Бандити атакуваха кмета на Троян

* Мним „полицай“, представил се за зам.-началника РУ на МВР – Троян Марин Маринов, иска от г-жа Михайлова да му осигури преводач за разпит на задържан англичанин; полицейският шеф гл. инсп. Радостина Петкова влиза в ролята на преводача * Нов денонощен троянски телефон срещу ало бандити – 0670/6-22-51
Крими
КМЕТЪТ на Троян  Донка Михайлова получила интересно „служебно“ телефонно обаждане миналата седмица (24 януари), научихме от самата нея. Мъж, представил се за Марин Маринов – зам.-началника на Районното управление на МВР в Троян, потърсил съдействие от кмета. Искането на „полицая“ било Общината да осигури преводач, който да превежда при разпита на задържан английски гражданин. „Бях изумена от това, как някой може да мисли, че един кмет не познава зам.-началника на полицията и не разпознава гласа му“, коментира г-жа Михайлова. Разбира се, измамата била установена начаса.

РАЗВИТИЕТО на ало атаката оттам нататък е доста интересна - г-жа Михайлова симулирала, че приема на сериозно офертата, обяснила, че в общинската администрация има подходящ човек с добър английски и попитала къде трябва да отиде и на кой номер да се обади избраната преводачка (Камелия). Веднага след приключването на „договорката“ с ало бандита информацията била подадена на началника на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Радостина Петкова, а тя влязла в ролята на Камелия. Очакваме допълнителна информация от полицията как е приключила акцията и дали бандитската шайка е разкрита и заловена. „Не се давайте на измамниците! Борете се с тях!“, призова в страницата си във фейсбук след случилото се кметът на Троян.

СХЕМАТА с „преводача“ не е нова, като може да се атакува дадена институция (както е в случая) или конкретен човек, за когото има информация, че знае езици. Обажданията идват от „полицай“, а хватката е в предложението за дългосрочно сътрудничество срещу добро заплащане; но с уговорката предварително да се заплати определена такса. Обикновено подобни „преводачески“ атаки стават в курортните селища. По същата схема през лятото в Поморие бе атакувана добра приятелка на Т21, която веднага сигнализира в полицията, но явно и измамниците усетиха и се измъкнаха.

***
 
ПАК ПРЕЗ миналата седмица (26 януари) 84-годишна жена от Троян е била ужилена от ало бандити, съобщиха от полицията. Отново обаждането било от „полицай“, представил се като „главен комисар Костов“. „Комисарят“ обяснил на възрастната дама, че се извършва полицейска акция срещу… телефонни измамници и е необходимо тя да съдейства на полицията. Жената била помолена да събере наличните си пари, да ги сложи в найлонов плик и да го закачи на входната врата; след това да се скрие, защото се очаква престрелка с бандитите, а след приключване на акцията парите ще бъдат върнати. Бабата изпълнила „полицейското“ нареждане – надиплила дисциплинирано всичките си 1100 лв. и ги закачила на входа, после се залостила и зачакала гърмежите. Три часа по-късно се обадила в полицейското управление и съобщила, че е измамена. Наскоро по същата схема бе изиграна 74-годишна жена от Ловеч, която метна през балкона плик с внушителната сума от 20 хил. лв. и се прости с парите си. В края на миналата 2016 г. пък в един ден само, 23 ноември, в Троян и Ловеч бяха регистрирани 6 (шест) опита за телефонни измами.

***

ВЪВ ВРЪЗКА със зачестилите и ставащи все по-дръзки атаки на ало бандитите от Областната дирекция на МВР – Ловеч съобщиха, че разкриват допълнителни 24-часови телефонни линии, на които може да бъде потърсена помощ при необходимост или съмнение за телефонна измама. Телефоните са следните: Ловеч – 068/668-227; Троян – 0670/6-22-51; Тетевен – 0678/5-25-12; Луковит – 0697/5-23-26. Припомнят и най-популярните сценарии, разигравани от телефонните бандити, които ви искат пари за: гаранция за освобождаване от наказателна отговорност на близък, предизвикал тежко ПТП със загинал човек; спешно лечение на близък, заболял от свински грип или друга страшна болест;  получаване на ценен колет от чужбина; получаване на печалба от томбола или телевизионна игра; предоставяне на социални помощи; ремонт на жилище по европейски програми; съдействие на полицейска акция срещу телефонни измамници; и др. „Каквато и да е историята, тя задължително завършва с искане на пари. Не се доверявайте! Сценариите са различни, но целта е една – да бъдете измамени!“, предупреждават от полицията. И съветват при всяко съмнително обаждане, преди да предприемете каквото и да било, да потърсите полицейско съдействие на спешния телефон 112.

Т21

28 коментара:

Анонимен каза...

Уникален водевил!
Ако не се премълчава умишлено някаква информация, с това четиво или се опитват да провокират интелигентността на жителите на Троян или е някакъв забавно-малоумен предизборен номер.
И така - ако някой е решил да атакува една община като за целта е решил да си има вътрешен информатор, то този човек би следвало да е доста интелигентен и обигран мошеник за да успее.
Само че нещата нещо не се връзват. Много ми е интересно как така Михайлова се е усетила, а този /приемаме поне средно интелигентен и обигран мошеник/ НЕ СЕ Е усетил, че кмета познава гласа на зам.началника на полицията?
Друго - защо този интелигентен мошеник директно не се е свързал с конкретен /проучен и избран от него/ общински служител, а "играе на тото", очаквайки кмета да му изпрати кой да е и с който да претърпи провал?
Трето - в крайна сметка тези тлф-измамници работят за пари. Какви пари се е канел да вземе от община Троян? Финансовите потоци са в две посоки - еврофондове и бюджета. Въпросът е - за какво му е вътрешен информатор, след като цялата информация я има в интернет пространството, да не говорим, че в този вестник и сайт само сънищата на Михайлова още не са публикувани къде и какви пари ще харчи за поредните и все по-големи и все по-успешни проекти.
Лирично отклонение:
Ако се е насочил към европрограмите - като всеки средно интелигентен човек, на този би следвало да е ясно, че там ПРЕСТЪПНИТЕ СХЕМИ за източване на еврофондовете отдавна са направени заедно с овластените бандити от най-ниско до най-високо управленско и политическо ниво. Няма никакъв шанс да го огрее.
Ако се е насочил към бюджетните финансови потоци - то пак ще удари на камък. Ако се е заинтересувал щеше да му стане ясно, че Михайлова не си изпълнява бюджета, а си прави каквото иска, извършвайки огромен брой актуализации на бюджета, докато "произведе" поредните няколко милиона излишъци, които да прехвърли като мъртви пари в следващата година.
*
Нека си представим, че му е изпратен общински чиновник /с английски/. Я да ми обясни някой какво се случва после на практика? Ясно е, че "разпит" няма да има. Какво ще има тогава? Директно "зарибяване" на общинския чиновник? Ами тогава отново се връщам към горенаписаното - от какъв зор прави връзка с този неизвестен нему общинар през кмета на общината, а не е опитал сам да си го намери какъвто му трябва и да го "зариби"?
*
Друго много загадъчно.
„Събитието“ се случва преди седмица. Г.Маринов казва, че още нямал информация „какво се е случило“ по-нататък със срещата между „тайния и внедрен агент-преводач“ в лицето на шефката на РУ на МВР Троян и тлф-измамник. Това би означавало, че тлф-измамник е заловен и текат следствени действия за залавяне на останалите „от бандитската шайка“, както ни известява Г.Маринов, че има такава.
Пита се тогава – защо е това бързане да се публикува този „инцидент“ и не е ли в крайна сметка тази информация в Т21 сигнал към останалите от „бандитската шайка“ да се изпокрият? Ало, Ваньо?
Или май няма никакво значение, както е при всеки водевил.
В крайна сметка тази статия отново е насочена към величието и гениалността на кмета Михайлова и конкретно с проявения от нея мирновременен героизъм.
А идват и избори, където едни други измамници на много по-високо ниво от тези тлф-измамници трябва да „зарибят“ населението, за да ги овласти, след което и за разлика от тлф-измамници - напълно безнаказано да ограбват и институциите и населението.
п.п. Въпросите по този водевил са много повече, но тези до тук са „от първо четене“. Още по-интересни са вариантите ако този тлф-измамник не е поне средно интелигентен, а е или пълен малоумник или ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ!?

Анонимен каза...

Пълен малоумник е. Същата история се е разиграла и в Разлог. http://www.dnes.bg/stranata/2017/02/02/telefonno-obajdane-ot-mnim-policai-veche-i-v-obshtinata.330777

Анонимен каза...

2-ри,спря устрема на 1-вия,тъкмо беше набрал скорост в разплитането на великата "интрига".Ако не се сещате кой е - великия цар на пасквила,ИлЯнчо Пеевски ...

Анонимен каза...

По интересно е как г-жа Михайлова се бори с корупцията и истинските престъпници в общината ( АКО ГИ ИМА ). За това питайте г-н Маринов , а не да и правите PR.

Анонимен каза...

Илиане, баф мааму, личи си, че вуйчо ти /чичо ти/ е бил шеф на държавна сигурност. Метнал си се на него гаче. Криминалният ти анализ е "професионален".
Ама що ни баламосваш, че си против комунистите?

Анонимен каза...

Така се прави днес, колега! Виж ги по върховете - Георги Коритаров -комунистически разузнавач и доносник ката вечер плюе комунизма. Иво Инджев - руски възпитаник, як комунист в ония години - плюе не по-малко от Коритаров.Върхът - Методи Андреев - и майка му и баща му дърти комунисти ама той храчи та се кине.
Илиан наш не прави изключение - плюе, храчи, за да не бъде заподозрян и атакуван. Всъщност комунистическото му мляко с което е закърмен така дави всичко живо наоколо.
Е ако има кой да му вярва де!

Анонимен каза...

а 6-ти, за Методи Андреев има промяна. Сега плюе по ГЕРБ. Нещо е стъпил от другата страна на мотиката и сега се е присламчил към реформаторите. Завчера фалцетеше по една медия, но взе та изтърси резонен въпрос Цитирам: Имаме събрани пари от контрабанда в размер на 3 милиарда. Това добре но къде са контрабандистите, в кой затвор и колко?По темата-институциите в България не работят. Не работи МВР, не работи прокуратура, не работи съда.Корупция навсякъде, а няма осъдени.Измами също навсякъде.

Анонимен каза...

3-ти, 5-ти и 6-ти, вероятно си един и същи боклук - защо не опиташ да ме опровергаеш, а продължаваш да ръсиш лъжи и инсинуации по мой адрес?
Нито някога съм бил член на БКП, нито някога съм имал привилегиите на днешните преоблечени демократи и все бивши комуняги и преди и след 89-та. Нещо повече - достатъчно голяма цена платих и преди и след 89-та заради тази червена некадърна паплач.
Един аргумент или факт нямаш срещу мен, гнидо смрадлива, някога да съм имал нещо общо с троянските или кои да са други комуняги... НИТО ЕДИН!
Пак ще попитам - след като съм имал такъв "вуйчо владика" - защо след прибирането ми в Троян ми отказваха работа навсякъде? Защо след като имах сериозни и големи обекти на 4 континента докато работех в София, след завръщането ми в Троян около средата на 80-те ми бе "разрешено" от сатрапите на БКП да работя като общ работник 3-ти разряд в Болшевик и каменоделец 4-ти разряд в една ловешка фирма, която строеше площада в Троян?
Кажи бе, гнидо? Нещо не ти се връзват брътвежите за "комунистическото мляко", нито за "вуйчото владика", а пък майка ми никога е била в БКП, така че и номерът със "закърмянето" няма как да го пробуташ.
*
5-ти, очевидно трябва да си уникално тъп цървул, че да си се впечатлил токова много от един съвсем елементарен анализ на водевила, който ни представиха другаря и другарката Г.Маринов и Д.Михайлова.
Не е за вярване, че ви смятат за толкова тъпи и малоумни, че да ви пробутат този смешен водевил. То бива човек да няма грам способност за логическо мислене, ама чак толкова не бива.
Пак ще повторя въпроса - Цървул, хайде да обориш поне един от аргументите ми, а аз ще ти разкажа как и защо "вуйчото владика" беше изхвърлен и принудително пенсиониран от ловешката БКП-клика, и как леля ми и братовчедка ми се оказаха безработни и изхвърлени на улицата преди 89-та, че да ти затворя лайняната уста.
*
Между другото Мичо Генковски, който беше щатен секретар по идеологията на БКП в ГК на БКП Троян и който се оказа, че бил ..... репресиран от БКП - включихте ли го в списъка на "жертвите на комунизЪма"?
И понеже предстоят избори - дали милиционерът Минко Акимов, който пък беше член на Бюрото на Гк на БКП отново ще бъде изпратен от ГЕРБ да се кара и да държи сметка на хората по селата защо гласували за ... комунистите?
*
И за финал - 6-ти, повярвай ми, представа си нямаш колко народ ми вярва и не случайно сте пощурели и побеснели да ме преследвате и да сипете лъжи и гадости по мой адрес. Само дето нямате никакъв шанс, но това няма как да го проумеете с пилешките си мозъчета. Такива жалки и тъпи цървули като вас могат само "да ми вдигат топката", за което изобщо не се усещат.
п.п. Въпрос към Г.Маринов - понеже УМИШЛЕНО не спазвате собствените си правила в този сайт, когато някакви цървули пишат коментари не по темата, а гнусотии и лъжи по мой адрес, за да провокират и да изместят поставените въпроси по статията, та и аз да попитам "извън темата" - Г.Маринов, бихте ли обяснили как вие като толкова много известен троянски антикомунист, след дипломирането и завръщането ви в Троян започвате трудовата си дейност в Музея в Троян, който беше по това време втората най-здрава комунистическа клетка след ГК на БКП и там случаен и простосмъртен човек нямаше как да попадне? А почти по същото време на мен като инженер с няколко регистрирани рационализации и проекти на строителни обекти на 4-ри континента ме допуснаха и ми разрешиха да работя като общ работник, въпреки че в Троян по това време имаше едва 3-4 стр.инженера и нито един от тях стр. инженер проектант?

Анонимен каза...

На идиоти ли ни правите с това заглавие ?

Анонимен каза...

1-ви, защо пишеш тлф? Това ли е
съкращението от телефон?

Анонимен каза...

Щото алигаторите са изяли другите букви ;-) Как ли не са изяли и него аджеба? Явно им се е видял ниЧтожен и мижав сигурно ...

Анонимен каза...

Трибуне мой,
Илянка,
Моля те, моля те!
Не истерясвай! Те това целят! Комунягите гадни.
Гербо-комунягите!
Кажи им още истини, ама спокойно! Не се тревожи, дето казват, че и ти си като тях! Громи ги!
ДИСТАНЦИОННО, не с дистанционното!

Анонимен каза...

Абе до всите капути де се пънат да пишат, ай сега у България кога е имало фашизъм, кога социализъм, кога комунизъм!?... А да видим кой ще отговори...

Анонимен каза...

Илиане!
Абе ти инженер ли си или си каруцар? Защото един инженер трябва да пише интелигентно. А ти оперираш с думи като "боклук, гнида, смрадлива, лайняна, цървул".Това е език на каруцарите. Не си ли разбрал, че подобна реакция - груба, недодялана,афектна е признак на безсилие и липса на истински аргументи.
Набързо си подвел трети, пети и шести пост под един знаменател и си счел, че това е един и същ автор. Нима мислиш, че твои противник в Троян е само един... Не е ,Илиане.

Анонимен каза...

Илиане, ела си.Идват избори.Ще те изберем за депутат и така ще покажеш среден пръст на онези, които са те оставили без работа. Та ти си строил Колизеума, кулата в Пиза, Акропола,Бъкингамския дворец, Айфеловата кула. Пардон - Айфеловата кула е строена от Айфел иначе щеше дасе казва Илиановата кула.Та идвай, ще станеш депутат и ще заместиш Методи в парламента, че той май няма да влезе.

Анонимен каза...

Илиане как ще обясниш факта, че последните трима кметова Дилян Енкин, Минко Акимов и Донка Михаилова преди 1989 г са били членове на БКП? Не казвам, че са безгрешни. Не казвам, че са се справили 100% успешно. Но изборът им е факт. Та, ще ни обясниш ли?

Анонимен каза...

Пеевски, ти си една повредена дългосвиреща плоча. 27 години неизменно повтаряш едно и също - Енкин, Минко, Донка, комуняги, прости троянци, цървули, невежи, глупаци...Айде стига
Досаден си, скучен си, несимпатичен си. Омръзнал си на троянци - те вече знаят какво ще прочетат, ако видят името ти или отгатнат начина ти на писане. А читателите от сън да ги вдигнеш и познава твоите писма.
На всички е ясно, че ти основно си против Генади Маринов. Не знам защо, но вестник "Троян21" през всичките години поддържаше дясната политика в Троян. Това го представя като истински антикомунист. Вероятно те дразни, че той пее една октава по-горе от тебе. Ми той го прави елегантно, финно, а ти както някой е писал по-горе ломотиш като каруцар. Култивирай се малко, бе момко. Млад си, за напред си. Имаш време. Залягай, шлайфай се...

Анонимен каза...

Пеевски,
Идоле мой!
Задават се мажоритарни избори!
ЕЛА СИ! ИСКАМ ДА ТЕ ВИДЯ ДЕПУТАТ! Ще считам живота си за пълен, ако мога да кажа, че съм живял през мандата, в който ПЕЕВСКИ е бил депутат.
Искам да чуя цялата истина за комунизма и изродените му метастази от ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА. ВСИЧКИ ДА ГО ЧУЯТ! Цала България и цяла ЕВРОПА. И Тръмп и той!
ЕЛА СИ и започвай кампанията!

Анонимен каза...

А бе Пеевски,
говорят, че комунягите на партийно събрание предложили да заменят обръщенията ДРУГАРЮ и ДРУГАРКО с ЦЪРВУЛЕ и ЦЪРВУЛАНКЕ!?

Анонимен каза...

Баси, дори от другия край на света, Пеевски пак им бърка в гъзовете на тия троянски мишчици. Един се не помъчи да обори поне един негов пост, поне един!!! Цвъркат като мишки, болен бил,луд бил,такъв бил...Един се не опита да докаже, че Пеевски лъже,мами и пише измислици!
Цървули !

Анонимен каза...

Ето,вече говори за себе си в 3-то лице ...

Анонимен каза...

Не,мишко, не е Пеевски! С простия си цървулски мозък си мислиш, че само Пеевски пише тук.

Анонимен каза...

Илян - ПРЕЗИДЕНТ!
Мондекът - МИНИСТЪРПРЕДСЕДАТЕЛ!
малкият Мондек - КМЕТ

УРАААААААААААААААА

Анонимен каза...

А бе 23-ти,
пропусна ВСЕКИ ТРОЯНЕЦ - ЛОРД НА КОРОНАТА!

Анонимен каза...

17-ти/та/, не са 27 години, а 22, от 1995-та до днес Толкова години си ги избирахте да ви управляват тези не членове на БКП, а НОМЕНКЛАТУРНИ членове на БКП Троян. Понеже видимо си доста елементарен е необходимо да ти се повтаря това още 23 години, докато станат 45, че след това да заревеш като говедо "45 години стигат" и пак да си ги избереш тези тъпи и некадърни троянски комуняги.
Колкото до Генадий Маринов - той винаги е бил слуга на комунягите и примерите как "свирукаше" и на Енкин и на Акимов и на Михайлова са десетки и десетки. Нещо повече, по скалата на гробокопачите на Троян, Генадий Маринов заема престижното 4-то място на най-зловещите хора на Троян и с най-голяма заслуга за кончината на Демокрацията в Троян и утвърждаване на поредния комунистически бардак след 1995-та година.
27-ма, в Троян няма никаква политика, ти ми бръщолевиш за "дясна политика". Я ми обясни какво разбираш под "дясна политика"? Залагам 100 000 долара, че хабер си нямаш какво е това. Повтаряш като папагал тези тъпи клишета все едно още си общинска съветничка, където пък се правеше на „най-дясната“?
Я ми обясни и това - къде и в коя миша дупка се бяхте заврели с "интелигентно пишещия" Генадий Маринов от 1989-та до 1995-та, когато дойдоха любимите ви комуняги на власт? В коя миша дупка се беше заврял Генадий Маринов да "пее една октава по-нагоре" когато през 1997-ма откривах и водех 16 митинга срещу БСП и управлението на Виденов? Да не се е крил някъде из теменужките по площада, че не го видях никъде.
*
Понеже тук доста се злоупотребява и с моя "вуйчо владика", а въпреки собствените му правила Генадий Маринов УМИШЛЛЕНО не трие тези коментари /включително и този твоя, 27-мата/ - искате ли да си поговорим пък за вуйчото на Генадий Маринов, който се смята за един от най-големите комунистически сатрапи след 9-ти септември? Генадий Маринов дали знае, че когато е починал вуйчо му - самите комунисти са играли хоро от радост, че този комунистически сатрап няма повече и тях да тормози? А за Милко Балев и племенника му Ангел Балев кога ще си поговорим?
*
И сега едно предупреждение към Генадий Маринов и кликата около него, която от години пише гадости по мой адрес - вече наистина взе да ми писва, ще взема да изкарам сериозната информация подплатена с документи и няма да имам вече никакви скруполи, че на някои "десни" другари и другарки и "пеещи с една октава по-горе" буквално свят ще им се завие какви лайнарщини са вършили и как БКП и Държавна сигурност са ги спасявали, а днес ми се представят за големи антикомунисти и „интелигентни десни“!!!!! Нали не си въобразявате, че ще ви търпя идиотщините до второто пришествие и ще стискам информацията с гадостите които сте творили още преди 89-та?

Анонимен каза...

Състоянието е болестно!!

Анонимен каза...

Ако имаше още няколко като Пеевски! Но, за съжаление сме народ с гипсирано наведени глави! Жалко, жалко, жалко!
Жалко и за мене! Вече окончателно реших да си оставя кокалите в чуждата държава! Преживях няколко мъчителни месеци по болниците със съпруга си, загубих го и вече нищо/освен децата/ не ме задържа тук!

Анонимен каза...

Изглежда съвсем съм се сдухал! До едно време ревеше, че му триели коментарите, сега реве, че не ги трият!?
Вярно има заболяване някакво....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |