Владо Илиев 12-ти в преследването в Руполдинг (Германия)

* Големият троянец тръгна лошо с две грешки в стрелбата, но след това бе безпогрешен на рубежа и бяга много силно * Десета победа за сезона за страховития французин Мартен Фуркад 
Биатлон, Световна купа
Владимир Илиев
СЪГРАЖДАНИНЪТ ни Владимир Илиев – голямата звезда на българския биатлон днес, записа поредния си успех за Световната купа. В днешното, 15 януари, преследване в Руполдинг (Германия) троянецът финишира 12-ти, след като стартира от 28-ма позиция. Владо започна лошо с два пропуска при първата стрелба, но след това бе безпогрешен на огневия рубеж и с традиционно силното си бягане записа най-доброто си класиране в тази дисциплина (преследването) за сезона.

ДЕСЕТАТА си победа за сезона извоюва абсолютният доминатор в мъжкия биатлон през последните години и петкратен носител на Световната купа Мартен Фуркад (Франция). Страховитият французин допусна необичайно много грешки при стрелбата – цели три, но с изключителното си бягане изпревари безпогрешния на огневия рубеж, но далеч по-слаб с „писалките“ норвежец Емил Хегле Свендсен. След този старт Владимир Илиев е на 24-то място във временното класиране за Световната купа с 189 точки, съотборникът му Красимир Анев е 43-ти с 98 т. Водач е Мартен Фуркад (730 т.), следван от германеца Зимон Шемп (449 т.) и руснака Антон Шипулин (440 т.).

Двама големи на пистата - Владимир Илиев (вляво) и Мартен Фуркад
12-ТОТО МЯСТО в преследването в Руполдинг затвърди отличното представяне на Владимир Илиев през този сезон - досега летящият троянец извоюва 5-то място в спринта в Нове Место (Чехия), най-доброто му класиране в старт за Световната купа, и бе 10-ти в същата дисциплина в Оберхоф (Германия). В предишни години големият ни биатлонист има две 6-ти места за Световната купа – в спринта в Поклюка (Словения) през 2012 г. и в преследването в Контиолахти (Финландия), 2014 г. Владо е и двукратен бронзов медалист от Европейски първенства – в Естония (2015 г.) и Русия (2016 г.), беше на крачка от медала на Световното първенство във Финландия (2015 г.) и стана световен шампион по летен биатлон в спринта на 10 км на Световното първенство в Румъния (2015 г.).

Т21

 Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Голям! Владко е голям! Само хора, които не познават биатлона нямат представа колко години къртовски труд са нужни за подобни класирания в един от най0трудните спортове!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |