Толкова ли сме силни или те бяха толкова слаби?

* „Чавдар” смаза безобразно слабия „Академик” (Варна) – 108:64; най-добър на терена – капитанът на троянци Ценко Наков

Баскетбол, „А” РБГ , Регион Изток

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

В САМОТО начало на домакинския мач на нашия „Чавдар” (Троян) с „Академик” (Варна) единият от полицаите, охраняващ мача, мой приятел ме попита: „Днес какво ще пишеш?”. Отговорих му: „Този мач съм го гледал и репортажът вече е написан!” Но за да не разочаровам ценителите на разнообразието и нестандартното отразяване на спортно събитие, ще започна с това - че по чиста случайност в залата се бяхме събрали трима родени на 01.01. Единият - бивш директор на троянско СОУ, голям фен на спорта, познавач на баскетбола, но от доста години невлизал в залата, критичен анализатор; вторият – моя милост, авторът на този материал; и третият - капитанът на „Чавдар” Ценко Наков. На няколко човека от публиката пък не им се понрави игра на котка с мишка, която се случваше на терена, и си тръгнаха още на полувремето. Наистина по-слаб отбор от варненския отдавна не ни е гостувал и затова е много трудно да се прецени какво могат нашите на този етап.

ПРЕДИ СРЕЩАТА се уговорих с „набора” - както се обръщам към третия, роден на 01.01., само че 40 години след мен, капитана Ценко Наков - за 5-минутно интервю след края на двубоя. Преди да научите какво каза той, нека накратко проследим развоя на баскетболния двубой. Стартова петорка: Ценко Наков - капитан (за 25 минути игра реализира 24 точки и направи 7 асистенции); Данаил Христов (18 т., 8 борби), Денис Титов (15 т., 4 б.), Радослав Кочев (14 т., 6 б.) и Петър Христов (10 т., 5 б.). В хода на мача в игра влязоха и останалите от тимовия лист: Леонид Бажанов (7 т. , 5 б.), Марин Попски (2 т.), Павлин Ганчев (8 т.), Георги Ненов (5 т.), Николай Маринов (5 т.), Цветомир Моновски (4 б.) и Цветомир Яков (2 б.). И още малко за любителите на статистиката: първа част – 27:14, втора – 24:11, трета – 35:18, и четвърта – 22:21. Краен резултат – 108:64 за „Чавдар”.

С КАКВО бихме запомнили този толкова неравностоен мач. На първо място ще изтъкна желанието на всички наши играчи да се доказват пред феновете си и да покажат най-доброто от себе си. На второ място - няколкото хубави скоростни атаки с ефектен завършек от „Въздушния” Ради Кочев; и на трето - повечето игрово време,  отделено за троянските юноши. На 29 ноември „Чавдар” ще гостува на „Делфин” в Бургас. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

***

Ценко Наков: Бих продължил в „Чавдар”

Ето го и краткото интервю с капитана Ценко Наков (р. 1987 г.), един младеж, по моему, еталон за спортно трудолюбие, постоянство и скромност. В този мач той отново беше най-добрият на терена.

Ценко Наков с екипа на "Чавдар" (Троян)
 - Ценко, от колко годишен започна да тренираш баскетбол?
 - От  7-годишен заобичах оранжевата топка и часове наред прекарвах на игрището или залата в родния ми Ботевград, с приятели и съученици.

- Спомняш ли си кой те запали за играта, кой беше първият ти треньор?
- Естествено - Ани Рудева, една изключително красива баскетболистка, прекрасен педагог и ерудиран треньор. Мисля, че сега още работи на треньорското поприще в Самоков. Основата, която тя ми даде, ми помага и до днес.

- Как водиш подготовката си за мачовете с екипа на „Чавдар”? Прави впечатление, че имаш повече въздух от много младоци.
- На работа съм всеки ден, ползвам придобитото от минали години, два пъти седмично ходя на фитнес.

- Мнението ти за българския баскетбол, за ботевградския и за троянския - с оценки по шестобалната система?
- Слаба, средна, добра.

 - Прави ли ти впечатление някой от троянските юноши и кого би отличил?
- Затруднявам се, но мисля, че Леонид, Николай и Цветомир имат доста голям потенциал.

- Доволен ли си от статута си на играч в нашия град?
- Да! Вече четвърти сезон играя за „Чавдар”, публиката ме уважава, ръководството също, коректни са и бих продължил, ако и те са доволни от мен.

- В Регион Изток е ясно - ще бъдем в най-лошия случай втори, как виждаш нещата след това?
- Считам, че както бе в последните две години, първите три места в „А” РБГ ще се разпределят между „Чавдар” (Троян), ИУ (Варна) и „Академик” (Благоевград). Прогнозата ми е, че ще завършим втори в крайното класиране.

- Да се надяваме! Успех!

Интервю на Стефан Генков

15 коментара:

Анонимен каза...

Ценко наистина е боец за образец , мъжкар , безпорно голям пич

Анонимен каза...

Пешо , Лъчо и Пафката пишат новата история на троянския баскетбол Фен Клуб троян е зад гърба ви до гроб стига минало,настуящито е важну. Да живей Чъвдар.Пари има давайте нататък

Анонимен каза...

Съдейки по статистиката, Делфин трябваше да са доста по лесни за биене, ама едвам се разминахме от загубата... отборът е силен, просто има още неща за доизглаждане!

Анонимен каза...

Ако тези тези юноши са бъдещето на троянския баскетбол жална ни майка.

Анонимен каза...

Поне не ни харчете пари за "баскетбол" или "футбол". И без това плащаме убийствени данъци, та и за такива глупости да плащаме, а някой да краде, а останалите да обикалят из страната и да се излагат.
Айде няма нужда.

Анонимен каза...

Радевски помага и за култура и за спорт и на нуждаещи се от лечение,но тия за ритнитопковците и наемниците на баскетболния отбор са пари хвърлени на вятъра или влезли в нечии ненаситен джоб.

Анонимен каза...

Тоя форум за пореден път се убеждавам че служи за трамплин на завидната троянска комплексарщина... какво лаете тука, то малко радости ни останаха в Троян, че само чакате и тях да оплюете... какви развлечения подкрепяте в града?! За какво сте съгласни общината да си даде парите?! То плюхте по празника на сливата, плюете и по баскетбола, в който между другото има голяма част момчета от други градове, играещи безплатно. Или сме много прост народ Троенците, или това са, така наречените, ТРОЛОВЕ... и в двата случая положението е ужасно...

Анонимен каза...

Абе г-н Лалев президенте абе махния тоя коментатор генков с това бонбе е като Румънски мангал хвали само другите не и момчетата от троян който играят по 1-2 минути и плащат по 30 лв. да гу лъчо и папи магазинера е цяфа издава издава фалшиви квитанций което е забранено чуваш ли пешка ще пишеш обяснения в полицията

Анонимен каза...

Интересно ми е този с капелата провокира ли ви в спортната си рубрика или коментиращите имат някаква връзка със баскетбола.В клуба не искат местни специалисти,това е ясно,изгониха Джинги,Ночева,последния изявявал се като треньор класирал отбор на финали Тафката пере екипите.Какво лошо пише и местните хвали , дори повече от заслуженото.Доколкото съм информирана външните наистина вземат добри пари за четири мача по 25 минути на мач ,месечно основните играчи докарват по около хилядарка. Лъчо също , но си заслужават все пак , нали бият. Навсякъде е така и това да е пример за подрастващите , че който стане голям играч е редно да получава големи пари

Анонимен каза...

До номер 4.. юношите тренират много добре и специално на този мач се справиха отлично..ти явно наистина не го разбираш този спорт! Жална ще е твойта майка, но не и на другите любители на баскетбола!

Анонимен каза...

Тореадора от Мадрид " Много обидно понякога се пише не знам как понасят това засегнатите. Но ако водещият на спортната рубрика спре да я води - лошо.Само от този сайт научавам какво става в Троян.Да ти не пука старче,майната им на мишоците!

Анонимен каза...

А защо паднаха и двата мача юношите от Плевен не сме падали 8 години добре работи лъчо от четвъртак до неделя

Анонимен каза...

Абе журналиста защо не писа за юношите селянин

Анонимен каза...

13-ти явно и той е на ранилката в клуба затуй не пише колко са зле нещата след Макариев Финта и Тафю не само от плевен но и от ловеч и севлиево вече падат Кво фали този Лъчка с завършен техникум по лозарство Пафчо магазинера и Пешката с мотокара.Да си кротува на село

Анонимен каза...

Баскетболистите играха ли тази неделя ?Защо няма нещо написано паднаха ли биха ли кога пак играят лимона замина ли

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |