Второ злато за Станимир Беломъжев в Тула

* Летящият троянец бе повече от убедителен в днешното преследване и не даде никакъв шанс на следващите го двама финландци
 * В понеделник – битка за трето злато и пълна колекция титли от първото Световно студентско първенство
Ски ориентиране
Второ злато за троянеца от Световно студентско първенство в Тула, 12 февруари 2016 г.
ТАЧО като че ли чу заръката ни „Искаме още!” след вчерашната му, 11 февруари, първа титла – в спринтовата дистанция, от първото в историята на ски ориентирането Световно студентско първенство, провеждащо се в Тула, Русия (виж „Поредна световна титла за Станимир Беломъжев” – бел. Т21). И я изпълни. Днес, 12 февруари, шампионът и настоящ водач в световната ранглиста прибави второ злато към актива си, печелейки преследването (8200 м, 17 контролни точки), без да остави никакъв шанс на съперниците си.

БЕЛОМЪЖЕВ стартира в преследването с извоювания от спринта аванс от 5 сек. и от самото начало започна да трупа нова преднина. Като най-сериозните му конкуренти сега бяха финландците Теро Линаинмаа (12-ти в спринта) и Юри Уситало (6-ти от вчера), финиширали втори и трети – съответно на 24 сек. и 30 сек. след победителя. До края на първенството в Тула Станимир има още два старта – в неделя, 14 февруари, заедно с Антоанета Дяксова ще представят България в смесената щафета, а в понеделник, 15 февруари (в навечерието на рождения си ден), летящият троянец ще стартира в средната дистанция и има уникалния шанс да завоюва пълната колекция от златни медали в индивидуалните бягания.

С победителката при жените от днес - Ана Улвенсон (Норвегия)
„ТИТЛАТА от спринта бе защитена в средната дистанция! Удовлетворен съм от постигнатото днес. Два златни медала до момента от Световното студентско първенство”, написа в профила си във фейсбук след днешната победа шампионът. Лаконичният му коментар е повече от красноречив, а това „до момента” ясно издава амбицията за още титли. Давай, троянецо!

НАКРАЯ малко статистика. С днешно си второ злато от Световното студентско първенство в Тула медалите на Станимир Беломъжев от Световни и Европейски първенства стават общо 14! Постижение, с каквото не може да се похвали никой друг български състезател в зимните спортове. Тук е редно да кажем две думи и за бащата на шампиона и негов личен треньор и мениджър Иван Беломъжев, също изявен състезател от близкото минало, който неизменно е до своя син и има сериозна заслуга за неговата световна кариера.

Т21

 Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

"...медалите на Станимир Беломъжев от Световни и Европейски първенства стават общо 14! Постижение, с каквото не може да се похвали никой друг български състезател в зимните спортове"
Хайде мирясайте малко, че съвсем се оляхте бе. Какъв е този спорт и в колко държави се практикува? Едно 20-то място на Владо Илиев в биатлона е много по-стойностно от златен медал в този измислен спорт.
А постиженията на Лебанов, Катя Дафовска и Пепи Попангелов буквално са в друга цивилизация спрямо това ски-ориентиране, което никой не го бръсне за спорт.

Анонимен каза...

Абе малоумник такъв да вървиш да го духаш кой умаложава Владо бе глупак похвали момчетата за успехите тъпанар такъв духач

Анонимен каза...

Малоумници са майка ти и бащати бе, боклук неграмотен. Първо се научи да четеш и чак след това прави опити да пишеш.
Тук не става дума за сравнения между този и онзи, а за поредното оливане и тъпо изхвърляне на троянските неграмотни журналисти, които обявяват Беломъжев за недостижимият гений на зимните спортове в България.
Ски-ориентирането се практикува в няколко държави и то предимно от аматьори и за здраве. В същото време Беломъжев е превърнат от баща си в някакъв самобитен професионалист в този измислен спорт, който ходи на някакви състезания за да бие някакви аматьори, които спортуват и практикуват този спорт за здраве.
Ето за това става дума - за тъпата троянска селяндурщина и комплексарщина от родът на "Давай троянецо"!

Анонимен каза...

Малоумник!!

troyan21 каза...

Давай, троянецо!

Анонимен каза...

Селяндур комплексиран!!

Анонимен каза...

Подкрепям номер 3!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |