вода - държавна собственост“. Иначе казано, хотелиерите, стоящи зад т. нар. „Сдружение КК Чифлик“, отново винят Общината за неуредените си частни ВиК проблеми с частната фирма „ДАД“ ООД (тази фирма, между другото, е собственик на един от големите хотели в Чифлик – бел. ред.); и призовават да й се потърси (на Общината) най-строга отговорност.

ПОТЪРСИХМЕ становището на „обвиняемия“ Община Троян и оттам получихме следното кратко, но достатъчно категорично изявление: „Публикуваното в медийното пространство отворено писмо от „Сдружение КК Чифлик“ съдържа откровени лъжи, некоректни и подвеждащи твърдения. Това е поредният случай, в който подобна информация се тиражира без да става ясно кой е нейният автор. Ясно е едно – че голямата част от хотелиерите в Чифлик не стоят зад написаното в писмото и че общински съветник използва така нареченото сдружение за изява на нереализираните си политически амбиции. Община Троян няма да се ангажира с опровержение на лъжи, поднесени от анонимен автор“. По наша информация визираният общински съветник е самият председател на постоянната Комисия по туризъм в местния парламент, активист на троянското сдружение „Съвет по туризъм“, хотелиер и областен председател на ВМРО Даниел Сираков.

***

НЯКЪДЕ из фейсбук мярнахме и „по-кървав“ разширен вариант на отвореното писмо на „Сдружение КК Чифлик“, озаглавено „Молба“ и адресирано до министър-председателя Бойко Борисов, трима министри, ловешкия областен управител и окръжния прокурор (на нас този вариант не ни бе изпратен – бел. ред.). В „Молба“-та си сдружението, подписало се сега като „Сдружение „Курортен комплекс Чифлика“, молеше премиера Борисов да започне процедура по… излизането на Курортен комплекс Чифлик от община Троян. Но нямаме представа дали тази нелепица, а защо да не кажем и откровена глупост, е автентична.

Т21

Още по темата:

27 коментара:

Анонимен каза...

Кой е Даниел Сираков?
1/ малокултурен печатар, завършил техникум
2/Рекордьор по смяна на партийна принадлежност - преди 1989г номенклатура на БКП като шеф на Печатницата
3/ Цар на личния интерес - той е най-дългогодишния общ съветник, който се слави с вечно успешно решаване на лични цели
4/ Развитието на общината, гражданите на Троян изобщо не го интересуват
5/ Даню Сирака след избора на нов Общински съвет тутакси се "коалира" с мнозинството. Подкрепя го, а мнозинството подкрепя Даню. Демек - Ти на мене, аз на тебе.
До като троянци допускат такива "мъдреци" да бъдат избирани в общинската управа градът ни няма да мръдне да се оправя

Анонимен каза...

Удивително точна характеристика. Добавям - подмазвач, интригант, недодялан селяндур, хитра мижитурка

Анонимен каза...

Т.е не трябва да се гласува за ВМРО?
И за ГЕРБ не трябва - изпокрадоха адски безочливо държавата, а оная тиква ни обеснява колко сме били добре.
Лили снегорина и тя само блещи глупости, а народа отворил широко уста им се възхищава.
Те така проЗтотия няма и в африканските племена.

Анонимен каза...

Елементарната журналистическа етика изисква не да се преразказва /и то тенденциозно/ едно писмо, а да се публикува самото писмо.
Често пиша за демагогията, скриването на информация и слугуването на властта от троянската т.нар. журналистика. Тази статия е поредния пример.
В случая не казвам кой е крив и кой прав - защото както аз, така и останалите читатели сме на практика неинформирани за претенциите на сдружението, за да "блесне" отговорът /на кое и какво/ от община Троян с цел заклеймяването на това сдружение.
Факт е и то от много години, че община Троян НЯМА НИКАКВА ВИЗИЯ за развитието на курорта "Чифлик". Неоспорим факт! Само че троянските медии не питат Кмета и ОбС какво са реализирали до момента и какви решения смятат да вземат за този курорт с плачевна инфраструктура от години и със сериозно противопоставяне между хотелиерите. Къде по-лесно е да мамиш и откровено да лъжеш населението, че в това сдружение са лъжци и измамници, а Кмет и община - целите в бяло.
Но, точно това е "политиката" в община Троян - лъжи, демагогия и медиен слугинаж за някакви измислени и то забележете - персонални успехи на кметицата ни, а не на местната законодателна и изпълнителна власт, както би следвало да бъде, ако изобщо може да се говори за някакви успехи, освен пред слепците и глупците.
Не само за Чифлик, община Троян няма никаква визия и за развитието на к.Беклемето, за к.Шипково, за района около язовир Сопот и изобщо навсякъде в сферата на Туризма. И не само на Туризма!
Община Троян и кмета Михайлова НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ стратегическия "План 2020 за развитието на община Троян". Не изпълняват никакви планове, не изпълняват дори ежегодните бюджети на общината, които са своеобразни краткосрочни планове. Пълен хаос и потресаващо управленско безсилие! И чудовищна наглост с тиражирането на някакви "успехи". А обвиненията, които си позволяват от общината към членовете на това сдружение или персоналните нападки към един общински съветник са един чудесен пример за днешната отвратителна троянска посткомунистическа действителност, в която БСП, ГЕРБ и останалия политически боклук са се хванали и играят на едно хорце. Но, в този пропадащ и отчайващо обезлюдяващ се град и община е така от близо четвърт век насам. Нищо ново и изненадващо.

Анонимен каза...

Съгласен със всички особено за не единствената Медуза Д.С.в т.ч.М.А.,Д.Е.и други мекотели минали на хранилка в съвет,горско ст-во(П.Б.) и кой ли не каканарин с портрет на Левски зад дебелия си г...и гръб???

Анонимен каза...

КОЙ Е ПЛАМЕН ДАНОВ, ЧЕ КОМАНДАВА ЦЕЛИЯ ТРОЯН? ДО КОГА ТАЗИ МУТРА ЩЕ КОЛИ И БЕСИ В ГРАДА НИ !!! ЗАЩО МУ СЛУГУВА ЦЯЛ ТРОЯН, ААААААААААААА!!!!

Анонимен каза...

Пламен Данов държи цялата полиция. Парадира с Ичев и е факт. Има 5 пистолета, а колко троянци има 5 пистолета ??? Защо парадира с това, че полицията е негова? Че води полицията на екскурзии в Америка? КОРУПЦИЯ!!! ДАНС къде е ??? До кога ще търпим тоя алкохолик да шофира всяка вечер пиян !!!????

Анонимен каза...

Пламен Данов наистина ли пуска фактура за 50лв и взема 500лева от поне 10години и всички го пазят. Вади пистолет на масата и почва разговори и този кой му дава пистолети като бомбони. Полицията да му ги прибира, какво като ги води на екскурзии в Америка. Това е корупцията . Искаме разследване.

Анонимен каза...

Пламен е врътнал измама най-вероятно за да си направи ремонт. Полицията работи ли по тази версия -НЕ. Нали са негови хора. ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ИЗМАМА ли е това?

Анонимен каза...

Кметицата е пич. Стига сте я тормозили.

Анонимен каза...

ДАНОВ МАЙ ВРЪТНА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ИЗМАМА. СЕГА ЩЕ НАПРАВИ РЕМОНТЧЕ НА ГЪРБА НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ.

Анонимен каза...

Ганьо (пардон Даньо)Балкански първо да се научи да пише, че дори в първи клас децата могат повече

Анонимен каза...

Някои неща написани в обвиненията на това сдружение са абсолютна истина, която разбира се, е тежко неудобна на общинските чиновници.

Някой от вас досега да е чувал къде отиват парите от събраната туристическа такса?
Някой да е чувал/виждал/присъствал на публично обсъждане на(ако има такива) проблемите на този толкова сериозен сектор в троянско?
Някой знае ли кой и как решава къде,как и от кого да се рекламира община Троян?
Някой знае ли колко пари от туристическата такса отиват в джоба на въпросните рекламни дейци ?
А някой да е чувал за отчет или резултат?
Някой да знае къде потънаха над 200 000 (ДВЕСТА ХИЛЯДИ) лева по проекта "По пътя на Еделвайса", и какво бе създадено на яве с тези пари?
Някой да знае как така ИЗГОНЕНИТЕ от банката собственици на бившшия вече х. Веника Палас и Веника,се оказаха арендатори на басейна в единствения курортен комплекс в троянско, а именно на този в село Шипково?
Дали някой знае, че именно въпросния общински съветник е "причината" държавата да върне управлението на минералните бани в село Шипково на община Троян?
Случайно някой да знае какво прави общината в едно с Н.В. най-успешната,с тези минерални бани?

Истина е ,че един от собствениците на фирмата ДАД(Дочков,Антикаджиев,Данов) ООД, се изявява като собственик на сондата на топла вода във вилната зона над с. Чифлик.

И понеже става въпрос за обвинения и кой и какво искам да попитам, при какви условия лицето А. Балев продължава да рентира апетитен общински имот вече повече от 15 години?
Интересно ми е да се хвърли и светлина относно условията при които на лицето П. Терзиев от Избор за Троян, част от тенис клуба на скиорите на А. Балев, му бе построен частен тенис корт ВЪРХУ стадиона в село Орешак?

Анонимен каза...

http://tvn.bg/wp-content/uploads/2014/01/trup-p_hitov90.jpg

Анонимен каза...

..абсолютно всички сте прави.Чифлик наистина е пълен батак.Аз лично отдавам неспазването на законовите разпоредби,в малодушието на огромната част от общинските чиновници.Имам чувството ,че повечето от тях,както и част от селските кметове,са заели тази позиция,като единствена възможност за оцеляване.Толкова са мързеливи и негодни,че ако някак се откопчат от службичката,ще се наложи да гладуват.В повечето теми е налице недоволство от чиновници.Предлагам на администратора(ако му стиска),да отвори една рубрика за критика на чиновниците от различните троянски институции.Предполагам много хора ще изложат аргументирани примери на непрофесионализъм.Нека разчоплим проблемите до кръв за да могат да оздравеят.Дайте гласност за делата на негодниците на обществена издръжка.Смятам ,че се полага.Може направо сайт да направите.С отделни форумни теми с портрети.Интереса със сигурно ще е голям.Може даже да започнете да печелите от рекламни банери...

Ст. Борджуков каза...

До 15 ...
На администратора му стиска, ама има да си преглежда контролните и да си дипломира дванадесетокласниците, и по-важното е, ЧЕ НА АДМИНИСТРАТОРА НЕ МУ ПУКА за Чифлика и подобните... ИМА СИ САЙТ НА КМЕТИЦАТА - там Дидко Общинския да си ви направи квото искате!

Анонимен каза...

Много наивници има тука. Публична тайна, е че Данов и новата шефка на полицията са любовници и то не от вчера. Не само Мондеците са я докарали в Троян.

Анонимен каза...

Ами след като на админа му е по-важно детето му, то нека се назначи някой друг админ, който да се занимава със сайта.
Баси отношението - "не ми пука за това и онова. Оправяйте се...".

Анонимен каза...

...хах да,и аз викам така!Да се уволни!Не го е срам.Да предпочита ,да прекарва време със семейството си,вместо да ни редактира постовете по нощите?!Безсрамник!Ние сме с права бе ей!! Толкова много админа чакат на опашка за високоплатената му служба в услуга на троенскити граждани и нас слянити от околията,мъдреци от бонковския дол,и ерудити от Лъгът, дето си чатим докат си пиим пиинето.Безочливост!Ще се оплача на всеки който видя в четвъртък на пазара и при братята....

Анонимен каза...

18-ти, прочети пак, не става дума за детето на админа!!! А и за всичко ли да му пука, той работата си я гледа!!! Я малко пробвай да си ползваш сивото нещо под черепа.

Анонимен каза...

До 15.(18.)
Това, какви рубрики да има в сайта зависи не от админа, а от собственика, които в случая не са едно и също лице.
Но наистина, ако искате да се оплачете от общинската администрация, ето къде: http://www.troyan.bg/kmete-vizh

Анонимен каза...

13-ти, някой друг ли ти писа поста?

Анонимен каза...

Нека да го "разчоплим" наистина! Даниел очакваше от Донка,че тя ще назначи протежето му Пъдарски в замяна на политическа подкрепа. Обаче това не се получи - Донка не го назначи, понеже Пъдарски е конфликтен и агресивен. Донка счупи хатъра на Сираков, а той се присламчи към ГЕРБ. Преди това гербаджийте му се подиграваха, но изведнъж им стана твърде удобен. Дадоха му мястото на заместник-областен управител за Пъдарски, а в замяна той им стана говорител. Да пише не умее, но горе-долу го докарва на приказки. Сираков се прави,че работи за каузи, а перфектно работи за себе си.Около него е пълно с малоумници, които той лесно манипулира.Този човек би се сближил и с Дявола, ако се наложи.

Анонимен каза...

23 е изчерпателен!

Анонимен каза...

Четете www.troyan.bg !!!!
Четете, питайте там, пишете им писма!
Зарежете този клюкарник тука!

Анонимен каза...

Така е. Тук освен за "великата" фирма-пералня на Мон Дьо, която правила милиони електромотори, а в същото време камион не влиза през портала, и стотиците коментари от трола Динушев, какво друго да прочетеш.

Анонимен каза...

А в Европа хората усилено работят за разрешаване лова на кафява мечка и дива котка https://bglov.com/page/Deklaratziya-za-razreshavane-na-otstrela-na-kafyava-mechka-diva-kotka-v-Bulgaria

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |