Поредното „тряс” на кръстовището под болницата

* Лек автомобил „Ровър”, завиващ наляво по „Радецки”, отне предимството на идващ насреща му грамаден джип „Ауди Q7” – щети по машините, пострадали няма * Живеещ в съседство: „За тази седмица си минахме по реда, чакаме следващата”
Сблъсъци
Троян, на кръстовището под болницата, 4 февруари 2016 г., 18:00 ч.
„ЗА ТАЗИ седмица си минахме по реда, чакаме следващата”, такъв бе ироничният, но не особено весел коментар на един от живеещите в съседство, излязъл да види поредната катастрофа. На едно от (най-)обичайните места в Троян – натовареното кръстовище под болницата (пресечката на ул. „Христо Ботев” с ул. „Радецки”), където ПТП-тата са си редовна практика и вече като че ли не изненадват никого.

СЕГАШНИЯТ сблъсък бе между троянски лек автомобил „Ровър” и грамаден джип „Ауди Q7” със софийска регистрация. Катастрофата стана вчера привечер (четвъртък, 4 февруари) около 18:00 ч. и за радост няма пострадали – нито в колите, нито пешеходци. „Ровър”-чето, идващо по „Хр. Ботев” откъм центъра, опитало да завие наляво по „Радецки”, но отнело предимството на „Ауди”-то, движещо се насреща и двете возила се натресли почти челно. Откъсната и натрошена е предната броня на джипа, а лекият автомобил, който от удара се бе завъртял напряко на пътя, е с по-сериозни поражения по предницата. „Не прецених ситуацията, виновен съм”, коментира пред Т21 младият водач на „Ровър”-а.

Същата катастрофа, друга гледна точка
А ИЗВОДЪТ е ясен – колкото се може по-скоро трябва да влезе в действие готовият вече нов генерален план за организация на движението в Троян. Да припомним, че този план предвижда поставяне на светофарна уредба на въпросното кръстовище под болницата; и генерална промяна на другото още по-конфликтно и рисково кръстовище по ул. „Хр. Ботев” (под Вила „Ванна”), където се планира кръгова организация на движението. А дано. И дано по-скоро.

Т21


Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Празникът на Троян трябва да бъде на 1 февруари- Денят на жертвите на комунизма, защото градът е една от неговите най-големи жертви.

Анонимен каза...

Пълни глупости.
Нищо му няма на кръстовището.
Просто в Троян е пълно с малоумници, които вечно бързат и не могат да изчакат 5сек, за да мине автомобила с предимство.
Това е масово за целият град и няма оправия.
Тъпанарът си остава тъпанар за цял живот!

Анонимен каза...

Нали кръстовището е обозначено надлежно, явно проблемът е в манталитета, както поредния тъп селянин, предизвикал ПТП го доказва.

Анонимен каза...

Точно така, 2-ри и 3-ти. В това е проблемът - в тъпанарите-шофьори от този град. Нищо му няма на кръстовището. Кръстовище, като кръстовище. Широко, обозначено, удобно, с видимост, с маркировка ... какво му е? Какво трябва да се направи според мозъците, че да не се случват тези "тряс" (цитат)

Анонимен каза...

Щом стават постоянно ПТП на това кръстовище, явно проблем има. Това за видимостта не е вярно. Идващите от Радецки нямат видимост поради спрелите по тротоарите. Светофар или легнали полицаи или и 2-те, защото по Ботев се кара с 80 минимум.

Анонимен каза...

Надали светофарът ще спре някой идиот да мине на червено с 80.

Анонимен каза...

Има разни тъпанари примерно един пишлегар с бяла Алфа често кара като луд по Ботев покрай училище Кирил и Методи,един с едно тъмно синьо или черно БМВ 3-ка старо кара в насрещното в началото на Троян и влиза в склада на Велчевски под Кампос оил, един друг тъпанар с Пасат 6 сив който си е повярвал и много други. Но това е така,защото няма полиция. Дано не се случва най лошото с невинни по пътя.

Анонимен каза...

Номер 5 е много прав. Паркираните по тротоарите коли пречат на видимостта/тези, които са паркирани на Ботев/, но явно никой от съответните органи не обръща внимание на това. В случая проблема не е такъв. В случая някакъв си пишляк решава, че е над правилника за движения по пътищата. Е, сигурно и джипчето се е движило бързо.....Проблема не е от вчера. Явно някой трябва да умре за да се вземат мерки.....Още колко да чакаме??????

Анонимен каза...

Абе и глобите са на враз хора е с този от старата къща е баро казва че полицайте пият при него и го глобяват по 10 лева и казва ще плащам ами Бочев на македония ами пред магазина до полицията Койнаков пише актови апък той си държи колата на тротоара пред магазина за печки

Анонимен каза...

Да, това със спрелите автомобили и ограничаването на видимостта, също е проблем. Но е е проблем на кръстовището и на това, че е регулирано със знаци.
Така е, нямаме полиция. Т.е имаме, но почти никаква работа не върши и както вече се каза е на връз хора.
И пак опираме и до манталитета на селяните. Нужно ли е да ти напишат акт, за да се сетиш, че така (там) не се паркира?!?!
Явно е нужно, но няма кой да го направи.
Т.е имаме:
1. Малоумници, които се мислят за велики и че закона не важи за тях.
2. Полиция, която не си върши работата.
Както се казва: Никой не избира кога и къде да се роди, но всеки може след това да си избере къде да живее.
И май правилно вече няколко хиляди човека избраха чужбина или по-циливилизованите Градове с главно "Г".

Анонимен каза...

А каква ще е съдбата на балнеологичния комплекс в Шипково,за развитието ,на който също имаше обещания.

Анонимен каза...

А каква ще е съдбата на балнеологичния комплекс в Шипково,за развитието на който също имаше обещания?

Анонимен каза...

ВИЖ ПО-СКАНДАЛНОТО
http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d1%82-%d0%b4%d0%b2

Анонимен каза...

ЪЪЪ, трена за Шанхай кога тръга, че имам да нагледам една казанка за Бълънтайс там...

Анонимен каза...

Кога изкараме "White Horse""...

Анонимен каза...

Отново се покрива истината и историята за това безумно кръстовище /и не само това кръстовище/. По време кметуването на Енкин са изготвени проектните документации и е изпълнена долната част на ул.Хр.Ботев. По времето на милиционера Акимов е довършена останалата част. По времето на първия мандат на Михайлова - тук-там разкопаване заради тъпия воден цикъл, но в по-голямата част от времето - функциониране на тази доста натоварена троянска улица.
И докато си функционира - на кръстовището при болницата си правят автородео, на кръстовището на Вила вана коли стоят, водачи чакат без видимост и всички псуват. Разбира се, спрелите по забранената за спиране улица Хр.Ботев или си играят на тото с КАТ или са се настанили на тротоарите, а гражданите са изхвърлени на улицата.
Докато се случва всичко това - др.Михайлова организира срещи, кани "ма ного гоуеми" специалисти чак от София, развява като байряк някаква пътна карта на Троян и ръси предизборни и следизборни обещания като за световното.
А времето си тече ли тече и животът ни преминава в четене на придворната журналистика с нейното отчайващо тъпо, слугинско и угодническо "ха дано по-скоро".
Троянската журналистика едва ли би се разровила още по времето на Енкин и да види кой и защо е изготвил този идиотски проект на ул.Хр.Ботев без сфетовари, само с две ленти, но за сметка на това с никому ненужнии толкова широки тротоари. След това да се поразровят при Акимов какво и как свърши и довърши и най-вече - къде точно тук "ИЗЧЕЗНАХА" първите 540 000 лева от бюджета на Троян, за които и на Михайлова не им пука да вземе да ги потърси.
След това да се поразровят около Михайлова и да вземат да открият защо аджеба тази жена толкова се инати и не слага два прости сфетофара, за което жителите на Троян отдавна настояват. Защо тази жена 4 години лъжеше и мамеше с тези сфетофари? Коя е причината? Не струват кой знае колко пари, а на фона на поредните над 4 000 000 ИЗЛИШЪЦИ /непохарчени пари/ от Бюджет 2015 - сумата е направо жалка.
Кое е единственото общо нещо при тези тримата кметове за последните 20 години - и тримата са номенклатури на ГК на БКП. И тримата като такива са измамници, които днес се подвизават като демократи. И тримата са некадърници, които съсипват Троян и го водят към унищожение. И тримата като част от БКП са леви и могат да харчат само готови пари, било от данъците, било от европроектите. И тримата като леви не могат и не знаят как да увеличат бюджета на общината вече повече от 20 години. Иначе с големите излишъци, с недоборите от предни години и с увеличението на държавната субсидия в общия бюджет - ЛЪЖАТ и заблуждават жителите на Троян за някакво увеличение на местните приходи. Не е случайно, че не се публикуват конкретните цифри на бюджета /рамката на бюджета/.
Както знаете, комунягите винаги са много потайни когато иде реч за ОБЩЕСТВЕНИ пари.

Анонимен каза...

Този младият водач не преценил скоростта и вместо спирачка - скочил на газта. Той не е виновен - който му е дал книжка и който му е дал колата е за бой. Иначе момчето си има желание, но възможностите са му кръгла НУЛА. Мъжкаря с ГОЛЕМАТА кола се прибира на село при мама му, за него 40 км в час са по 2.
Вместо да слагат светофари и вдигат данъци и да вземат да окичат селото ни с камери и да си ги гледаме нон стоп селските изцепки.

Анонимен каза...

До целия форум:

Подемам кампания - коментари по-дълги от 7 (СЕДЕМ) РЕДА ДА БЪДАТ ИЗТРИВАНИ!

Моля - подкрепете ме!

Анонимен каза...

Големи разбирачи сте всички!Поредната малоумщина... Всеки пише каквото му хрумне, но никой не знае какво точно се е случило.Селяните сте вие, по всичко си личи.До колкото за този,който е писал статията - да се позаинтересова малко.Пълни глупости и измишльотини, жалка работа и все пак - българска :)

Анонимен каза...

Алоо... Какви светофари, какви чудесии? Кръстовището си е регулирано(има знаци). Когато си "прост" и светофар няма да ти помогне. Кметицата иска светофари за да може хем да си направи ПР, хем да крадне някой лев. Светофара дали ще спре простаците, които не спират на "СТОПА", да спрат на "ЧЕРВЕНО"?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |