72-годишният Данаил Иванов открадна съд за пепел в жк „Лъгът”

* Престъпникът е спипан след сигнал на потърпевши съкварталци - заплатил е щетата от 150 лв., очаква го съдебно наказание
 * Дали в пунктовете за вторични суровини не си затварят очите
 в подобни случаи?
Крими
Новите съдове за пепел в Троян
ЗА ЖАЛОСТ прогнозата ни, че поставените наскоро из Троян специални метални съдове за пепел (изработени от 3-милиметрова поцинкована ламарина и тежащи 54 кг) ще изкушат събирачите на вторични суровини, се сбъдна. От управителя на Общинското предприятие „Комунални услуги - Троян” Събчо Събчев научихме, че миналата седмица е бил откраднат такъв съд в жк „Лъгът”. Но след бърз сигнал, подаден от бдителни потърпевши съкварталци, крадецът е бил разкрит и задържан от полицията.

ИЗВЪРШИТЕЛЯТ на криминалното деяние е 72-годишният Данаил Орлинов Иванов. По неговите признания той откраднал съда, за да препечели някой лев и го предал в пункт за вторични суровини. Но тук идва въпросът защо от съответния пункт са приели „отпадъка”, върху който ясно се чете надписът „Пепел” и се знае, че е общинска собственост. Г-н Събчев ни поясни, че откраднатият съд предварително е бил намачкан и разфасован (което обаче не разсейва съмненията, дали в пунктовете за вторични суровини не си затварят очите в подобни случаи – бел. Т21).

КРАДЕЦЪТ Данаил Орлинов Иванов е заплатил щетите на собственика на съда ОП „Комунални услуги - Троян” – 150 лв. Но това не означава, че ще избегне съдебното наказание за извършеното престъпление. От комуналното предприятие пък призовават гражданите да бъдат безкомпромисни към подобни прояви и незабавно да сигнализират на тях и в полицията.

ПРИПОМНЯМЕ, че преди по-малко от месец ОП „Комунални услуги - Троян” закупи и постави до контейнерите за боклук в града 115 специализирани съда за пепел, струващи по 150 лв. Придобивката бе много важна за града ни, тъй като над 80% от троянските домакинства се отопляват на твърдо гориво, и получи всеобщо одобрение. До този момент пепелта се изхвърляше до контейнерите за боклук и създаваше редица неудобства - и за чистачите, които трябваше ръчно да товарят камарите с пепел и губеха доста време, и за всички ни заради зацапването и загрозяването на тротоарите и околното пространство. Често се случваше и друго – горещата пепел се изхвърляше директно в контейнерите, това водеше до запалване на отпадъците, пушеци, замърсяване на въздуха, съсипване на скъпите съдове.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Публична тайна е, че на вторичните до жп гарата се изкупува и медна тел и куп други по принцип забранени неща. Ма нашият човек и спонсор няма как да го пипнем, че ще ни спре паричките.
Дано поне този си отнесе солидна присъда, че да му дойде акъл, а и за назидание на другите.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, може ли да обясните на нас простосмъртните, защо изтрихте коментарите и в последствие спряхте същите в статията за усвояването на 5 000 лева от клуб по биатлон "Аякс" за не знам си каква програма за деца в свободното време. Та защо изтрихте коментарите, когато в тях питаха за списъка с въпросните 47 деца, както и коментарите на родители, на които се е случило, че децата им са фигурирали във въпросната програма миналите години, без тяхно разрешение и без децата да са стъпвали дори и за минута на тренировка по биатлон. КОЙ ви нареди, г-н Маринов да забършите въпросните неща. Моля да отговорите! Или пък просто изтрийте и моя коментар.

troyan21 каза...

До №1: Имах договорка с клуба въпросната информация да излезе без опция за коментари, заради техни съображения. Бях забравил за това и информацията излезе с опция за коментари, след което от другата страна ми напомниха договорката и коментарите бяха блокирани. А относно Вашите въпроси към КБС "Аякс" - можете да ни ги изпратите, ще ги публикуваме в рубриката "Читателите ни пишат".

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Благодаря Ви, за бързия отговор!
Относно въпросите ми към КБС"АМБАРИЦА "Аякс" - въпросите са (бяха преди да ги изтриете) ясни. Отговорите къде са?
Съвсем скоро ще ги задам лично към "Аякс", но не тук, а в социална мрежа, където не се трият коментари и няма отвратителна цензура.
Поздрави,
Един загрижен родител

Анонимен каза...

До целия форум:

Подемам кампания - коментари по-дълги от 7 (СЕДЕМ) РЕДА ДА БЪДАТ ИЗТРИВАНИ!

Моля - подкрепете ме!

Анонимен каза...

До номер 5
Ако имаш проблеми с очите или сричаш и е можеш да четеш,това е твой проблем.
Айде не ни занимавай с глупости!
.................
Г-н Г.Маринов
Ще има ли нещо по тази тема?
http://www.blitz.bg/news/article/391913
http://www.blitz.bg/news/article/391890

Анонимен каза...

Със сигурност е неудобно за КБС "Аякс" да има опция за коментари. Ако бяха честни и коректни, щяха да излязат с някаква информация. За сетен път се покриха като мишки. Затова и доста спонсори вече се оттеглиха от тях. Ако имаха доблест и чест нямаше да ходят да заплашват и деца от другия клуб. Но... за съжаление тези качества им липсват.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |