През октомври в Троян

* „Миро Нанков. Пътят на героя“ и „Нова оптимистична теория за българския народ“ в Информационно-културния център * Орлин Горанов и Мариана Попова на петковденската сцена
Предстоящо
Книгата за Миро, премиерата е на 7 октомври в Троян
7 ОКТОМВРИ. На този ден (събота, 17:00 ч.) в троянския Информационно-културен център ще бъде националната премиера на книгата „Миро Нанков. Пътят на героя“ – текстове на приятели и съмишленици плюс стотици фотоси, представящи пътя и колоритната личност на великия български пътешественик и наш земляк Миро Нанков. На премиерата в Троян ще са много от авторите. Миро загина преди две години, 14 юни 2015 г., при нелеп инцидент на любимия си Зелениковски манастир в Троянския Балкан (виж „Защо бе, Мире!“ - бел. ред.).

12 ОКТОМВРИ. В навечерието на Петковден, 12 октомври, първите посетители в Центъра за обслужване на граждани на Общината ще получат подарък – пакет от книги, посветени на Троян: луксозно издание за римската станция Состра, книгата „145 години Троян“ и рекламното издание „Три дни в Троян“. Жестът към посетителите е по случай Деня на българската община.

13 ОКТОМВРИ. Този ден, в който се навършват 110 години от рождението на Иван Хаджийски, ще бъде посветен на големия български социолог и наш съгражданин. От 17:30 ч. в конферентната зала на Информационно-културния център ще се състои среща на тема „Нова оптимистична теория за българския народ“. Ще участват победителите в едноименния конкурс, обявен от института „Иван Хаджийски“, социолози от института и от Българската социологическа асоциация. Събитието е открито за троянската публика.

14 ОКТОМВРИ. Естествената кулминация на октомврийските събития е на 14 октомври, Петковден – Празника на град Троян.

На Петковден в Троян
Празничният ден ще започне в 9:00 ч. със Света Божествена литургия в троянската църква „Света Петка“. В 11:30 ч. е традиционният ритуал по издигане знамето на град Троян на централния площад. В 12:00 ч. в салона на Общината ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени почетните отличия. В 13:00 ч., след продължилия цяло лято ремонт по програма „Красива България“, ще бъде откриването на обновената сграда на Музея на занаятите; за празника на града музейните хора са подготвили изложбата „Троянски светини“. В 16:30 ч. ще бъде открит новият офис на „Местна инициативна група (МИГ) - Троян, Априлци и Угърчин“. В 17:00 ч. гостите на празника ще могат да присъстват на първата копка на обекти по програмата за енергийна ефективност. А вечерта, от 18:30 ч., е празничният концерт за троянци и гостите на града с участието на поп звездите Орлин Горанов и Мариана Попова.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |