Започва изграждането на кръговото при Вила „Ванна“

* Строителните работи са поверени на „Пътприбор“ ООД (София),
 цената – 64 хил. лв. с ДДС * Предвидени са шест етапа на временна организация на движението за облекчаване на трафика и безопасното изпълнение на ремонтните работи
Пътни ремонти
Кръстовището при Вила "Ванна" сега - хаосът е пълен, снимка Т21
В СРЯДА, 12 октомври 2016 г., започва работа по изграждане на кръговото кръстовище на улиците „Христо Ботев“ и „Симеон Велики“, известно като кръстовището при Вила „Ванна“ (един от най-натоварените и конфликтни пътни участъци в града ни, който се нуждаеше от неизбежна реорганизация и след дълги умувания, обществено допитване и поръчана нарочна експертна оценка се възприе идеята за кръгово кръстовище, залегнала в приетия в края на 2015 г. актуализиран Генерален план за организация на движението в Троян – бел. Т21).

СЛЕД ПРОВЕДЕНИТЕ
процедури по Закона за обществени поръчки (ЗОП) бяха избрани фирмите изпълнители на обекта: проектант и изпълнител на авторския надзор е „Виа Инженеринг“ ООД (София), строителният надзор и докладът за оценка на съответствието ще бъдат извършени „Инвестстрой“ ЕООД (Ловеч), а същинските строителни дейности, възлизащи според подписания договор на 64 206 лв. с ДДС, са поверени на „Пътприбор“ ООД (София).

ЗАЩО строителството на обекта започва сега? След приемане на бюджета на Общината за 2016 г. бе извършено проектирането на обекта. Процедурата по ЗОП продължи един месец. Последваха около два месеца за изработка на техническия проект по заданието „Реконструкция кръстовище ул. „Христо Ботев“ и ул. „Симеон Велики“. Проектът бе съгласуван в периода от 9 юни до 23 август с МВР, КАТ - Пътна полиция и Областно пътно управление – Ловеч (което е нормативно изискване, понеже става дума за промяна на участък републиканската пътна мрежа - бел. Т21). След което, в рамките на два месеца, се проведе процедура по ЗОП за избор на изпълнител.

Планът за кръговата промяна, в тъмносиво са посочени разширенията, в зелено - тревните "петна"
ПРИ ПОДПИСВАНЕТО на договора с фирмата изпълнител общинското ръководство изиска график на дейностите, които предстоят. Експертите от Общината вече са изработили шестте етапа на временна организация на движението, която ще бъде въвеждана на обекта с цел облекчаване на трафика и безопасното изпълнение на ремонтните работи.

ПРИ ПЪРВИЯ етап на работата движението в кръстовището ще се извършва двупосочно във всички посоки, без да се променя съществено действащата организация на движение. Актуална информация за работата по обекта ще можете да намирате в сайта на Община Троян – www.troyan.bg

Станислава Цукева, PR на Община Троян

Още по темата:

30 коментара:

Анонимен каза...

Мизерна, бедна и малка община сме, това е!

Анонимен каза...

Браво! Най-накрая!

Анонимен каза...

БРАВО!!!

Анонимен каза...

А какво стана със светофарите на Радецки и Ботев?

Анонимен каза...

Е к'во, ми НИЩО.

Анонимен каза...

Тия, които се спускат от вила Вана, вече хептен нищо няма да виждат наляво. Дано им осигурят предимство в кръга.

Анонимен каза...

Малоумнико, ни влизал ли си в кръгово някога?

Анонимен каза...

Ами явно е влизал и пише, че няма да се вижда от ляво.
Ще има всеки ден по няколко пъти да ходи пожарната да мие и чисти.

Анонимен каза...

Сутрин там е толкова натоварено-училища, детски градини,.... От къде ще минаваме? Толкова ли не можаха лятото да го направят.

Анонимен каза...

Айде, айде, това е Троян а не Лондон, все пак !
Ако( ама наистина ако), се опитате поне малко по-толерантни да бъдете , всичко ще е наред ! Не става с простотия, не става с лошотия !

Анонимен каза...

Който ползва в Троян кола, на 99% го прави от мързел! От ж.к Младост до центъра 1,7км. От ж.к Лъгът до центъра 1.2км ( горе-долу). Пеша бавно се минава за 15 минути. Здравословно, евтино и приятно,НО троянецът е баровец. Сноб и комплексар. Живее за колата и паркирането пред кафето. Е, нямаме велоалея, което е жалко, но то пък в кое българско село има?

Анонимен каза...

Номер 11, мислех подробно да ти обяснявам защо се ползва кола, било то в Троян или където и да е, но се отказах, няма смисъл! Колата в днешно време е необходимост, но понеже самият ти най-вероятно си комплексар, не го разбираш...
Що се отнася до кръговото, дано го направят по-скоро, по-добре ще е от сега!

Анонимен каза...

и днес на болницата пострадаха две коли

докога ще се чакат светофарите

Анонимен каза...

До кога пред Старата Къща ще спира джипа на шефа Митко Цаков , ами до като Мелен Бочев го прикрива нали са ловци цървйли

Анонимен каза...

На това кръстовище проблема е ,че няма видимост от ляво като се слиза от Вила Ванна кръговото какво ще реши !!!!

Анонимен каза...

12-ти, не ми обяснявай, защото за мен си поредния селянин. Живея в милионен град и не ползвам толкова често кола, колкото ти в този огромен мегаполис Троян. Срамота, толкова малък град, изключително беден, без почти никакво производство, а с толкова много коли на глава от населението. И си взел да ми обясняваш, че има смисъл да се возите с коли за такива смешни разстояния? НЕ съм комплексал, а реалист.

Анонимен каза...

До 11 и 16: Аз решавам кога да си ползвам колата! Не ти! Аз си плащам данъците! Не ми ги плащаш ти! Ходи си в големия град и си върви пеша!!!

Анонимен каза...

16 Троян прави 50% от производството на цялата Ловешка област и по производство на глада от населението е сред първите в страната.Това е за справка и може да се провери.

Анонимен каза...

Това говори само едно. В колко тежко състояние е област Ловеч!Да не забравяме например фалиралата от месеци областна ловешка болница.

А на онзи с многото коли. Разбира се, че си плащаш ти данъците. Не стига, че като се прибера в Троян ти дишам отровите, оставаше и данъците да ти плащам.

Анонимен каза...

50% от производството, ала с "глада" сме сред първите в страната! Шегата настрана, добре, че са майките и бабите да изпратят по някое пликче с евра от Европата.
Много просто се решава проблема с натовареното движение-добре организиран и обхващащ целия град, а и селата, и махалите градски транспорт-бърз и удобен!

Анонимен каза...

Движението може и да се оправи, но идва зима, а с нея и мръсния въздух-дим от какво ли не!? Даже и от брикети, които са забранени в цяла Европа! И ние сме европейци, ама надали!

Анонимен каза...

21-Ви прав си, ама нали повечето имат мисленето на оня селянин дето си плащал данъците и си е в правото да си кара бричката когато си поиска. Какво му пука, че трови въздуха, децата, майките и себе си, нали си плаща данъците я !

Анонимен каза...

Приветствам направеното. Може би ако бе приложен инженерингов принцип можеше да стане по-бързо.

Анонимен каза...

На 12 октомври 2016 г. започва работа по изграждане на кръговото кръстовище на улиците „Христо Ботев“ и „Симеон Велики“ ... ??? Днес е 14.10.2016г. май нищо не се прави там???

Анонимен каза...

11-ти, точно така е!Безцелно мотаене с коли на разни стрини и не само, но нали е голям презтиж да купиш кола на кухата си лейка и тя да се фейка из града за маникюр, до кучкопек и други подобни без да си е изкарала поне парите за бензин/,но ги е заслужила по друг начин/.Много кола много нещо в село Троян!

Анонимен каза...

По-скоро си идиот...

Анонимен каза...

Ама вярно си идоот!
Ми не се връщай в Троян и няма да ми дишаш газовете.

Анонимен каза...

Ама пълен одиот!

Анонимен каза...

Е много хубаво кръгово направихте! Поредната издънка на общинарите.

Анонимен каза...

Че в тоя селски град има само 2 улици, те кръгово ще ми правят... :D :D :D

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |