Милионер отличник дари 10 хил. лв. за гимназиалния юбилей в Троян

* Със средствата от Иван Радев - първенецът на Випуск 1978 на Троянската гимназия, ще се финансира документален филм
100 години
Иван Радев
ИВАН РАДЕВ, първенецът на Випуск 1978 г. на Троянската гимназия (сега СОУ „Васил Левски”), е поредният голям дарител за 100-годишнината на гимназиалното образование в Троян, която ще честваме през 2016 г. с множество събития и кулминацията ще е общоградското празненство в навечерието на 24 май. Едрият бизнесмен и наш земляк - съсобственик и председател на Борда на директорите на холдинга „Юнион груп”, обединяващ над 20 дъщерни дружества с дейности в сферата на финансите, енергетиката, недвижимите имоти, туризма, корабоплаването – е дарил 10 хил. лв. за юбилея, научихме от директорката на училището Розалина Русенова.

„СЪС СРЕДСТВАТА от г-н Радев ще финансираме документален филм за гимназиалното образование в Троян, който ще се подготви от Камен Воденичаров и неговия екип”, уточни г-жа Русенова. Тя припомни, че Иван Радев има и други дарения за СОУ „Васил Левски” – от години милионерът осигурява по 1000 лв. за първенеца на випуска плюс мраморна пластика, дело на прочутия бижутер Анжело Красини.

ПРЕДИ МАЛКО повече от месец светилото в онкохирургията проф. д-р Иван Гаврилов, завеждащ клиниката по гръдна хирургия в Онкоболницата в София, дари за троянския юбилей на гимназиалното образование 5000 лв. заедно с портрет на Васил Левски, икона на първоучителите св. св. Кирил и Методий и исторически книги. Любопитното е, че проф. д-р Гаврилов няма земляческа връзка с нашия край.

Т21

Бел. ред. В Троян гимназиален клас се открива за пръв път през учебната 1915/16 г. в троянската прогимназия (днешното ОУ „Иван Хаджийски”). През 1922 г. гимназиалните класове се обединяват в непълна гимназия (в сградата на днешното НУ „Св. св. Кирил и Методий”). През 1938 г. Троян вече има пълна смесена гимназия. През 1965 г. се изгражда гимназиалната сграда в местността Кръста (сегашното СОУ „Васил Левски”).  През 1984 г. отваря врати новата втора троянска гимназия (сегашното СОУ „Св. Климент Охридски”). През 2016 г. в община Троян има пет средни училища – СОУ „Васил Левски”, СОУ „Св. Климент Охридски”, НГПИ „Проф. Венко Колев”,  ПГМЕТ и СОУ „Васил Левски” (с. Черни Осъм).


Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Това май пак е Илиянката. Юнион банк се сля с ПИБ какво да се пише за нея?!?!

Анонимен каза...

На 9 април 2016 год. се проведе отчетно изборна конференция на БСП.Другарката Михайлова направи 15 минутно изказване.Ето част от изказването-„В ДНЕШНИЯ момент БСП търси себе си – след 26 години. Търси себе си малко по-наляво от през всичките тези 26 години."
Тези мозъчни напъни на Другарката и най- успешна кметица Дона бяха възпяти веднага от одописеца Генадий.Доне тези двамата милионери и велики дарители Иван и Светослав Радеви са от вашата партия БСП.Тези дарители дойдоха в Троян не да изпълняват лява политика а да забогатяват.Още с идването им в Машстрой започнаха продажбите на цеховете на Машстрой в Дебнево,Дълбок дол,Априлци както и почивната станция на Машстрой на Беклемето/днес хотел Фландрия/,продадоха тенис кортовете и др.Грабнаха паричките и като видяха,че няма какво повече да продават продадоха и Машстрой.Сега Генадий възпява големия благодетел и дарител Иванчо Радев,който си изтръска покривката след обилната вечеря за сметка на троянци за да паднат трохите.И нашата успешна кметица Дона ще ми ръси глупости за минаване на БСП по наляво а дървените глави присъствали на конференцията се скъсаха да ръкопляскат на великата кметица Дона.Доне как се прави по лява политика с милионери или както навремето ги наричахте чорбаджий.А тези дървени глави дето ти ръкопляскаха в захлас за великите ти мозъчни напъни не абарисаха че труда им замина в джобовете на вашите партийни величия.

Анонимен каза...

Zestokata istina!

Анонимен каза...

Кой съска....

Анонимен каза...

Голяма истина благодарение на Братя Радеви и Николай Банев Троян се превърна в голямо село.Безработица няма млади хора магазини празни.Остава да изберем Н Банев за президент.

Анонимен каза...

Дет бутнеш в Троян сред първенците гнило ,гнило и мърша.Мирише та чак вони!!!

Анонимен каза...

6-ти Дона се е заела да задържи младите хора в Троян.Сега купува въжета за да ги върже за да не избягат.А тези които избягаха им се подгатвят комсомолски поръчения в 7-дневен срок да са се прибрали в Троян.Дона ще даде по 3000 до 4000 лева заплати защото обеща да ни увеличи доходите.Само гледай как Троян ще цъфне и върже.

Анонимен каза...

Комунисти не коментирам и добро да правят пак не им вярвам. Правят го от гузна съвест.

Анонимен каза...

Браво на Иван Радев!

Анонимен каза...

Дона, Цона и цялата комунистическа сган отдавна трябваше да са на бунището на историята. През 2000 година е приет закон, който обявява БКП за престъпна организация. Ако една банда обирала банки, например, е обявена за престъпна, не следва ли, че всички нейни членове са престъпници ? Сиреч, тези които са били на щат в структурите на партията-престъпник(щатните секретари на ДКМС, например) , не следва ли също да са престъпници ?


http://www.faktor.bg/novini/balgariya/72216-hristo-hristov-ot-bsp-nyamat-interes-uchenitzite-da-znayat-za-trite-falita-na-bkp-po-vremeto-na-zhivkov.html

До Генади, не по темата, ама МНОООГО актуално! каза...

Сайт в САЩ вече взема пари за коментари под статии

Link: http://clubz.bg/38647-sajt_v_sasht_veche_vzema_pari_za_komentari_pod_statii

Анонимен каза...

Синът ми, млад здрав, работен, след месец с бой ще го изгоня да работи за свободните хора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |