Кметът: Три са най-важните ни задачи през мандата

* Работни места и доходи, задържане на младите хора, повишаване качеството на живота ще са приоритетите в управленската програма
Началото 
На първата кметска пресконференция за новия мандат
„НА ПЪРВА пресконференция за мандата обикновено се говори по-нашироко за цялостните планове – няма да го направя, тъй като в приключилата съвсем скоро предизборна кампания говорих кои са основните опорни точки на управленската ми програма, която според изискванията на закона трябва да бъде приета в рамките на следващите три месеца.” Това бяха първите думи на новия стар кмет на община Троян Донка Михайлова, с които започна „уводната” й пресконференция за новия мандат (19 ноември).

Г-ЖА МИХАЙЛОВА акцентира върху трите най-важни задачи, които неизменно ще са във фокуса на вниманието й през следващите четири години. Първо – подкрепа на тенденцията за създаване на нови работни места и повишаване на доходите на жителите на общината. Второ – активни мерки за задържане на младите хора тук, в община Троян. Трето – повишаване на цялостното качество на живота в общината. „Това са три основни неща, които вълнуват всички жители на община Троян и ние вече започнахме разработката на управленската си програма. Тя ще протече в няколко етапа – в момента се работи на експертно ниво и се надяваме в далеч по-кратък срок от споменатия в закона да ви запознаем с нея”, поясни градоначалникът. Имаше и друго важно пояснение – че в управленската програма ще залегнат редица предложения и идеи, дошли отдолу, при срещите с хората.

„ИМА МНОГО сериозни проблеми, които не търпят отлагане и буквално от първия ден започнахме работа по тях”, сподели г-жа Михайлова. И, разбира се, ги конкретизира: консервация на археологическите обекти по трасето на римския път Виа Траяна; реконструкция на Малкия пазар, за което вече били проведени срещи с потенциални инвеститори; ремонт на всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на общината; нова многофункционална спортна зала. Като всичко това включва интензивно търсене на източници за финансиране.

Т21 

24 коментара:

Анонимен каза...

Какво значи реконструкция на Малкия пазар...инвеститори били намерени? Паркингът ли ще махат...там е толкова пренаселено или ще разширяват главната улица?
Ако Пеевски беше в общината щеше да обясни, сега няма кой.

Анонимен каза...

Тези задачи пожелателни ли са или са в зоната на фантазийте.
1.Създаване на нови работни места- КАК? Нови инвеститори който да открият фирми в Троян няма.Сигурно ще наредим на съществуващите работодатели да наемат нови работници.Нали кметицата се хвалеше с най-ниска безработица в Троян.Сигурно има предвид програми за безработни които са 9 месеца.С това ли ще създаваме нови работни места?
2.Активни мерки за задържане на младите хора в Троян- КАК?.
сигурно ще дава комсомолски поръчения да останат в Троян с заплата 400-500 лева.Всеки млад човек който отиде да учи не се връща защото в големите градове стартовата заплата е 800.КАК ще ги задържим тези деца.
3.Кмете учили сте финансий в Д.Ценов Свищов.За подобряването на качеството на живот на отделния индивид е необходимо доходи и то високи.От вашите градинки и теменужки на центъра се интерисуват само пенсионерите.Тези в активна възраст се чудят как да свържат двата края.тях не ги интерисуват градинките като нямат пари да си платят сметките да дадат на децата си.Явно на тази лекция сте отсъствали.
Вместо да ръсите глупости в зоната на фантазийте вземете си вижте администрацията какви корупционни практики има особенно в отделите по строителството.

Анонимен каза...

Ето и някои неща, които можете да направите без нито една стотинка:
1. Забрана за движение на каруци в района на град Троян
2. Забрана да се рови в кофите за боклук
3. Спиране на социални плащания на прави и здрави хора, които "камък да стиснат-вода ще пусне"-познати като "социално-немощни" и "трайно безработни"

Това разбира се едва ли ще го направите, защото са се задали пак избори ...

Анонимен каза...

Забрана за ровене в кофите има, но няма кой да следи за спазването.

Анонимен каза...

Най-добрата!

Анонимен каза...

N 5, Горичке, и тук ли почна да пееш дитирамби? Поддръжници като теб само създават негативен ефект и предизвикват смях.

Анонимен каза...

Г-жо кмет, пиша Ви за да Ви уведомя, че няма да се върна в Троян, още повече заради Вас. Освен цветя на центъра друго не съм видял от вашия мандат. Нищо лично, то и от предишните ви колеги по пост файдата беше същата. Толкова си можете явно.

Анонимен каза...

Поредните общи приказки. В общината от години се работи и върши всичко по един "калъп". Разликата е само в наименованията и поредните поставени цели, колкото за масова консумация и всеобщо пъшкане от медиите и останалите идиоти.
Коя и къде е тази "тенденция", която ще се подкрепя за т.нар. "нови работни места"?
Защо не се изброят поне три от тези "мерки за задържане на младите хора". А те знаят ли с какво ще ги задържат? А дали искат точно това?
А това с "цялостното повишаване на качеството на живота" да не е някакъв синоним на "светлото бъдеще" на ГК на БКП?
Пак ще ни Управляват с нечии управленски програми на хартия като през комунизЪма. За законното право на самоуправление и граждански права изобщо не се сещат като са го подменили с някакви идеи дошли "от долу" при "срещи с хората". Ти да видиш!
След предизвестеният провал на г-жа Михайлова през първият и мандат - следващият провал ще е грандиозен и в не малка степен на база бомбите, които сама си заложи през първия мандат. А липсата на коректив и още по-голямата липса от генериране на идеи и местни политики от умствено-отчайващия и отчайващо-партизирания днешен безличен състав на общинския съвет - буквално ще я пусне по пързалката и нито един певец на посткомунизЪма няма да е в състояние да я спре с бодряшките си и нискоинтелигентни рекламни кампании и словоблудство.

Анонимен каза...

До Троян 21...
Г-н Маринов, направете запитване до общината, колко пенсионери работят(дремят, спят) там и колко е броя на служителите в сградата. Така ще разберем колко процента от тия служители са в пенсия. И когато на тяхно място видя млади хора, тогава ще повярвам на управленската програма на Михайлова. Ако тя не освободи пенсионерите ще означава че е лицемерка и популистка. А с малката кочина(пазар) нищо няма да стане, защото за там няма ясна визия за бъдещето.

Анонимен каза...

Номер 7 - Подкрепям те! И аз нямам никакво желание да се върна в Троян, даже по точно да се изразя в България ! Не мога да разбера какво толкова ще измислят за да задържат младите хора в града?!?! Г-жо Михайлова нищо против Вас нямам , но не мисля че който и да е работодател ще увеличи заплатите,защото ние бягаме от родния си град и също така че ще се намалят цените на хранителните стоки,дрехи,обувки и т.н. Аз съм горда че съм от такъв хубав град и винаги ще съм където и да се намирам!!!

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова вместо да ни заливата с популизъм направете си труда да прочетете внимателно интервюто на Красимира Коларова в http://troyanpress.com/ Германия за година и половина ми даде повече, отколкото България за 40 години!
ЕТО ВИ ЦИТАТ ОТ ТОВА ИНТЕРВЮ:
За съжаление, Троян ми се видя по-сив, по-опушен и прашен. И по-празен! По моята улица почти не чувам коли да бръмчат. Вижда ми се страшно скъпо. За десетина дни похарчих толкова пари за ядене, колкото за един месец в Немско.
Какво ще кажете Михайлова.Точно и ясно казано.И това е по вашето управление.А Вие ми говорите за стратегий за задържане на младите хора в Троян.Много ми е интересно как ще увеличите доходите на населението. Как ще създадете нови работни места.С програми за повременна заетост ли.И после ще ни проглушите ушите колко много работа сте свършили.Михайлова я вижте от мисленето на тези фантазий да не сте се изпотили случайно.Времето е студено и може да изтинете.

Анонимен каза...

Доцке става ясно,че популизма и лицемерието са ви втора природа.Това личи още с пурвите ви действия като кмет.Назначихте пенсионерката Поля Димова за зам. кмет.Не ви е ясно,че пенсионерите сутрин се събуждат с определена сума под възглавницата.Не ви е ясно,че в главите на пенсионерите е залегнала максимата -ДЕН ДА МЕ ДЪРЖАТ КЯР МИ Е.И вие ще очаквате да ви свърши някаква работа.Ще има да чакате.Ще ви луже както пише по книгите само и само да се задържи ден повече и да взема пенсия и заплата.

Анонимен каза...

Всеки иска това да се случи. Но не всеки вярва. През годините назад бяхме уволнявани, живяхме с ниски доходи, много избягаха в чужбина и в по-големи градове. Това ЗАЩО стана? Колко завода-работни места- бяха затворени и ЗАЩО? И някои цитати от моят работодател-"Такива като теб с лопата да ги ринеш", "На който не му изнася, да си взима чукалата", "Не ми пука за вас, аз ще остана". Държавна "фабрика".

Анонимен каза...

Нещо не е много ясно. Разбираме, че някакви големи специалисти умуват и пишат "управленска програма". Ама нали наскоро бе приета програма /даже два пъти бе приемана/ за "развитието" на Троян до 2020 г. с едни дълги списъци от конкретни неща за правене? Нали току що приключиха изборите и стана ясно кой и защо знае "как да продължим"?
А тази управленска програма не трябва ли да се прави от общинските съветници на база техните дебели "предизборни програми" и обещания. Нали те вземат решенията в общината, а кмета ги изпълнява? За какво ни е тогава този общински съвет, след като кмета си пише "управленска програма", след което си я изпълнява колкото и както може?
Това обаче е по-малката беда. По-голямата беда е, че досегашните кметове и общински съветници направиха от Троян един безпрецедентен заложник на т.нар. европроекти. Абсолютно всичко е обвързано с тях. Ако има някакво финансиране за нещо си /няма значение дали ти трябва или не, още повече какви ще са последствията/ - всички се мятат на този европроект и започва голямото медийно окрякване за поредните успехи. Ако няма /а то вече все повече няма да има/ европроекти и финансиране - стоим и чакаме. Голямо "стоене и чакане" ни очаква. И няма как да е друго, защото днешната и вчерашната посткомунистическа върхушка, която е яхнала Троян, хабер си няма как да увеличи местните приходи в бюджета и да излезе от тази „еврозависимост“. На тези – дай им само да харчат готови пари и да пишат „управленски програми“, които винаги си остават само на хартия. И да разпродават ресурсите на Троян, че да запълват финансови дупкиима, а и да остане за плюскане на „нашите хора“.
А някой знае ли защо е така и кое е сбърканото през последните 20 години? Случайни неща няма. Тук и не само тук постоянно се обсъждат проблемите, но те са следствие от нещо друго, което е тотално сбъркано и генерира проблем след проблем в цялостния упадък на Троян. Още колко години трябва да минат? 10, 20, 30? Аз предлагам да са 19 за да може след това тези, които през 89-та се осраха с техните „управленски програми /петилетки/, а днес и отново те, едни и същите, се осират с днешните си „управленски програми /евроседемлетки/, да могат отново да изкудкудякат – „45 години стигат, времетоооо е наше…“ Знаем, че е ваше! От тези резултати и разрухата до която докарахте Троян през тези 20 години – няма начин да не е ваше!

Анонимен каза...

Абе какви програми в това изостанало село
махни колите от тротоарите по "Ботев"!
Като пък не искате, направи я еднопосочна като си беше!
няма друг град в БГ, където така да не се спазват законите, идва сняг и тогава за пешеходците е съвсем опасно.

Анонимен каза...

при това мнозинство начело с Радевски в общинския съвет не ни чака нищо добро нито нови работодатели да влезнат в града нито голяма верига магазини но това е благодарение на тези който гласуваха за него и неговите послушници лошото е че ще страдат всички жители на града тези който са го определили за най добър работодател не знаят как държи работниците със малки заплати а началниците са повече от работниците с големите заплати аз такъв работодател наричам по лош и от турчин пак си е платил

Анонимен каза...

До Троян 21...
Г-н Маринов, не си правете оглушки, а запитайте в общината, колко пенсионери работят там и колко е броя на служителите в сградата. Нека почнем дебат, това ще е отправната информация.

Анонимен каза...

Туй ГЕЙбер-капутите от Борисовюгенд умора нямат, ни преди, ни след изборите...

Анонимен каза...

Е тук за пенсионерите и аз съм вас Русинов Гонгов Бояджиев вимат по 930 пенсия и още има към 8 човека молята освободиги защото Цанко Спасовски големия оценител е в далаверата и той е за смяна в комбина е някой от тях

Анонимен каза...

№13-един цитат и от моят работодател-"Къв кодекс бе.Аз съм закона"
Чакай от такъв самозабравил се селянин да ти вдигне заплатата!

Анонимен каза...

Г-н Маринов, много хора с по-напрегнати нерви, отколкото им се иска на тях. Различни фактори им въздействат. От това никой не печели. Гледаме се като конкуренти за оцеляване. Защо?

Анонимен каза...

Най ми е интересно как ще задържите младите хора в прованса, където нищо няма и не се случва, след 20 ч. улиците са пусти защото хората са се прибрали за да се цъклят пред телевизорите на измислените риалита и фалшивия елит. Как?

Анонимен каза...

А какво става с новата спортна зала, нали уж и тя беше ,, приоритет,,

Анонимен каза...

1,Тряя се построи голям Магазин
2,Дончето да направи светофари в града
3,Да забрани каруци в града
4,Да почисти градчето
5,Да помогне на бедните а не само на мангали
6,Да асфалтира дет разкопа
7,Да направи хубава дискотека

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |