Землякът ни Николай Нанков е новият регионален министър

* Министерското издигане на 33-годишният априлчанин – изненадващо, но и логично; на овакантеното депутатско място сяда Калин Василев от Луковит * Ще си стиснат ли ръцете Нанков и Михайлова? 

Николай Нанков
Назначения

ИЗНЕНАДВАЩО новият регионален министър – един от възловите постове в кабинета „Борисов 3“, оглавяващ инфраструктурно министерство, в което са фокусирани много надежди, проблеми и пари, се поема не от Лиляна Павлова, а от земляка ни, 33-годишния Николай Нанков. Изненадата идва от факта, че Павлова бе и е сред най-успешните фигури на ГЕРБ в изпълнителната власт – заела поста от Росен Плевнелиев (2011 г.) и се справила успешно, след това дублира министерската си позиция в кабинета „Борисов 2“ (2014 г.) – и всички предварителни очаквания бяха, че тя отново ще е регионален министър. Г-жа Павлова обаче ще бъде в правителството - министър за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

НО ОТ ДРУГА страна в министерското издигане на Нанков няма особена изненада, нещо повече – логично е. Той бе най-младият областен управител в България, едва 26-годишен стана наместник на държавата в Ловеч през м. август 2009 г. и въпреки недоверието показа характер, изключителна енергия, амбиция и не на последно място – експертиза; малко след като стана областен управител оглави и областната партийна структура на ГЕРБ – Ловеч. През м. септември 2011 г. бе назначен за зам.-министър, а на парламентарните избори през м. май 2013 г. влезе в парламента, 42-то Народно събрание. На извънредните парламентарни избори през м. октомври 2014 г. пак стана депутат, в 43-тото НС (въпреки че изненадващо бе изместен на второ място в листата на ГЕРБ в Ловешкия избирателен район от Корнелия Маринова) и месец по-късно отново бе назначен за регионален зам.-министър. На скорошните извънредни парламентарни избори, 26 март 2017 г., Нанков бе водач на ловешката гербаджийска листа и за трети път стана депутат, в 44-тото НС, а сега влиза в кабинета „Борисов 3“ като министър.

Калин Василев
ОВАКАНТЕНОТО от Николай Нанков депутатско място ще се заеме от четвъртия в листата на ГЕРБ в Ловеч – Калин Василев от Луковит, икономист, магистър от Стопанската академия в Свищов по специалността „Икономика на търговията“, собственик на счетоводна къща, в последните три мандата председател на луковитския Общински съвет, женен, с две деца. Василев влиза в Народното събрание, тъй като на парламентарните избори през м. март постигна по-добър преференциален вот (1859 гласа) и измести третия в листата Виктор Стойчев.

ТРОЯН И НОВИЯТ регионален министър. Отношенията са сложни – не е тайна, че Нанков е във вражда с троянския градоначалник Донка Михайлова (БСП), тя дори го обвини, вероятно не безоснователно, че като зам.-министър в предишния мандат е бавил някои важни троянски проекти (например за ремонта на държавния път от Троян за Орешак през кв. „Ливадето“ и ремонта на входа на Троян). Сериозно напрежение между двамата имаше в кампанията за кметските избори през 2015 г., когато доверен човек на Нанков от столицата оглави предизборния щаб на ГЕРБ в Троян и реализира един образец на черен PR срещу опонента социалист (говорим за т. нар. вестник „Седмица“). Неговото протеже и лидер на ГЕРБ – Троян, а след това и депутат в миналия и в настоящия парламент инж. Иван Миховски също, явно с благословията на шефа си, работеше срещу кмета Михайлова. Но да се надяваме, че всичко това е минало - Нанков и Михайлова са политици от класа, висока топка и логичното е да си стиснат ръцете: в името на Троян и района, на очакваната реконструкция на входа и изхода на града ни, на належащия ремонт на пътния участък от гара Добродан към Голяма Желязна, който от години е в програмата на АПИ, но за него все не се намират средства, на бързия и успешен ремонт на Камен мост и т. н., и т. н.

11 май 2012 г., Николай Нанков - зам.-министър в кабинета "Борисов 1", при откриването на обновеното Национално изложение - Орешак, до него са кметът на Троян Донка Михайлова и директорът на Изложението Иван Чакъров
НИКОЛАЙ НАНКОВ е роден на 19 декември 1983 г. в Априлци. Завършил е основното си образование в родния град, средното - в СОУ „Иван Вазов“ в Плевен, и е магистър от Софийския университет по специалността „Регионално развитие и управление” (2007 г.). Владее английски език. Неженен.

Т21

Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

Браво на господин Нанков! Той го заслужава!

Анонимен каза...

Браво на Бай Хуй. Успя да натъпчи старите курви в нов бардак. Ама тъй не става.

Анонимен каза...

Само герП, щот изгониа комунягите!

Анонимен каза...

Мистър Бийн министър. Боже пази сляпо да прогледа!

Анонимен каза...

Ти да видиш - такова скоростно отразяване на събитие в Т21 не се помни. Защо ли?
Иначе "пльосването" пред новото и днешното началство си е обичайното- "големи политици", "високи топки", "експертизи", "характер", "амбиции", "изключителна енергия".......
Е, състоянието и на България и на Троян показват нещо съвсем друго, ама много важно. Важното е да се оближат поредните управленски задници.
Ама че Нанков като "много успешен" областен не само не си мръдна пръста за отваряне на Беклемето през зимния период, но и хабер си няма това отваряне колко финансови загуби за Троян и още 6-7 общини ще елиминира. Същото незнание прояви и като зам.министър.
Всъщност - някой знае ли какво свърши за коя да е от общините на област Ловеч този "голям политик", когото постоянно преизбират?
Колкото до гигантските обири по санирането и магистралите - нека изчакаме прокуратурата да си свърши работата. Само да не се окаже, че този "успешен политик" ще бъде "бушона" който трябва да изгори след тези прокурорски проверки и не е никак изненадващо, че "любимката Лилето" се ската в посока ЕС. Да не говорим, че "санирането" с бюджетни средства спира, а за магистрали няма евросубсидии. Какво да прави "Лилето" в рег.министерство? Няма да има "успехи" точно така, както няма успехи и "успешната" кметица на Троян след спиране на европрограмите от няколко години насам.
А за Миховски, който "работел срещу Михайлова" - защо не напишете че на практика е работил против Троян и жителите му? Или ще ме опровергаете с факти за нещо свършено от него предния мандат? Моля, ама да не са мартениците и екскурзите до София на малки деца да се снимат с Цв.Цв.
И на края - щели да си стиснат ръцете в името на Троян? Кой бе, аланкоолу? Кой, тези ли, които винаги са работили и са действали само за собствения си търбух и партия-носител?
Простотия, управленски бандитизъм и показно лизане на управленски задници - друго не се очертава за напред!

Анонимен каза...

николай нанков е толкова кадърен, че чак назначи сегащния началник на военния географски център в троян и сега всички с радост чакаме той да достигне пределна възраст или да продължи да се издига за да се отървем от него.

Анонимен каза...

С този тюфлек ли ще се фуклевим че бил от Ловешко ..аман от медузи в партер.

Анонимен каза...

Сега съм вече убеден че новия Камен мост ще бъде построен тази година!!!!

Анонимен каза...

Към коментар № 6 . Вземи научи малко българска граматика преди да коментираш. Кога се пише главна главна буква. Изреченията имат край.

Анонимен каза...

Вярно ,че няма армия. Ако всички военни са толкова грамотни като 6-ти. Жална им майка на България.

Анонимен каза...

Като помня Николайчо как се мазнеше на Гунешки навремето и как беше готов на всичко за власт, явно скоро няма да оправи пътищата в региона

Анонимен каза...

Чета коментарите на ,, способните" коментиращи и се сещам за онази песен на Ъпсурт.

- Мишки срещу мене църкат, като ме видят познай къде си бъркат.

Анонимен каза...

Аз пък се сещам за друг рефрен от същата песен.

- Господин министър, напиши ми факс!
Меришеш ми на стария ми air max.

Анонимен каза...

Дано тоя поне даде някаква линия да се оправи дълбошкия път, че скоро и с БТР-ри няма да може да се минава...

Анонимен каза...

Лиляна валяка била най-успешната фигура на ГЕРБ -смяяятай за кво говорим.
Е, определено е фигура с нейните 130+ кг.
Ама то това е ГЕРБ. Жалко е, че има толкова заблудени хора, които все още гласуват за тях.

Анонимен каза...

2. Браво на Бай Хуй. Успя да натъпчи старите курви в нов бардак. Ама тъй не става.

Виж кво 2-ри, Бай(ти) Хуй е министър председател, а Хуй(ти) Бай е на Маймундере в г-за, заедно с бай-ти Иван Костов и цялата му плеада звезди и звездички около него. Животът ги прати на боклука, колкото и да ти е мъчно. И на мене ми е мъчно за Корнелийка, ама изглежда и тя ще отпътува за там, за да им прави компания.

Анонимен каза...

Народа си заслужава управниците.

Анонимен каза...

Успех на господин Нанков ! Болшевиците още не могат да преживеят факта, че Бойко Борисов печели трети избори поред, което е прецедент в българската история. Според статистиката, за ГЕРБ са гласували предимно млади хора, хора на средна възраст със средно и по-високо образование и по-голямата част от българите в чужбина (без южната ни съседка). Уважавайте избора на по-голямата част от народа, другари червени бабички и старци 70+ !

Анонимен каза...

Я я покажи тая статистика, че ми стана СМЕШНО!Според статистиката, на тези избори НЕ СА ГЛАСУВАЛИ повече от половината българи, което е показателно!Гласувалите,пък, особено за герП, са полуидиоти.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |