Кон хрупа по площада, кучета го лаят

*  Сигурно е много трудно да се разбере кои са стопаните тъпигьози и те да бъдат одрусани както им се полага, здраво?!
Хубава работа, ама троянска
На централния площад в Троян, 12 декември 2015 г.
НЕ, ТАКОВА чудо няма никъде (снимките ни изпрати нашият читател и приятел Петър Попов, правени са малко след 11:00 ч. днес, събота, 12 декември, на пл. „Възраждане” в Троян). Посред бял ден, на централния градски площад, досами входа на най-важната институционална сграда – Общината, се разтъпкваше… кон. Опита тревицата на декоративните зелени островчета, хвърли око на читалищните афиши, подмина безразлично гордостта на площадната флора - гигантската секвоя, и отпраши към шадравана, да пийне водица и да се види с „братовчедите” (светещите коледни еленчета). Там обаче играта загрубя – шайка ревниви за територията си бездомни площадни песове скочиха на неканения гостенин. А кончето се подплаши и от своя страна подплаши няколко минувачи… За радост се размина само с уплахата, пострадали няма.

ИМА ЛИ СМИСЪЛ да коментираме? Едва ли. Уморихме се да цитираме Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян и по-конкретно чл. 23, т. 7, гласящ: „Забранява се отглеждането и пашата на селскостопански животни в обществени озеленени площи на жилищните територии, в това число паркове, градини, улици, тротоари, улично озеленяване, извънселищно озеленяване и паркове, гробищни паркове, на територията на спортни обекти, в междублоковите пространства, в дворовете на заведения за болнична помощ, училища, детски градини и детски ясли, заведения за социални грижи”.

УМОРИХМЕ СЕ и да питаме къде са органите на реда, наказани ли са тъпигьозите, пускащи си добитъка където им скимне, кои са тези тъпигьози и т. н., и т. н. Преди няма и месец писахме за добичета, пуснати да пасат на… градския стадион, подсказахме, че цяло лято конската фамилия вършее из зелените площи около стадиона, но както се казва – файда йок. Сигурно е много трудно да се разбере кои са стопаните (тъпигьозите) и те да бъдат одрусани както им се полага, здраво. Сигурно е така. Иначе казано – хубава работа, ама троянска.

Т21

Още по темата:

26 коментара:

Анонимен каза...

Добро е кончето. Хубави суджуци могат да станат от него.

Анонимен каза...

Имаше навремето един филм, мисля "Топло" се казваше. Там имаше лаф: "Кучета и котки можеу прасета не!" щото един искаше да си гледа прасе на терасата а домсъвета не даваше. И сега от разказа на Генадий Маринов какво излиза? "Там обаче играта загрубя – шайка ревниви за територията си бездомни площадни песове скочиха на неканения гостенин. А кончето се подплаши и от своя страна подплаши няколко минувачи… За радост се размина само с уплахата, пострадали няма". Значи кучета може, коне-не?Защо едното сме приели за нормално, а другото не?

Анонимен каза...

Големите приказки на Члена на Политбюро на ЦК на БКП, другарката Михайлова. Днес в Троян имаше масово наспрели коли по тротоарите, две цигански каруци препълнени с огромни чували, много коли караха без фарове (което говори, че страх от полиция няма), а и никаква милиция не видях.Стара болшевишка тактика е да се говори много, а работа да не се върши ...

Анонимен каза...

Е,дали може Михайлова да седне във всички коли и да запали фаровете?

Анонимен каза...

Спете спокойно гербаджийски тролчета! Кобилката беше заловена, а собственика беше одрусан както му се полага. Оказа се един сиромах от "Малка Рибна".

Анонимен каза...

Другарката Михайлова единствено и само може да го докарва на приказки.И всичката пара да я прекарва през свирката.Сега ни занимава с неправилно паркирани коли.Пуснала е копойте си за да лепкат предупреждения.Къде са и паркингите на Другарката Михайлова.Бие сега тъпана за нова организация на движението.То са обществени обсъждания то е биене на тъпана за да отклони въпроса от най важното БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА.Другарко Михайлова стига с това лицемерие а кажи на гражданите с колко ще им бръкнеш в джоба на гражданите и с колко ще вдигаш данък сгради,такса смет и данък мпс.А направи пресконференция,че ще увеличаваш доходите на населението и това ти беше първия приоритет.Ама какво ви пука Другарко Михайлова нали влязохте в политбюро на ЦК на БСП.Сега се надате да ви вкарат в парламента .Какво ви пука за Троян.Май цялата работа беше да влезете в Политбюро на ЦК на БСП.

Анонимен каза...

На стодиона е същото!!! Цигани с червен Голф2 ги гледат цяло лято до стадиона!!! Нека плащаме най-високите данъци за леки коли!!!

Анонимен каза...

Г-н Маринов какви членове ни цитираш.Сигурно не знаеш,че в Община Троян тези наредби и законите на България са неприложими.Това го е написал Главния Архитект на Община Троян Боян Кръстев в писмо с изходящ номер от общината и с печат пак на същата,където точно и ясно е написал,че законите на България са неприложими в Община Троян.

Анонимен каза...

Вярно ли е, че членът на политбюро на БКП -другарката Михайлова ще прави сдружение наречено "Последните комунистически бастиони" в което щяла да покани Северна Корея, Куба и Бусманци?

Анонимен каза...

Да не забравяме и кучетата помияри. Тази сутрин ми се наложи да мина по моста към " Елма" Глутница кучета лаеше и нападаше хората. Трябва ли да стане най-лошото с някой, за да бъдат премахнати тези помияри.

Анонимен каза...

Кво мрънкате бе! Радвайте се, живеете в БИО град, в хармония с природата.

Анонимен каза...

10-ти, оплачи се на Чолаците, те ги ранят от магазина...

Анонимен каза...

10-ти,както ми изглежда,помиара си ти.
Каква е тази ненавист към други животински видове.
Мен защо не ме лаят и нападат?
А за кончето,не е редно да се разхожда и пасе по центъра на града.Ако собственика е беден човек,по-добре да се глоби символично и да се предупреди,че при повторно нарушение глобата ще е голяма.Със сигурност животното е избягало.Не е доведено нарочно да пасе.Така мисля е по човечно и справедливо да се постъпи в този случай.

Анонимен каза...

Глутницата около турското кафе е ужасна!
Не за първи път се говори за нея тук в сайта.
Две от кучетата са големи и нападат колите, които се движат по главната и по моста. Въпрос на време е някой шофьор да допусне грешка, да се качи на тротоара и да убие човек. А онези от кучкарника само се возят из града със служебната кола за наша сметка!? Кмет има ли в града?! За какво го избрахме?
Айде някой общински служител да се поразмърда!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Вместо да плачеш във форума, подай сигнал в Общината. Така служителите ще имат законно основание да направят каквото трябва.

Анонимен каза...

Поздрав за всички пишещи!

https://www.youtube.com/watch?v=A8hgMJz9YY4

Анонимен каза...

Конят просто кърти мивки и показва докъде е стигнал Троян гонейки твърдо дъно. Поредния сигнал за младите хора в града да се замислят какво още правят там.

Анонимен каза...

13-ти от такива като теб никога няма да се оправим. Ако има кой да следи за спазването на законите сега няма да има такива теми за разговори ,защото няма да има кучета,коне, чикиджии тарикати с коли.

Анонимен каза...

'Убав кон де'ба!

Анонимен каза...

10-ти: Гледаш го на улицата-помияр. Поглежда те-също човек ...Гледаш го - уж човек...Поглежда те-помияр !
Животните не са виновни . За всичко са виновни само и единствено хората

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Маринов,разбирам болката Ви за животните,с които трябвва да се справим някак си, но освен наредбите на Общината разгледайте, ако обичате,закона за животните от някъде 2008г.-ВСЕ ОЩЕ ДЕЙСТВАЩ.,в който аз прозрях ,че животните са по-важни от хората и все още недоуумявам на това, че когато през 2009г.зло куче влезе в двора ми в гр.Троян служители на полицията-забележете Общината беше под ръководството на АКИМОВ тогава, ми отговориха да му сложа отрова в двора,защото те ще бъдат съдени ,ако го убият с револвер.Чакам компетентен отговор от Вас,г-н Маринов във Форума-досега не съм виждал вашето име там-не знам защо ?

troyan21 каза...

Здравейте, №21! Вероятно говорите за Закона за защита на животните (ЗЗЖ), той наистина е от 2008 г., и неведнъж е коментиран и цитиран в Т21. Съгласявам се с Вас, че логиката му е такава - животните са по-важни (от човека); и че в нашата ситуация, троянска и българска, на пълчища бездомни кучета по улиците този закон не работи ефикасно. Проблемът с бездомните кучета е голям, нерешен и явно нерешим по досегашните начини (с приюти за бездомни животни, които вземат, обезпаразитяват, кастрират и... връщат животното на улицата; или пък с масово трепане, както преди години се вършеше и в Троян - натръшкат помиярите с отрова, месец-два е спокойно и после песовете пак са тук и пак са си толкова). А няма резултат, така мисля аз, защото проблемът е по-дълбок и не е в кучетата, а в хората. Помиярите ги има заради хората, и не са само циганите виновни, макар че техният принос никак не е малък. Тотален ред! В това е изходът. Но как да се стигне до реда, там е въпросът, редът трябва да го има в главите, а в нашите го няма. И ред не се постига с траене и навеждане, трябва кураж, воля, дързост, смелост, все едни такива ненашенски черти, уви. Трябва и нов закон, но нали видяхте тия дни какво става, когато опре да се правят истински законодателни промени...

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

P.S. По въпроса за бездомните кучета в Т21 (печатното издание и сайта) има десетки материали. Ето един линк: http://statii.troyan21.com/2013/01/blog-post_19.html

троянКа каза...

В този ред на мисли - градска среда, балсканско градче...никой ли не усеща отровния смог, който се стеле вечер над Троянския площад? Локални парни инсталации, повечето самоделни, някой следи ли дали отговарят на някакви изисквания,вредните емисии в допустимите норми ли са, или т.нар. еколози в Общината само се топлят на едно подобно парно, та си трайкат, както винаги?!

Unknown каза...

Айде пак кучетата са ви виновни, че коня пасе на центъра. На мен пак ми пречат такива като по горе пишещтите.што не вземете поне малко да станете човеци

Unknown каза...

Айде пак кучетата са ви виновни, че коня пасе на центъра. На мен пак ми пречат такива като по горе пишещтите.што не вземете поне малко да станете човеци

Анонимен каза...

Кмета да не се превъзнася много, след като до кабинета му пасе кон!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |