Смешен плач

* Стратегията му беше предварително премислена – ликвидирайки набелязани туристически дружества, да приватизира печеливши туристически обекти или да ги даде под аренда на свои хора, прибирайки тлъсти комисионни
Позиция 
Венцислав Удев, дългогодишен изпълнителен секретар на БТС
НЕОТДАВНА почина Венцислав Удев – изпълнителен секретар на БТС. По този повод лаиците туристи от ТД „Амбарица 1912” (Троян) на Цецо Миховски публикуваха на своята страница, че са „дълбоко потресени от печалната вест… Ще го запомним като обаятелен и истински човек, с когото общуването и съвместната дейност бяха смислени и ползотворни. Дълбок поклон пред светлата му памет”. O, sancta simplicitas!* За кого леят сълзи от ТД „Амбарица 1912”?

КОЙ Е ВЕНЦИСЛАВ УДЕВ? Преди да заеме високия пост в БТС, той е туристически чиновник в туристическото дружество в Сандански, известен сред местните туристи с това, че се „ориентира” бързо в мътните времена на прехода и вместо да организира и развива туристическа дейност, започна да слага ръка на туристически обекти в района – къмпинг „4-ти километър”, бунгалата край хижа „Беговица”, обекти в курорт Туричка черква. Но апетитите му бяха големи, искаше да действа на национално ниво и лакейничейки пред влиятелния тогава Костадин Паскалев, се добра до мечтания пост – изпълнителен секретар на БТС. 

Туристическият дом "Никола Габърски" е една от най-апетитните туристически хапки в Троянско
СТРАТЕГИЯТА МУ беше предварително премислена – ликвидирайки набелязани туристически дружества, да приватизира печеливши туристически обекти или да ги даде под аренда на свои хора, прибирайки тлъсти комисионни. Типичен е примерът с ТД „Амбарица” (Троян) на Иван Ненов. Виждайки неспособността на Ненов да ръководи и развива дружеството, дългогодишните деятели Д. М. и М. П. искат среща с Удев и с тревога му споделят за упадъка на туризма в Троян. Удев, обаче, застава на страната на Иван Ненов и го подкрепя до пълното ликвидиране на дружеството. Едва тогава Ненов и ТД „Амбарица” бяха изключени от БТС, като през цялото време изпълнителният секретар на БТС не криеше апетитите си към туристическия дом „Никола Габърски” (в местността Къпинчо над града). Ето това беше „голямата заслуга” на Удев към туристическото движение в Троян. Аналогичен беше подходът му и към други туристически дружества в страната. Последният такъв случай от 2015 г. беше в Банско.

НЕКОЛКОКРАТНО през годините постъпваха сигнали за злоупотребите на Удев, но натрупал вече достатъчно пари, той успяваше да потулва нещата. До средата на миналата година, когато наяве лъснаха щети за няколко милиона лева. Този път започна сериозно разследване, а сметките на БТС са блокирани вече близо година. Доказаните до момента щети са за почти 5 милиона лева, като продължават да излизат наяве нови и нови факти за злоупотреби; задължения към държавата за близо половин милион лева от неплатени данъци, такси и др.; ипотекирани туристически обекти и още, и още… Когато Удев поема поста изпълнителен секретар, членовете на БТС са над 350 000 души, през 2013 г. са 10 пъти (!) по-малко, а в края на 2015 г. са едва 9 500. 

ТОВА Е ИСТИНАТА за този „обаятелен и истински човек”. Остава въпросът защо са толкова „дълбоко потресени и опечалени” хората на Цецо Миховски. От невежество (те наистина са много далеч от всичко, което става в българския туризъм)? Или защото са имали „ползотворна съвместна дейност” с Удев. Ползотворна за кого? Вероятно скоро ще се разбере. Разследването продължава.

ТД „Амбарица – 21” (с председател Румен Узунов)

* О, свещена простота!

 Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Грозно е да се говорят неща в които не си сигурен и то за покойник.Най лошото е че ги казва човек ,който цял живот е лапал от тази лъжица,Забрави ли Румене че още като студент носеше дрехи от ПСС без да имаш нищо общо със службата и се чудеше къде да се присламчиш на копанката?Със сигурност след теб няма да има никакъв плач -защото не си направил нищо стойностно за което да си спомнят останалите,

оти каза...

От всички публикации на този г-н Узунов лъха откровена злоба. Те всички са изпълнени с обидни квалификации,което говори за комплексите и малокултурието на автора. А за морала-защо две години обсаждаше кабинета на същия този Удев, а сега, когато той не може да се защити, го очерня?!

Анонимен каза...

Не ви познавам г-н Узунов. Може всичко, което сте написали да е вярно (в което дълбоко се съмнявам), но след като цитирате латински сентенции запознайте се и с тази - "De mortui nil nisi bene, De mortui nihil nisi bonum".

А тази, която цитирате в статията си - "O, sancta simplicitas" явно важи за вас!!!

Анонимен каза...

Гнади, Генадииии,
Толкова ли закъса с новините, та пусна отново щатния ти писач Румен, синът на доброволния милиционерски сътрудник Узунов (печално известен сред по-старите шофьори)и то за да се гаври с паметта на един починал.
Каквто и журналистика във в. Троян-21, такъв и туризът в ТД"Амбарица-21" -:)

Анонимен каза...

Румчо,дъртьо,наистина се осра. Имай малко срам,колко си се хрантутил от тази копаня , а сега плюеш. Какъв туризъм правиш , не знам , но и Димо Минков съратника ти се одръпна от теб.Няма нищо чудно в Троян всеки прави клуб,дружество и баламосва бизмесмените за пари. На твойта въдица доста се накачиха,умееш да лъжеш , спор няма.

Анонимен каза...

Генади, статията е изключително непочтенна и ти ако имаш морал трябва да се срамуваш, че си я публикувал. Защо Румен като се прави на голям мъж и милеещ за туризма не я написа докато Удев беше жив и можеше да му отговори? Почтенно ли е? А относно Д.М. и М.П. и те както и Румен отдавна имат мераци към туристическия дом. Румен го убива, че Удев го прецени какво представлява и не го допусна в БТС и затова е тази цялата гнусотия.

troyan21 каза...

До №6: Наистина има морална дилема - защото в статията се говори за далаверите на починал човек (Бог да го прости!). Но от друга страна премълчаването на далаверите също е неморално; и случващото се около Туристическия дом в Троян, нечистите апетити към хижа "Амбарица" и т. н., включително срамните ежби между няколкото троянски туристически дружества, в основата на които пак са някакви апетити, не трябва да се премълчава. И тъй като в изпратения до Т21 материал на ТД "Амбарица - 21" (Румен Узунов) се говори за тези неща, без колебание го публикувахме. Далеч съм от мисълта обаче, че едни много чисти говорят срещу едни много мръсни, работите в т. нар. туристическо движение и в Троян, и в България като цяло са навързани. Да почнем от там, че едно гражданско сдружение (без никакво държавно участие) като БТС управлява държавни имоти (хижи и бази) за стотици милиони и някакви хитри чиновници (като споменатия в статията) и съучастниците им си въртят далаверите под носа на всички ни?!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Погледнете по-старите броеве на Вашия вестник, Генадий. Може би ще забележите кой единствено подклажда "срамните ежби"...И следващия въпрос- защо!!!

Анонимен каза...

Смятам, че преди да има заключение на прокуратурата, или още по-добре осъдителна присъда да се пише такъв материал е най-малкото некоректно ако не и клевета. Вестник Троян 21 заема доста пристрастна позиция в историята. Считам, че туристическите обекти трябват да принадлежат на туристите, заради които са построени, а не да обслужват печалбарските апетити на разни тарикати, които желаят да ги стопанисват в лична изгода и се обявяват за спасители, за велики тур. деятели и какви ли още не.

Анонимен каза...

Ако точно Румен Узунов е морален коректив, то тогава..."Боже, пази България!"

Анонимен каза...

Пропуснах да уточня, че Д.М. е Димо Минков, а М.П. е Милен Петков - стари приятели-тарикати на Румен Узунов.

Анонимен каза...

Статията е с подзаглавие "Позиция" и е подписана от ТД „Амбарица – 21” (с председател Румен Узунов). Едва ли това е позицията на членовете на въпросното дружество (познавам много от тях), по скоро на техния председател Р.У.

Анонимен каза...

Що ли си губите времето да пишете! Р.У. не знае от къде се пуска компютър, камо ли да види какво пише в Т21

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=759196580775421&set=p.759196580775421&type=3&theater

Анонимен каза...

В събота се разходих на Капинчо и се "отбих" до "Туриста".
Удивителна мизерия! Всичко си е както в началото на 80-те на миналия век, но вече мухлясало. А дамата която обезпокоих, не мога да кажа, че ме посрещна- се стараеше по-бързо да ме изгони, за да довърши готвенето за семейството си. Мизерия и трагедия!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |