Радко спечели дуела със Симона в „Гласът на България“

* Двамата от отбора на Иван Лечев направиха фурор с дуета си на „Болката отляво“ на Васил Найденов * Графа: „Това изпълнение беше извън пределите на тази държава“ * Напред продължава и
 другият наш – Христо Младенов
Отличници Актуализиран
Радко и Симона с Иван Лечев
НАШИЯТ Радко Петков – „16-годишният троянски рицар на красивия тембър“, както го титулова водещият Павел, спечели дуела с красивата и безспорно талантлива 20-годишна софийска студентка Симона Загорова в неделната елиминация (16 април) в музикалното риалити „Гласът на България“ по бТВ, четвърти сезон. Двамата „дуелисти“ (от отбора на Иван Лечев) изпяха в дует „Болката отляво“ на Васил Найденов и направиха фурор, вдигнаха на крака и публика, и жури. А мнозина определиха изпълнението им като уникално – не толкова и не само заради новия аранжимент на хитовото парче, но най-вече заради изпълнението и гласовете на Радко и Симона (девойката учи в музикалната академия и е дъщеря на определяната като „прима на българския попфолк“ певица Глория - бел. ред.).

ДОСТАТЪЧНО е да цитираме оценката на Влади Ампов-Графа, единият от четиримата треньори (другите са Лечев, Камелия и Поли Генова), по думите му „това изпълнение беше извън пределите на тази държава“! В интервю след победата на Радко и елиминацията Иван Лечев пък призна, тъй като неговият глас бе решаващ, че не е могъл да мигне от напрежение и раздвоение; но в крайна сметка избрал троянския тийнейджър – заради младостта, потенциала, шанса да получи опит. „Видях едно невероятно израстване. На всички репетиции Симона беше на сцената и до нея имаше беквокалист. Сега видях точно обратното. Видях това момче Радко, когото обичам като мой роден син“, каза още Лечев, виртуозният китарист и музикант, на когото може да се вярва. По-късно треньорът добави: „Радко е малко суров, но той е малък, 16-годишен. Искам да види много неща, да го стимулирам да върви нагоре“. И от нас на Радко – успех в шоуто, и след това!
 


НЕКА припомним. През 2014 г. Радко бе на милиметри от крайната победа в риалитито „Големите надежди“ по Нова телевизия и стана любимец на публиката, още тогава му бе предречено звездно бъдеще. След това изкара курсове в Академията по сценични изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул и в детския майсторски клас в Санкт Петербург. През 2015 г. спечели Международния музикален фестивал за млади таланти в Рим, Италия (Italia Music Festival All Around Art 2015) и първо място на арт фестивала „Сезони“ в Бургас. През 2016 г. нова голяма победа – първо място на националния конкурс за забавна песен „Бургас и морето”, най-авторитетния и с най-богата история песенен конкурс в България.

Плакат, вдигнат от троянската агитка в залата при изпълнението на "Болката отляво"

***

НАПРЕД в „Гласът на България“ продължава и другият участник от Троян – натрупалият вече национална известност и име Христо Младенов. Землякът е в шоуто заедно със своя приятел и сценичен партньор от години – певеца, композитора и пианист Димитър Атанасов от Бургас.

Димитър Атанасов и Христо Младенов в "Гласът на България", 2017 г.
В НЕДЕЛНИЯ дуел (23 април) двамата надделяха в елиминацията над 18-годишната Натали Николова от София. „Преди всичко двамата сме тук, за да направим музиката, която харесваме и която можем най-добре. Има какво още да покажем и се надяваме да оцелеем в битките“, заяви „двойното музикално предизвикателство“ Димитър и Христо, както ги нарече водещият преди „дуела“ с гласовитата столичанка. Надпяването бе с парчето „Something got me started“ на групата „Симпли Ред“, а след изпълнението му и овациите менторът Иван Лечев похвали Натали, но бе категоричен: „Истината е, че ще избера тези двама младежи!“.

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Ще ме извинявате, ама Симона:
1. Има мноооого пари. Знаете, че смс-ите само хранят организаторите. Те не променят изхода. Всичко е предварително написано и му се вика "сценарий".
2. Има в пъти по-добро сценично поведение. Нищо, че този пубер е ходил не знам си къде на обучения. Явно нищо не му е влязло в тиквата.
3. има Визия. Няма нужда от коментар тука.
4. има Глас. Чат-пат и Радко вече пее малко по-добре, но много боб има да изяде още до голямата сцена.

Анонимен каза...

Радко има глас, но няма никакво сценично присъствие.Няма харизма.Само самочувствие до бога.

Анонимен каза...

В Троян има работещ светофар!

Анонимен каза...

в продължение на 2-ри:
самочувствие, но без грам покритие.
Дребен, дебел, очилат...

Анонимен каза...

Супер е момчето, който пее, зло не мисли !

Анонимен каза...

Мислих, че съм единствения, който забеляза, че това момче може горе- долу да пее, а като сценично поведение е нещо подобно на орешашкия панаир. Не съм музикален анализатор, но този ,, талант" не е моя талант. Вероятно и затова досега всичките му напъни да бъде звезда спират в зародиш от медиите. И друг път съм казвал, че този момък иа отвратително възпитание, никакво поведение и кофти излъчване. Не го пиша от злоба, а пиша истината такава, каквато за съжаление хората не харесват, защото двуличието е на почит.

Анонимен каза...

Абе троянци не знам дали чухте, но накрая Симона отвя Радкоо яко със надпяване. Браво СИМОНА!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |