Майкъл Иванов подписа с италианския „Маркети Рейсинг КТМ”

* Мениджърът Елио Маркети: „Майкъл е един много млад и
 обещаващ пилот” * 18-годишният троянец ще кара в Световния шампионат, клас МХ2, заедно със съотборниците си
 Кристофър Валенте и Иво Mонтичели
Мотокрос Световен шампионат
Майкъл Иванов с мениджъра и собственик на отбора Елио Маркети
ЗВЕЗДАТА на българския мотокрос – многократният шампион на България и пилот на троянския клуб СМК „Троян Мотор спорт” Майкъл Гриша Иванов, подписа едногодишен договор за 2016 г. с италианския отбор „Маркети Рейсинг КТМ” (Marchetti Racing Team KTM). Майкъл ще кара за „Маркети Рейсинг” в Световния шампионат, клас МХ2, и в шампионата на Италия. При представянето на българина след официалното му присъединяване към тима бе подчертано, че той има спечелени 13 точки за Световния шампионат при дебютното си участие през изминалия сезон.

В МОМЕНТА нашето момче е на подготовка в Италия и прави тестове на пистата „Витарбо”. Негови съотборници в същия клас са швейцарецът Кристофър Валенте и италианецът Иво Mонтичели, като на тримата се възлагат сериозни надежди за трупане на точки за „Маркети Рейсинг КТМ” в Световния шампионат през новата година. За тима в клас MXGP ще кара испанецът Хосе Ботрон.

ЕТО И ОЦЕНКАТА на клубния мениджър и собственик на отбора Елио Маркети при представянето на новото българско попълнение на „Маркети Рейсинг КТМ”: „Майкъл е един много млад и обещаващ пилот. Екипът ни за 2016 г. вече е напълно сформиран. Очаква ни дълъг и труден сезон, но сме мотивирани да се справим добре. Вече работим усилено, за да сме готови навреме за първия старт (през м. февруари)”.

Майкъл (вдясно) със съотборниците си в „Маркети Рейсинг КТМ” и приятелка на отбора
И НЕЩО ЛЮБОПИТНО. Само преди месец големият шампион в мотокроса Майкъл Иванов навърши 18 години (22 октомври) и малко преди заминаването си за Италия получи свидетелството си за правоуправление на мотоциклет и лек автомобил. Майкъл е ученик в троянското СОУ „Васил Левски” и заради спортните си ангажименти се явява на изпити по индивидуална програма, но това не означава, че пренебрегва ученето - нищо подобно, пълен отличник е. 

Красимир Марешки

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво, момче! Успех!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |