„Елма” вече не се продава?

* Синдикът е поискал отмяна на търга, насрочен за 7 март;
 в специалния бюлетин на МИ вече пише „Отменена продажба”,
 защо - не става ясно

Тема с продължение Актуализиран

ОКАЗВА се, че в последния момент – на 1 март 2016 г., синдикът Росен Милошев е внесъл молба до министъра на икономиката Божидар Лукарски с искане за отмяна на търга за продажбата на недвижимото имущество на „Елма” АД, насрочен за 7 март. Участие в търга бе заявила и Община Троян – по предложение на кмета Донка Михайлова и след решение на Общинския съвет от 25 февруари т. г. 

КАТО правно основание г-н Милошев е посочил чл. 717а, ал. 2 от Търговския закон, гласящ: „По предложение на синдика и съобразно решението на събранието на кредиторите съдът по несъстоятелността разрешава продажба на вещите и имуществените права като цяло, на обособени части или на отделни имуществени права. Съдът е длъжен да се произнесе по предложението на синдика в деня на постъпването му в съда или най-късно на следващия работен ден”. От което обаче не става ясно каква точно е причината за поисканата отмяна. 

ВЕРОЯТНО молбата на синдика е била уважена, тъй като в специалния бюлетин на Министерството на икономиката (МИ) за предстоящите продажби срещу името „Елма” АД и датата 7 март 2016 г. е записано „Отменена продажба”. По неофициална информация причината за спирането на търга е жалба на настоящия депутат Иван Миховски, собственик на автосервиз „Миховски”, чийто  имот, закупен по-рано от "Елма", също е бил включен в списъка за търга. Но подозренията са, че същинските причини са по-дълбоки. При допълнителна информация - ще я огласим своевременно.

Т21

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

Хахахаха хахаха, аз съм 1-ви от долната статия, в която "Общината щяла да играе на търг за Елма". И май стана каквото казах, нали? Даже доста по-рано от търга. Даже и търг няма да има, Другарки и Другари! :)
И новият собственик ще еее...
Казал съм го в коментара в другата статия.

Анонимен каза...

Мадам Банефф?

Анонимен каза...

Ферарито?

Анонимен каза...

майната ви пишещи олигофрени

Анонимен каза...

Да го духаш...прошепна ехото...

Анонимен каза...

Генаде, къде ти замина свободата на словото? Как не ти мигна окото да затриеш статия с над 200 коментара? Продаде ли се отново?

Анонимен каза...

ей 6
сети се вече КОЙ купи весника и защо я няма
стига задава тъпи въпроси




баси

Анонимен каза...

1,6,7-ми, трябва да изтрие и статията за "най-добрата" счетоводителка орешаченка Кристи Маринова - синдик на КТБ.

Анонимен каза...

Защо допуснаха тези предприятия да ги затрият и да изнесат техническата документация за производството- май беше за Сливен /там да произвеждат/, а тук да хлопнат кипенците.Поради тия мними приватизации - грабежи /от времето на Костов-единствените от соц.лагера, които не искаха да отворят досиетата/ към днешна дата няма СДС /сега има някакви смешници, които се правят на нещо, което не са/ и пак по същите причини останахме последни във всичко и сега трябва да взимаме пример от РУМЪНИЯ като държава/що политици действащи вкараха в затвора/, а в нашата държава още се налага да се трият статии и пр, вместо да се вземат реални мерки по отношение на определени физически лица-лобисти, институции-банки/пирамиди/ и съд,прокуратура и пр.докато не се разсече този гордиев възел от това на държава няма да стане и с времето се доказва с намаляване на населението-превръщането му в емигранти.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |