Неизплащане на уговорените възнаграждения е най-честото нарушение

* Това сочи проверката на ДИТ – Ловеч, извършена през м. юли в 114 предприятия на територията на областта
Хубава работа, ама...
ПРЕЗ М. ЮЛИ инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда“ в Ловеч са извършили 112 проверки в 114 предприятия в Ловешка област с общ нает персонал от 4297 души, съобщи директорът на инспекцията Иванка Борисова. Проверките са основно в малки и средни предприятия. Резултатът – констатирани са 543 нарушения, от които 219 са свързани с неизпълнение на задължения по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и 324 са по осъществяване на трудовите правоотношения.

ОТ НАРУШЕНИЯТА, свързани с осигуряване на здраве и безопасност при работа най-голям дял имат тези по организация на здравословни и безопасни условия на труд – 126 нарушения; и тези по безопасност на работното оборудване – 71 нарушения. Констатирани са също 22 нарушения на хигиената на труда. При осъществяване на трудовите правоотношения най-голям е броят на нарушенията, касаещи заплащането на труда – 185, от които 167 са за неизплащане на уговореното трудово възнаграждение, а 3 са свързани с неизпълнение на гарантираната минимална работна заплата за страната. Констатирани са и 12 нарушения при изплащане на допълнителни възнаграждения (за положен нощен труд и за прослужено време). Установени са неизплатени трудови възнаграждения в размер общо на 34 137 лв.

По информация от www.nglas.wordpress.com

1 Коментара:

Анонимен каза...

Хайде след 1м минете пак и да видим дали нещо се е променило.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |