„Чавдар“ продължава негативната си серия

* Трета поредна загуба за нашите, „Академик“ (София) отнесе сглобения ни от резерви отбор - 108:68, и ни „закова“ на 5-тото място
 * „Възможно ли е? Да се надяваме! Айде, наш`те!“
 
Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г., финална шестица

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков 
 
ТРЕТА поредна загуба регистрира „Чавдар“ (Троян) при гостуването си на „Академик“ в столицата. На всеки отбор се случва да има възход и падение и че на троянския сега се случва това, не е толкова странно (и страшно). Лошото е, че моделът „Чавдар“, който вече четири сезона ни носеше значими успехи, като че ли започва да скърца и да се клати застрашително.

ЗА КАКВО иде реч? Естествено - за начина на водене на подготовката (де факто - без такава), структурирането на отбора и договорните взаимоотношения с играчите. Неща недостатъчно прецизирани в началото на сезона и сега даващи лоши последици. От събрания състав за първия мач на годината, който вдъхваше респект на всички отбори в групата, в този мач липсваха почти всички основни играчи: Острев (напуснал след първия мач), Тилев (отлетял за Германия след третия мач, завърнал се за три мача през февруари и пак отлетял на 1 март), Дани Христов (преминал преди месец точно в „Академик“, София), а Лилов, Колев и Здравко Христов по неизвестни причини също не взеха участие в мача. И при така стеклите се обстоятелства и сглобения от резерви състав напълно обяснима е голямата загуба от студентите с разлика от 39 точки.

НЕ ИЗПИТВАМ никакво желание да коментирам този мач, само накратко съобщавам няколко статистически данни. На полувремето 56:30 за „Академик“, за второто - 52:39 също за студентите. Стартова петица на „Чавдар“: Вучков, Каменов, Петков, Наков, Христов, включиха се Бажанов, Маринов, Яков, Йонков и Найденов. На най-добро ниво изиграха мача Ивайло Вучков (22 точки) и юношата Николай Маринов (11 т.).

Ивайло Вучков (22 точки) бе най-добрият от нашите в този злополучен мач
С ТОЗИ МАЧ завърши първият етап от разменното гостуване в Първата шестица на мъжката „А“ РБГ. Временното класиране: 1. „Академик“ (София), 2. ИУ (Варна), 3. „Левски 2“ (София), 4. „Рилски спортист 2“ (Самоков), 5. „Чавдар“ (Троян), 6. „Видабаскет“ (Видин). На 12 март с мача „Чавдар“ – „Рилски спортист 2“ в зала „Чавдар“ започва вторият последен кръг. При така стеклите се обстоятелства, за да се отлепим от 5-тото място, ни е необходима победа с над 25 точки. Възможно ли е? Да се надяваме! Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Станимир Беломъжев е световен шампион по ориентиране:
http://frognews.bg/news_130564/Stanimir-Belomajev-stana-svetoven-shampion-po-ski-orientirane/

Анонимен каза...

Ето и видео от финала на Станимир:
https://livestream.com/accounts/8712572/events/7069642/videos/151391713/player?width=640&height=360&autoPlay=true&mute=false&t=1489151218765

Анонимен каза...

Аз при предната тема май бях писал, че ще се борят за оставане в групата, а някой не ми повярваха.
Е, вече започвате ли да вярвате?
Хайде, наште. Калинел Ви зовеееее. Не ни харчете напразно парите.
Свършете поне нещо полезно и смислено.

Анонимен каза...

Браво на Тачо , троянес - световен шампион. Какви са тия приеблеци , от къде са, не ги знам.Парите на троянци и спонсорите за троянскине спортисти.

Анонимен каза...

Още ли искате зала бе смотаняци?

Анонимен каза...

3-ти г-н разбирач ,колко пари от твоите похарчиха за баскетбола?

Анонимен каза...

Прекалено много за нищото, което показват.

Анонимен каза...

Лаконичен отговор, стой си пред компютъра и мрази всички!!!

Анонимен каза...

Може отбора сега да е в известна криза и да търпи загуби, но не съм съгласен, че трябва да прекрати своята дейност заради шайка бездарници, които вероятно никога не са се занимавали със спорт. Предпочитам парите ми да се харчат за спорт, отколкото за запълване на дупки с лошо качество на изпълнение и след половин година да няма и спомен от запълването. Предпочитам децата да тренират, вместо да се дрогират. Предпочитам младите хора в този град да имат забавления, вместо да се изнасят в големите градове. Предпочитам спорт, вместо кошница с яйца пред общината.
Ако баскетболът в Троян Ви е проблем за разходите, които прави. Какво ще кажете за троянския футбол, който от десетилетия е в колапс и бие единствено на дансига по дискотеките шотове ? Тези пари, които със сигурност са повече не са Ви проблем, нали ? Защото може да отидете на стадиона да се изпикаете в храстите, да изпиете 4-5 бири и да ги метнете в гората, да плюете семки в гърба на другаря ви по скамейка и да псувате като се правите на големи българи и троянци. Яко прост народ, не се издържа!

Анонимен каза...

До 5-тия "смотаняк".Да искаме зала,а ти какво искаш?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |