Съветници и ученици дариха за „Помним героите си!“

* Групата на ГЕРБ в Общинския съвет подкрепи с 500 лв. дарителската кампания за отбелязване на 100-годишнината от Дойранската епопея
* Детският парламент в СУ „Св. Климент Охридски“ организира благотворителен Великденски базар за същата кауза и внесе 250 лв.
Дарители
Съветниците гербери на учредителната сесия на Общинския съвет, 10 ноември 2015 г.
ОБЩИНСКИТЕ съветници на ГЕРБ (Троян) се включиха в дарителската кампания „Помним героите си!“ и внесоха 500 лв. събрани свои лични средства по обявената дарителска сметка, научихме от съветничката от 10-членната група Иванка Цекова. Парите са за обновяване на Паметника на падналите за Майка България троянци и околното пространство (градинката при Вила „Ванна“) и за честването в края на м. април на 100-годишнината от Дойранската епопеята през Първата световна война. В сраженията край Дойран (днешна Македония) изключително участие има железният 34-ти пехотен Троянски полк и със смъртта на смелите загиват много наши съграждани. Тук е мястото да кажем, че председателят на групата съветници на ГЕРБ и едър бизнесмен инж. Марин Радевски има двама дядовци, загинали на Дойран и през годините сериозно е подкрепял всички инициативи за възраждане на паметта за троянския героизъм в дойранските сражения – възстановяване на прочутата Фердинандова чешма на Кала тепе край Дойран, възстановяване на войнишкия паметник в троянското село Добродан, ежегодните пътувания на троянски групи за поклонения на Дойран и други.  

ИНИЦИАТИВАТА за дарителската кампания „Помним героите си!“ е съвместна – на Община Троян, изключително активния тукашен клон на национално дружество „Традиция“ (РК „34-ти пехотен Троянски полк“, Априлци - Троян) и Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните. А на последната сесия на местния парламент, 30 март, кметът Донка Михайлова призова общинските съветници да подкрепят дарителската кампания; „Троянци можем да се гордеем с това, което нашите предци направиха при Дойран, защото то има голям смисъл за България“, се чу в кметския призив. Ще припомним и думите на председателя на РК „34-ти пехотен Троянски полк“ Христо Калистерски при обявяването на дарителската кампания в края на м. февруари: „Истина е – от 1916 г. до 1918 г. целият свят е вперил поглед в Южния фронт, където основната точка е Дойран. През февруари – март – април 1917 г. е голямата офанзива на Дойран и сега ще отбележим 100-годишнината от тази битка. Победата тогава дава възможност на нашата войска през м. септември 1918 г. да се завърне в България невредима и страната ни да не бъде окупирана... Това не са пресилени приказки“. 

На благотворителния Великденски базар в СУ "Св. Климент Охридски", Троян, 6 април 2017 г.
В ДАРИТЕЛСКАТА кампания „Помним героите си!“ по свой оригинален начин и по инициатива на училищния Детски парламент се включиха и момчетата и момичетата от троянското СУ „Св. Климент Охридски“. На 6 април „парламентаристите“ организираха благотворителен Великденски базар – продаваха шарени великденски яйца, картички, сувенири и сладкиши, изработени от самите тях и/или родителите им, а сергиите бяха разпънати в училищното фоайе през голямото междучасие. Равносметката от акцията бе – събрани 250 лв., които председателят на Детския парламент Илияна Петрова още същия ден връчи за зам.-кмета на община Троян Поля Димова. От училищния сайт научихме, че благотворителният Великденски базар е традиционен за СУ „Св. Климент Охридски“, като всяка година със събраните средства се подкрепя някоя важна троянска кауза.

Т21

Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

РомЪТ отпред дали има понятие къде е Дойран, какво и кога се е случило там :D

Анонимен каза...

Обаче изглежда най-елегантно и стегнато.

Анонимен каза...

Бедните герберчета..... Тооолкова много
пари да им се откъснат от сърцата.
Но нищо, калинелките ще бъдат глобени с по 20-30лв и готово. Че даже и за банкет ще остане.

Анонимен каза...

На снимката има само милиционери.

Плача каза...

Аз плача ! Плача от гордост ! Гордост, че съм съгражданин с тези граждани и селяни !

Анонимен каза...

Йезуити! А помните ли героите, които загинаха в Испания като част от европейската антифашистка съпротива, както и тези, загинали в България като част от същата тази европейска антифашистка съпротива и чиято памет точно тези на снимката поругаха по най-отвратителен начин, унищожавайки покрай паметника и паметната плоча с имената им? Точно тези четиримата плюс още други общински съветници, както и кмета Михайлова, които в нарушение на 11 български и европейски закона унищожиха един исторически паметник, а на негово място създадоха един безименен гроб буквално в центъра на Троян. Тази си мерзост тези от ГЕРБ и малоумните и клакьори ще носят до гроба си и с никакви пари няма как да изкупят вината и гузната си съвест. Тези нямат нито морал, нито ценности. Тези имат пари и то много пари и смятат че имат всичко и че могат да си купят всичко с пари.
Бедни и осакатени души!

Анонимен каза...

Жалко 6-ти, че героите ти НЕ успяха да ощастливят и Испания с комунизъм.

Анонимен каза...

7-ми, ти си поредният полуграмотен троянски "умник", който нищо не знае и нищо не може да напише, но се лепи като репей зад другите и ръси неадекватната си умствена посредственост.
Малка справка /съвсем накратко/.
Още през 1920-та година в Испания се създава комунистическа партия. Няма как да си чувал за Долорес Ибарури. Ограмоти се, троянски умнико. След ВСВ тази партия е забранена от продължаващия режим на Франко, който режим продължава до смъртта му през 1975-а. През януари 1977-ма последователи на франкисткия режим извършват най-чудовищния атентат, известен под името "клането на Аточа". Този кървав атентат бързо катализира настроенията в Испания и още същата година е легализирана ИКП, а на следващата година приемат новата си демократична конституция, която действа и до днес. Разбира се, прехода към Демокрация бързо изтласква ИКП в периферията на политическото влияние и през следващите десетилетия тя се маргенализира подобно на американската КП с кандидатката и за президент на САЩ Анджела Дейвис.
"Умнико", понеже си видимо неграмотен, няма и от къде да знаеш, каква огромна пропаст дели западните КП /включително и тази в САЩ/ с източно-азиатските КП.
Същото е и с останалите видове партии. Някой знае ли в днешното ни съвремие примерно защо френските националисти на Льо Пен или австрийските последователи на Хайдер отсвириха националистическата партия Атака? И това не знаете. А какво знаете, вие, 7-ми и подобните ви, освен да ръсите простотии след коментарите ми?
За твое сведение, 7-ми§Ко, до ден днешен троянската болница носи името на д-р Георги Стоев - Шварц, който е един от тези, чиято памет поругаха онези "умници" на снимката по-горе и кмета Михайлова. Същия този д-р Шварц, който умира във Франция, а когато френските власти се обръщат към община Троян преди 15-на години да дарят 1000 евро за преместване на гроба му край Париж - троянските управленски комуняги отказват!!?? Същите тези управленски комуняги, част от които поругаха по-късно и паметта му. И това не го знаете. А какво знаете? Сетих се какво знаете - знаете как българските "комунисти се борят с комунизма" като любимия ви милиционер Акимов, когото с такава радост и признателност си избрахте за поредният посткомунистически кмет. Made in Троян?!

Анонимен каза...

https://novavarna.net/2017/04/06/%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B1%D1%80%D0%B0/

Анонимен каза...

Комунистическите апологети като 8 са навсякъде жалко няма да има оправия за тази държава!!!!

Анонимен каза...

Момчето може да е ром, но е свестните. Не е от онези миризлаци, които не работят, цвъкат по 10-тина мангусти и живеят на наш гръб.
Е, лоша му е политическата ориентация, но всеки сам си избира.

Анонимен каза...

10-ти, неграмотнико, къде видя в коментар 8-ми друго освен фактология, която е написана за да се поограмоти този с коментар 7-ми? Къде бе, умнико?
Да не би аз да ви избрах комуниста Акимов или комуниста Борисов само преди няколко дни и то за трети път, че ревеш за някаква оправия? Нали вие си ги избирате тези комуняги. На кого ревете и се жалвате? Кой ви е виновен? И се научи първо да четеш и да разбираш прочетеното и чак след това пиши и прави умозаключения. Само с тъпи клишета не става. Иска се поне малко грамотност. Горката държава с такива неадекватни и неграмотни "антикомунисти".

Анонимен каза...

ИКП се пръква по подобие на останалите комунистически партии няколко години след октомврийската революция. Целта на тази партия е “изграждането на съветски режим върху руините на парламентарния режим и гражданската демокрация”.
1933г. Долорес делегира ИКП в коминтерна. 1939 моли Сталин за политическо убежище за нея и 2-те и деца. Биографията и е подобна на Димитров и Коларов след събитията в 1923г. В най-чудовищния атентат, известен под името "клането на Аточа загиват 5 човека. В един друг атентат, не толкова чудовищен и по-наблизо загиват 213 човека, а ранените са около 500. В атентат на GRAPO загиват 4-ма, а на ЕТА около 800. При сталинистките чистки загиват по 1000 човека на ден. В зависимост на източниците те наброяват между 3 000 000 и 20 000 000.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |