Шестият конкурс „Пейзаж от моята България

* Участват 620 рисунки на ученици от цяла България на възраст от 10 до 15 години; за призьорите - парични награди от Ротари клуб - Троян
 * Победител е Белослава Чернева от Варна,
 изложбата се открива на 3 март
Живопис
Рисунката, спечелила 1-во място, автор Белослава Чернева (Варна)
620 РИСУНКИ на ученици от цяла България участват в тазгодишния шести Национален конкурс за рисунка „Пейзаж от моята България“, организиран от троянската Художествена гимназия (НГПИ "Проф. Венко Колев"), научихме от преподавателя по живопис и председател на журито Владимир Киров. Според регламента в конкурса участват ученици на възраст от 10 до 15 години, като всеки може да представи максимум две рисунки на хартия, изпълнени в техниките молив, акварел, пастел или темпера. Журито е от преподаватели в НГПИ и по традиция за отличените ще има парични награди, осигурени от Ротари клуб - Троян: първа награда - 150 лв., втора награда - 100 лв., трета награда - 50 лв. Всички призьори получават и покана за участие в традиционния годишен пленер на гимназията, който тази година ще се проведе от 10-ти до 12 април. 

„МНОГО от рисунките направиха силно впечатление със своят колорит и рисунък, но пейзажът „Вълшебните Родопи“ на Белослава Чернева от Варна се открои сред всички. Силно впечатление направиха и рисунките на Ив-Кристиян Недков от Плевен и Александър Цонев от Севлиево. Работите им са с прекрасни композиционни решения, с много свежест и непосредственост на изказа“, коментира г-н Киров. Изложбата с произведения от конкурса се открива на 3 март  2017 г. (петък) от 15:00 ч. в галерията на училището.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Правителството одобри днес преобразуването, чрез промяна на наименованието, на две гимназии по изкуства. Преобразуваните държавни културни институти са Националната гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ – Троян, и Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък.

Чрез преобразуването наименованията на държавните културни институти се привеждат в съответствие с изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование, който е в сила от 1 август 2016 г. Той определя, че в гимназии се обучават ученици от VІІІ клас, докато в училищата прием може да се осъществява от V клас.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |