Троянецът Ради Кочев е новият капитан на вицешампиона „Балкан“

* „Факт е, че в първенството не се дава шанс на младите състезатели и се използват повече чужденци. Това е проблем, за който се говори много и няма решения до този момент“
Баскетбол
Първата пресконференция на новия капитан на "Балкан" Ради Кочев
НАШИЯТ Радослав Кочев вече е капитан на вицешампиона от последните две години в Националната баскетболна лига (НБЛ) – един от неизменните лидери в българския баскетбол и запазена баскетболна марка „Балкан“ (Ботевград), научихме от специализирания спортен сайт bgbasket.com. Ради, както знаем, играе и за нашия “Чавдар“ (по договорка с титулярния си тим) и е със сериозен принос за трите подиума на „чавдарци“ от последните три сезона в националната „А“ РБГ; любимец е на троянската публика, а страховитите му забивки са голямата атракция за нея. Доскоро в редиците на „Балкан“ бе и друг именит троянски баскетболист – Цветослав Острев, който наскоро подписа с „Левски“ (София).

Ради Кочев на терена
21-ГОДИШНИЯТ Ради Кочев е получил капитанската лента в „Балкан“ след големите промените  в отбора през тази година. А на пресконференцията преди старта на новия сезон в НБЛ той е заявил следното, цитатът е по bgbasket.com: „Има доста нови момчета, но мисля, че атмосферата в отбора е наистина много добре. Всички в съблекалнята се разбираме и нямаме никакви пререкания. Мисля, че още не съм обичайния тип капитан. В отбора има доста опитни играчи и се старая да ги слушам, а не да давам акъл. Старая се атмосферата да е добра. Тази година първенството ще бъде много оспорвано като изключим отборите с по-голям бюджет. Все пак това не означава, че ние ще излизаме с бялото знаме. Ще се борим за победа във всеки един мач“.

КАПИТАНЪТ е засегнал и един очевиден проблем за българското баскетболно първенство, както в НБЛ, така и в „А“ РБГ – малкото български баскетболисти в основните състави за сметка на чужденците и късането на връзката „млади - стари“: „Факт е, че в първенството не се дава шанс на младите състезатели и се използват повече чужденци. Това е проблем, за който се говори много и няма решения до този момент. Аз лично съм го изпитал и мога от опит да кажа, че много голям проблем на нашия баскетбол е, че в периода между юноши и мъже е много трудно за един състезател да премине летвата. Тук от голямо значение е треньорите да му позволят и да знаят, че на един млад състезател е нужно време, за да покаже какво може. Това е единственият вариант и ако не се дава поле за изява и време, няма как да се случи”.

 "Чавдар" (Троян) с Ради Кочев получава сребърните си медали от турнира за Купата на БФБ, 2016
И ДА ПРИПОМНИМ азбучната истина, че случайни неща няма. Новият 21-годишен капитан на елитния баскетболен „Балкан“ (Ботевград) Ради Кочев е племенник на големия троянски баскетболист от близкото минало Пламен Кукенски. Като между двамата Кукени освен физическата прилика, има и много общи черти в играта – експлозивност, страхотна борбеност, мощ в подкошието, лидерство.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО !

Анонимен каза...

Браво Ради!Голям си!

Анонимен каза...

Баскетболистите са хубави хора!!!Браво на момчето!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |