Започна ремонтът на Камен мост

* Срутвания правят опасно дори преминаването на пешеходци
 * Областният управител инж. Пенка Николова даде уверения, че ремонтните дейности могат да приключат месец по-рано
Гореща тема
Началото на ремонтните дейности, 18 април 2017 г.
Част от Камен мост се срути в реката
Има реална опасност от нови срутвания
ДНЕС, вторник, 18 април, е започнал аварийният ремонт на т. нар. Камен мост, съобщиха от общинската администрация в Троян. Мостът бе затворен аварийно вечерта на 5 април, с което бе блокирано движението по републиканското шосе II-35, минаващо през Троянския проход (Беклемето) и осигуряващо най-пряката и бърза връзка на Централна Северна България с Южна България (Плевен - Ловеч - Троян - Кърнаре - Карлово); а обходните трасета през троянските села Балабанско - Терзийско и Горно Трапе и през местността Шамака създадоха и продължават да създават много главоболия на преминаващите. Ремонтът се извършва от държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и местното й подразделение Областно пътно управление (ОПУ) – Ловеч, с държавни средства.

ЗА НАЧАЛОТО на ремонтните дейности на място пристигнали областният управител инж. Пенка Николова, директорът на ОПУ – Ловеч инж. Георги Грозданов, зам.-кметът на община Троян Ангел Ангелов и началникът на отдел „Строителна и инженерна инфраструктура“ в троянската общинска администрация инж. Николай Райковски. При започването на работата част от моста се срутила в реката и специалистите предупреждават, че срутването може да продължи, което прави съоръжението изключително опасно дори за пешеходци.

Областният управител инж. Пенка Николова обеща да е готово за началото на м. юни
„АПЕЛИРАМ за изключително сериозно отношение. В момента Камен мост е опасен за преминаване по какъвто и да било начин и това е добре да се осъзнае от всички и да не се предприемат рискове от страна на гражданите“, заявила инж. Николова. Тя е дала уверения, че средствата са осигурени и че се прави всичко възможно от нейна страна и от ОПУ – Ловеч, за да се ускори ремонтът. По думите на областния управител, ако атмосферните условия са благоприятни, всичко може да приключи в началото на м. юни (а не в началото на м. юли, каквато бе първоначалната информация от АПИ). Както се казва – а дано!

Т21

Още по темата:

18 коментара:

Пух4о каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Пух4о каза...

...не може да бъде... :)

Анонимен каза...

Какъв "АВАРИЕН" ремонт бе, хайде стига лъгахте и заблуждавахте хората. Какъв "авариен" ремонт, като този мост от години е в трагично състояние и беше въпрос на време да се срути и да не дава Господ да вземе и жертви?
Чиновническото безхаберие, наглост и некадърност ли се прикрива с тази "аварийност"?
Как пък един път не дадохте думата на някой специалист или на някой извън управленската камарила, за да чуем и прочетем и другата гледна точка за днешното състояние на моста и не само за моста.
Не ви ли омръзна и до кога ще ни тикате и пробутвате за единствена Истина само мненията и наставленията на управниците от кое да е ниво? До кога бе? Няма ли край този троянски тъп комунизъм с диктатурата на партийци и чиновници, които само те и единствено те знаят всичко и са носителите на Единствената Истина?
Ей за това сме на това дередже - потънали до ушите в блато от лъжи и демагогия.

Анонимен каза...

Коя е тази и какво разбира ?Нали и остават две седмици да се перчи .

Анонимен каза...

Това е положението. Писах го и под предната статия. В България се правят "аварийни" ремонти, те не минават през обществени поръчки. Работят "правилните" фирми на "атрактивни" цени, но пък много по-бавно, щото нямат и техника. Даже във Виетнам тоя мост щяха да го сменят с готови бетонни елементи за 2-4 дни. И не се плашете отсега, тепърва ще има да става. Дано няма много жертви...

Анонимен каза...

Един единствен мост,който свързва Северна и Южна България през Беклемето????? Толкова ли няма място,аджеба???

Анонимен каза...

Знам как да променя Троян ! Д.Успешная

Анонимен каза...

Къде са им каските на тези работници???

Анонимен каза...

Да ти ги напълни слон.

Анонимен каза...

Публикувано във факти.бг: Шефа на АПИ Пирин Пенчев има негови фирми които извършват ремонта на лошите пътища в областта (например една машина ,която запълва дупки не с асфалт , а с камъчета и нещо за залепване) , така, че той няма файда да са нови пътищата. Това е една хранилка , а хората си чупят колите и плащат винетки.

Анонимен каза...

Не знам каква машина има Пирин Пенчев но знам че сега ще се изкарат герои за това че са бляли и не са следили състоянието на съоръженията ,а сега вместо за два месеца и половина щели да го направят за месец и половина...Ами един мост нов ,дълъг 20 метра се прави за седмица барабар с асфалтирането...А някой сети ли се дА провери състоянието на горния мост,който нито е по млад ,нито е по-малко амортизиран от Камен мост.Или след месец и половина като пуснат 40 тонните камиони пак ще спрат него за ремонт.

Анонимен каза...

Подкрепям 11!!!

Анонимен каза...

А днес и децата знаят ,че когато се прави ремонт и се затваря пътя то първо се прави и ремонтира обходния път.Какъв бе проблема на Кметство Троян на оправи и застели със сипица пътя през Попина лъка??????Един трактор или грейдер и 10 самосвала сипица.Ама акъл и сърце трябват за тази работа.

Анонимен каза...

Напълно подкрепям № 13

Анонимен каза...

Не само по-горния мост е същия...
Я си представете, че земе и се гътне еди тир във вадата на Кози вир от моста и го потроши. А после стане нещо и с другия Камен мост в Орешака на пътя за Севлиево.... Иакам да ги видя Колибарци и Орешачани как ще наемат с раниците през пречника...
Изобщо работата е майка плаче...

Анонимен каза...

Първата снимка е уникална-все едно я правил Ст.Балевски преди 70год.-Бог да го прости.Талпи мартаци и технологии от времето Въраждането.Примитивна работа на примитивно мислещи хора.Вижте турците дето ги мислим за по прости какъв мост построиха на Дарданелите....Селски наблюдател.

Анонимен каза...

Гледката от стройтелната площадка е уникална ,като същевременно много точно показва ,че сме на последно място в ЕС !Фирмата поела ремонта ,като гледам сигурно е строила моста на Босфора и Керченския мост !Вижда се ,че технологично са много напред ,и е по силите им да направят уникално съоръжение в най кратки срокове !

Анонимен каза...

Така се работи аварийно - с ръце в джобове и на хълбоците. Само багериста се мъчи да прави нещо.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |