Георги Терзийски е новият ни областен управител

* Назначението е от днес, веднага след освобождаването на предшественичката инж. Пенка Николова * Новият ловешки наместник на държавната власт – 46-годишен, с дипломи по икономика и право, бивш зам.-областен, женен, с две дъщери

Георги Терзийски
Назначения

ЛОВЧАЛИЯТА Георги Терзийски е новият областен управител на Ловешка област. Със свое решение от днес, 10 май 2017 г., правителството на Бойко Борисов освободи от поста инж. Пенка Николова, назначена на 9 февруари т. г. от служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков след голямата чистка на областни управители в страната, засегнала и дотогавашния наместник на държавната власт в Ловеч Ирина Митева. От днес е и решението за новото назначение. Терзийски бе зам.-областен управител в екипа на д-р Мадлена Бояджиева (от 4 декември 2014 г.) и продължи да изпълнява длъжността след поемането на поста от г-жа Митева в края на 2015 г. На 17 февруари т. г. подаде оставка пред служебния областен управител инж. Николова, съвпаднала със заповедта за уволнението му от кабинета Герджиков.

ГЕОРГИ ТЕРЗИЙСКИ е на 46 г., женен, с две дъщери близначки. Завършил е икономика в УНСС и право в Русенския университет. Преди да влезе в областната администрация е работил в частния сектор, бил е директор на Инспекцията по труда в Ловеч (2006/9 г.) и общински съветник в мандата до 2011 г. Представител е на гражданската квота в ПП ГЕРБ. Отличен оратор.

Георги Терзийски към съветниците в Троян, 2015 г.: „Работете мащабно, с широки хоризонти!”
НОВИЯТ областен управител има добри приятели в Троян и неведнъж е бил тук по разни поводи. Ще се помни речта му в Общинския съвет в Троян (10 ноември 2015 г.), когато като представител на областната администрация връчи мандатите на новоизбраните общински съветници. Позволяваме си да припомним казаното тогава, тъй като посланията му са актуални и в момента: „Хората, които на изборите застанаха зад вас, очакват да изпълните поетите ангажименти. Работете здраво, не ги разочаровайте! Призовавам ви към диалогичност в разрешаване на ежедневните проблеми и тясно сътрудничество с гражданското общество. От този момент забравете предизборните дрязги и работете на първо място за интересите на троянци. Вие сте тук, защото те ви повярваха. Бъдете далновидни, работете мащабно, с широки хоризонти! Защото ТроянЪТ го е имало далеч преди вас и трябва да го има и след хиляда години”.

Т21


Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Не знам какво става в тази наша държава,но сме нями свидетели на рокади във властта,и от тези действия на избраните ни родни политици все повече достигам до прозайчната дилема...ние сме независими..защото от нас нищо не зависи!!!

Анонимен каза...

Елка Баръмова що ли се трепе за тоя?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |