11,7% ръст на заплатите в Ловешка област през второто тримесечие

* Най-високо платени са секторите създаване на информация и творчески продукти и далекосъобщенията – 1284 лв.; най-зле в администрацията и спомагателните дейности – 481 лв.

Money

ПРЕЗ ВТОРОТО тримесечие на 2016 г. средната брутна месечна работна заплата в Ловешка област нараснала с 11,7% спрямо същия период за миналата 2015 г. и е достигнала ниво от 736 лв. Това съобщи ловешката кабелна телевизия „Зетра“, цитирайки предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ). Ръст на средната брутна месечна работна заплата има и спрямо първото тримесечие на 2016 г. – с 2,8%.

В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ за споменатия период (второто тримесечие на тази година) най-високи заплати са получавали наетите в секторите създаване на информация и творчески продукти и в далекосъобщенията – средно 1284 лв. Най-ниско платени са в администрацията и спомагателните дейности – средно 481 лв.

Т21 

4 коментара:

Анонимен каза...

Ухуууу, връщам се веднага.
Моля някой да даде списък на фирмите в Троян, които плащат тези суми.

Благодаря предварително!

Анонимен каза...

Бреййй!Тъй да ни дигнат заплатите пък ние да не знаем! Добре поне го казват, че нали сме прост народ- няма и да разберем нежели да усетим. Браво на статистиката и политиците! Все по добре ставаме! Е защо ли бягат младите в чужбина?!?!? При тая благодат.....

Анонимен каза...

Гербаджийска работа - народа умира от глад, а онея говорят за някакви безумни заплати и колко добре сме живеели.
Ама като гледам имат много почитатели и гласоподаватели.

Анонимен каза...

Имаше един виц: Депутата яде кюфте, аз ям картофи средно ядем мусака.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |