Предстоящо: Купа „Васил Левски“ – от Карлово през Троян до Ловеч

* Колоездачната обиколка е с дължина 180 км в чест на 180-годишнината от рождението на Апостола; етапите са два: Карлово - Троян и Троян - Къкрина - Ловеч * Патрон на проявата е председателят на парламента Димитър Главчев
Колоездене, 16-17 юли
ЗА 180-ГОДИШНИНАТА от рождението на Васил Левски - 180 км с велосипед по неговите стъпки (16-17 юли, неделя и понеделник). Това е инициатива на областния управител в Ловеч Георги Терзийски и Българския колоездачен съюз, със съдействието на общините Карлово, Троян и Ловеч и Общобългарския комитет „Васил Левски“. А поводът е двоен – на 18 юли тази година България ще отбележи 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата (Левски е роден на 18 юли 1837 г. в Карлово), а Ловеч е избран от него за столица на Вътрешната революционна организация; Троян също не е случаен град – Левски идва десетина пъти тук и основава два комитета (в Троян и Троянския манастир).

ДВУДНЕВНАТА колоездачна обиколка носи името на патрона си – Купа „Васил Левски“, и е включена в календара на Българския колоездачен съюз за 2017 г. Със съдействието на троянеца Тодор Колев, председател на Колоездачен клуб „Хемус 1896” (Троян) и зам.-председател на Българския колоездачен съюз, бе изготвена наредбата за провеждане на спортното състезание и уточнени техническите параметри.

КУПА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ще се проведе на територията на трите общини Карлово, Троян и Ловеч и ще е в два етапа. Сборният пункт за първия етап е пред Община Карлово (16 юли), а стартът на колоездачите е в 14:30 ч. по маршрут Карлово – Сопот – Кърнаре – Беклемето – Троян (финалът е на централния троянски площад „Възраждане“, очаква се първите да пристигнат около 17:00 ч.); дължината на първия етап е 90 км. Паралелно ще се проведе и състезание за любители – стартът е в Кърнаре (14:00 ч.), а финалът – на Беклемето (около 15:30 ч.). Стартът на втория етап е в 14:00 ч. на троянския площад, маршрутът е Троян - Орешак - Цветански - Беров мост - Велчево - Драшкова поляна (2 обиколки) - Дебнево - Стефаново - Малиново - Прелом - Къкрина - Ловеч (финалът е около 17:00 ч); дължината на етапа също е 90 км. Любителите ще стартират в Къкрина в 15:30 ч. и финалът им ще е в Ловеч заедно с професионалистите.

Среща по подготовката при областния управител Георги Терзийски
В СЪСТЕЗАНИЕТО могат да участват лицензирани състезатели от категориите юноши старша възраст, мъже до 23 години и мъже елит. Могат да се включат и любители колоездачи, като те трябва да спазват правилника на Български колоездачен съюз - да са подписали декларация за добро физическо здраве и умения за управление на велосипед, да са заплатили такса за участие по сметката на КК „Хемус 1896” (Троян), да имат валидна застраховка „Живот“ (със застрахователна сума не по-малко от 1000 лв.) за дните на състезанието и ако са под 18-годишни техен родител да даде съгласие.

НАГРАДНИЯТ фонд за състезанието е осигурен от трите общини Карлово, Троян и Ловеч. Награждаването ще се проведе пред паметника на Васил Левски в областния град до час след финала на победителите в отделните категории. Патрон на колоездачна обиколка за Купа „Васил Левски” е председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Т21
по информация на Областната управа

1 Коментара:

Анонимен каза...

Васил Иванов Кунчев
18 юли 1837 г. ---
18 февруари 1873 г.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |