Цонко Кметъла идва в Троян

* Кметът рокаджия ще представи втората си книга „Кметълски истории: Катунът от Кварна“ на 5 октомври в Арт клуба, 19:00 ч.
Предстоящо
Цонко Цонев-Кметъла
МИТИЧНИЯТ екскмет на Каварна Цонко Цонев – човекът, превърнал малкото крайморско градче в рок столицата на България и довел у нас куп световни звезди на рок и поп музиката, сред тях и най-големите, а след това напъден от чиновничката, заела кметския му пост – ще гостува в Троян. Разбира се, целево – Кметъла, както е известен г-н Цонев, ще представи втората част на книгата си „Кметълски истории“ („Кметълски истории: Катунът от Каварна“). Мястото е троянският Арт клуб („АртЪТ“), денят – четвъртък, 5 октомври, начало 19:00 ч.; а че кметълското „one man show“ си струва да се чуе и види е излишно да казваме. Организатор на срещата е известният троянски кулинар Христо Вълчевски, който е рода с Кметъла – рокаджията е женен за негова първа братовчедка; с други думи, имаме си троянско-кметълска връзка.

ЦОНКО ЦОНЕВ е кмет на град Каварна от 2003-та до 2015 г., след което отказва да се кандидатира за пореден (сигурен) мандат. Избран е за „Мъж на годината“ у нас (2005 г.) Инициатор е на ежегодния „Каварна рок фест”, който по негово време се превърна в най-значимата рокаджийска изява в България, съсипана след това от споменатата кметица чиновничка и наречена от нея „катунът“. По покана на Кметъла и благодарение на личните му приятелства и контакти България посещават над 100 световноизвестни групи и изпълнители. В „Кметълски истории: Катунът от Каварна” авторът продължава разказите си от първо лице за случките извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали у нас.

Кметъла с приятеля си Джон Лоутън ("Юрая Хийп")
„МНОГО Е ЛЕСНО да се опишат кметълски истории, когато си ги направил, когато си ги преживял, когато са се случили. Затворих страницата на кметуването, продължаваме с фестивалите“, сподели на премиерата на втората си книга през м. април в столицата екскметът рокаджия. И да повторим: Троян, „АртЪТ“, 5 октомври, 19:00 ч. Заповядайте!

Т21

8 коментара:

Анонимен каза...

Ще идва да дава акъл как се прави фест?
Аз ще Ви кажа - канят се звезди, а не "звезди" като Радковци и тем подобни никому неизвестни и без талант.

Анонимен каза...

Снимката на Цонко с Лоутън по изключителен начин ни показва отношението на западняците към нас.С показалеца на лявата си ръка рокаджията сочи кмета, демек казва, "ти /разбирай вие българите/ сте супер/. С двата пръста зад главата на Цонко обаче несъмнено намеква - "ама сте куку"/ Браво Лоутън!

Анонимен каза...

Че ти нормален рокаджия/метъл виждал ли си?
Или са наркомани, или алкохолици или психота. Отделно почти всички са татуирани и делят от обществото.
Само вижте след нашия рок-фест на какво прилича площада рано сутрин.

Буквоеда каза...

one mAn show

Троян 21 каза...

До №4: Поправихме, благодарим!

Montréal каза...

Човекът си търси нови балами след Каварна и Тутракан...
Може и някоя кичозна крепост като тази на Яйлата да ви построи и перки да ви набучи по баирите ток да правят... абе голям келепир ще направите от него

Анонимен каза...

3-ти: пффффффф!

Анонимен каза...

Родом съм от Каварна .Кметът Цонев се издигна до мястото кмет,чрез циганския вот на маалата,много кебапчета,обезлюдяването на района и незаинтересованоста за гласуване на активните.Като кмет той продаде всички общински мощности на града чрез своите близки Цуцито,и един циганин не му помня името.Всичко стана тихомълком както и многото недовършени и недоизмислени строежи по бреговата ивица.Всяка седмица хранеше и поеше на общински разноски навлеци като БТР,семейство Слабакови,Тончо от каналето и всякви медийни плъхове преживяващи чрез гювеч ,през непродуктивния си живот.Обаче в медиите информацията е за разцвет на града.Застаряващите рокаджии които вече никой не го интересуват по цял свят,са тук в каварна !Храниха се с хубавата ни безплатна храна,напиваха се с качествените ни вина и ракии,а ние ги рисуваме по жилищни блокове,в които са останали по две бабички!Въпросните рок концерти бяха една цигания от кебапчета и китайски дрънкулки ,а в далечината крещят(пеят)някви англосаксонски старчета,амортизирани от пиене и друсане.Местните,ако не бяха част от сергиите,едвам ги изтрайваха. Викаха им "чернодрешковци".Цонев всичко съсипа всички измами и просто не му остана почва там.Но след дългите си контакти с навлеци и гювечари ето ,че се е научил как да оцелява.Търси си нова почва.Уважаеми съграждани дайте му една звучна бонковска псувня на тоя негодник,една мазна четвърташко-пазарна храчка с дъх на кебапчета(зюмбюлски)!А защо не и некой друг галатски плесник!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |