Индонезия предлага стипендия на троянски ученик

* Официалната покана е изпратена до кмета Донка Михайлова, формулярът за кандидатстване е качен в сайта на Общината
Приятели
ПОСОЛСТВОТО на Република Индонезия у нас предлага стипендия за троянски ученик, който да изучава индонезийски език (Bahasa), изкуство и култура в голямата азиатска страна. Програмите са две и са на индонезийското Министерство на науката и културата и Министерството на външните работи (по едната срокът за кандидатстване е до 9 февруари, а по другата – до 30 януари). Официалната покана е изпратена до кмета Донка Михайлова в края на м. декември и формулярът за кандидатстване вече е качен в сайта на Община Троян.

ОТ ПОСОЛСТВОТО на Индонезия заявяват, че възлагат надежди Община Троян да излъчи кандидат. И поясняват, че тези стипендии се предлагат на бъдещи студенти от страни, които имат дипломатически отношения с Индонезия. Като основната цел на програмата е да насърчи и увеличи интереса към езика и културата на Индонезия сред младежите от други страни и да осигури по-силни културни връзки и разбирателство между участващите страни. Индонезия е редовен участник в международните фестивали на занаятите и изкуствата, организирани в Националното изложение - Орешак (община Троян) и представители на посолството неведнъж са гостували в нашия край.

Т21

Кратка справка
Република Индонезия

Поглед към столицата Джакарта
Република Индонезия е разположена на Малайския архипелаг (Югоизточна Азия) между Индийския и Тихия океан. Съставена е от 17 508 острова. По население е четвърта в света - 238 млн. души, и е най-голямата мюсюлманска страна. Столицата е Джакарта (10 млн.). Индонезия е сред 20-те най-големи икономики в света (Г 20), като по брутен вътрешен продукт се нарежда на 15-то място. Била е холандска колония и е получила независимост през 1945 г. Официален език е индонезийският. През 2016 г. бе отбелязана 60-годишнината на дипломатическите отношения между България и Индонезия.

5 коментара:

Анонимен каза...

Да заминават колкото може повече млади хора от нашата "държава", да заминават и намерят по-добри и човешки условия за живот!!! Тук при нас, дори след най-красноречивото обяснение човек, който не е живял в България трудно може да повярва!!!
ГОСПОЖО КМЕТ, наредете да се изчисти улицата, за да могат да се разминат две коли в района на училище "Христо Ботев"!!!
НЕКА се почистят и районите около болници, поликлиника,другите училища!!! Нека не чакаме да се случи най-лошото и тогава да "тичаме"!!! Стават струпвания на деца, коли, училищни автобуси и т.н.
Благодаря предварително!

Анонимен каза...

Една прекрасна възможност поне едно дете да може се спаси от чумата на троянските тъпи и некадърни комуняги Енкин, Акимов и Михайлова.
Една прекрасна възможност поне едно дете да може да се спаси от залялата ни и превзелата ни троянска простащина. Днес в Троян властва простака и посредствеността.
Една прекрасна възможност поне едно дете да може да види и да планира бъдещето си. Това което остава в Троян може да планира единствено собствената си мизерия, упадък и простащина, както и кончината си в този прояден и съсипан град от комунистическите и комсомолски управленски бездарници и боклуци.
Всичко това важи и е вярно за над 95% от младите жители на Троян. Разликата с останалите 5% е в това, че НАКРАЯ и те ще последват "голямата група". А за "успешния кмет" Михайлова ще остане да погребе труповете и да загаси лампите....а, и да прочете в "Троян 21" поредната статия за възходът на Троян и за поредните големи успехи от собственото и величие.
Можете да попитате изнеслите се от Троян или пребиваващите от дълго време в чужбина в КАКВА ЖАЛКА КАРТИНКА е превърнат Троян на "успешната" кметица Михайлова, която наследи себеподобните си боклуци от номенклатурата на БКП Троян милиционерът Акимов и Енкин.

Анонимен каза...

Илянка,
Беше ми домъчняло за теб!

МОНДЕКЪТ - ПРЕЗИДЕНТ!!!
(Илянката - вице)

брат му - кмет

Анонимен каза...

тази улица около болницата сигурно не е голяма и ако бяхте взели лопата досега да сте я почистили вместо да губите време на клавиатурата харесвате чуждите страни но там хората не се срамуват да свършат работа непристойна за тях а тук в България все се мисли за велики и все чакаме някой друг да свърши работата друг да ни оправи няма да стане когато спрем да сме чуждопоклоници и станем националисти може и да се оправим но първо трябва да поработим не да мислим че като сме се сдобили с диплом за адвокат не може да почистим снега на тротоара пред дома си ще ги бъде чуждите страни защото те не прогонват младите а ги насърчават да се трудят и грижат за собствената си страна

Анонимен каза...

ако има класация по мрънкане българите ще сме на първо място в това сме царе като не ви харесва Троян напуснете елате в Плевен тук бащицата даде крепостта на реформаторите и сега от много цъфтене идваме да работим в Троян просто чуждата кокошка е по голяма е някой ще каже защо плащаме данъци но като сравним данъците който се плащат в чужди страни ние сме доста назад заплатите ни малки но и данъците са малки

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |