Беломъжев бие и в Норвегия

* Две победи от два старта за Тачо в откритото първенство на Норвегия, затвърждава водачеството си в световната ранглиста
Ски ориентиране
По трасето - летящият троянец Станимир Беломъжев
НА ОТКРИТОТО първенство на Норвегия по ски ориентиране, провело се през миналия уикенд (12-13 декември) в зимния център Шушьоен и носещо точки за световната ранглиста, нашият Станимир Беломъжев записа две престижни победи. В спринта на 10 км Тачо финишира първи, оставяйки след себе си четирима норвежци, а в челната десетка освен него бяха само скандинавци. На следващия ден българинът, пристигнал в Шушьоен като водач в световната ранглиста, дублира златото си в средната дистанция. „Хубава победа, чувството да победиш норвежците в тяхното първенство е неописуемо. Те също бяха респектирани и от норвежкия отбор дори ни поканиха на ресторант след победата в спринта”, коментира за Т21 бащата и личен треньор на шампиона Иван Беломъжев.

С НАТРУПАНИТЕ точки от двете победи в Норвегия летящият троянец затвърди лидерската си позиция в световната раглиста и увеличи аванса си пред следващите го двама руснаци Андрей Ламов и Едуарх Хренников, останалите в челната десетка са скандинавци и още един руснак. След Норвегия Беломъжеви се прибират за кратко в България и за Коледните празници и Нова година ще са в родния Троян. Следващият голям старт на Тачо е през втората половина на м. януари – в Германия, пореден кръг за Световната купа; в първия кръг в Юлас (Финландия) българинът спечели два сребърни медала и в момента е четвърти във временното класиране.

Т21     

 Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Браво Тачо гордея се че те познавам и представяш нашия град , чакам ви като се върните да се обадите с Ваци

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |