Радко спечели дуела със Симона в „Гласът на България“

* Двамата от отбора на Иван Лечев направиха фурор с дуета си на „Болката отляво“ на Васил Найденов * Графа: „Това изпълнение беше извън пределите на тази държава“ * Напред продължава и
 другият наш – Христо Младенов
Отличници Актуализиран
Радко и Симона с Иван Лечев
НАШИЯТ Радко Петков – „16-годишният троянски рицар на красивия тембър“, както го титулова водещият Павел, спечели дуела с красивата и безспорно талантлива 20-годишна софийска студентка Симона Загорова в неделната елиминация (16 април) в музикалното риалити „Гласът на България“ по бТВ, четвърти сезон. Двамата „дуелисти“ (от отбора на Иван Лечев) изпяха в дует „Болката отляво“ на Васил Найденов и направиха фурор, вдигнаха на крака и публика, и жури. А мнозина определиха изпълнението им като уникално – не толкова и не само заради новия аранжимент на хитовото парче, но най-вече заради изпълнението и гласовете на Радко и Симона (девойката учи в музикалната академия и е дъщеря на определяната като „прима на българския попфолк“ певица Глория - бел. ред.).

ДОСТАТЪЧНО е да цитираме оценката на Влади Ампов-Графа, единият от четиримата треньори (другите са Лечев, Камелия и Поли Генова), по думите му „това изпълнение беше извън пределите на тази държава“! В интервю след победата на Радко и елиминацията Иван Лечев пък призна, тъй като неговият глас бе решаващ, че не е могъл да мигне от напрежение и раздвоение; но в крайна сметка избрал троянския тийнейджър – заради младостта, потенциала, шанса да получи опит. „Видях едно невероятно израстване. На всички репетиции Симона беше на сцената и до нея имаше беквокалист. Сега видях точно обратното. Видях това момче Радко, когото обичам като мой роден син“, каза още Лечев, виртуозният китарист и музикант, на когото може да се вярва. По-късно треньорът добави: „Радко е малко суров, но той е малък, 16-годишен. Искам да види много неща, да го стимулирам да върви нагоре“. И от нас на Радко – успех в шоуто, и след това!
 


НЕКА припомним. През 2014 г. Радко бе на милиметри от крайната победа в риалитито „Големите надежди“ по Нова телевизия и стана любимец на публиката, още тогава му бе предречено звездно бъдеще. След това изкара курсове в Академията по сценични изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул и в детския майсторски клас в Санкт Петербург. През 2015 г. спечели Международния музикален фестивал за млади таланти в Рим, Италия (Italia Music Festival All Around Art 2015) и първо място на арт фестивала „Сезони“ в Бургас. През 2016 г. нова голяма победа – първо място на националния конкурс за забавна песен „Бургас и морето”, най-авторитетния и с най-богата история песенен конкурс в България.

Плакат, вдигнат от троянската агитка в залата при изпълнението на "Болката отляво"

***

НАПРЕД в „Гласът на България“ продължава и другият участник от Троян – натрупалият вече национална известност и име Христо Младенов. Землякът е в шоуто заедно със своя приятел и сценичен партньор от години – певеца, композитора и пианист Димитър Атанасов от Бургас.

Димитър Атанасов и Христо Младенов в "Гласът на България", 2017 г.
В НЕДЕЛНИЯ дуел (23 април) двамата надделяха в елиминацията над 18-годишната Натали Николова от София. „Преди всичко двамата сме тук, за да направим музиката, която харесваме и която можем най-добре. Има какво още да покажем и се надяваме да оцелеем в битките“, заяви „двойното музикално предизвикателство“ Димитър и Христо, както ги нарече водещият преди „дуела“ с гласовитата столичанка. Надпяването бе с парчето „Something got me started“ на групата „Симпли Ред“, а след изпълнението му и овациите менторът Иван Лечев похвали Натали, но бе категоричен: „Истината е, че ще избера тези двама младежи!“.

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Ще ме извинявате, ама Симона:
1. Има мноооого пари. Знаете, че смс-ите само хранят организаторите. Те не променят изхода. Всичко е предварително написано и му се вика "сценарий".
2. Има в пъти по-добро сценично поведение. Нищо, че този пубер е ходил не знам си къде на обучения. Явно нищо не му е влязло в тиквата.
3. има Визия. Няма нужда от коментар тука.
4. има Глас. Чат-пат и Радко вече пее малко по-добре, но много боб има да изяде още до голямата сцена.

Анонимен каза...

Радко има глас, но няма никакво сценично присъствие.Няма харизма.Само самочувствие до бога.

Анонимен каза...

В Троян има работещ светофар!

Анонимен каза...

в продължение на 2-ри:
самочувствие, но без грам покритие.
Дребен, дебел, очилат...

Анонимен каза...

Супер е момчето, който пее, зло не мисли !

Анонимен каза...

Мислих, че съм единствения, който забеляза, че това момче може горе- долу да пее, а като сценично поведение е нещо подобно на орешашкия панаир. Не съм музикален анализатор, но този ,, талант" не е моя талант. Вероятно и затова досега всичките му напъни да бъде звезда спират в зародиш от медиите. И друг път съм казвал, че този момък иа отвратително възпитание, никакво поведение и кофти излъчване. Не го пиша от злоба, а пиша истината такава, каквато за съжаление хората не харесват, защото двуличието е на почит.

Анонимен каза...

Абе троянци не знам дали чухте, но накрая Симона отвя Радкоо яко със надпяване. Браво СИМОНА!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |