Инж. Димитър Шишков: Троян е на всички

* Мерилото за успех на управлението е ефикасността на вложените средства и равномерното им насочване към нуждите на
 всички жители на общината
Местни избори 2015 Интервю
Инж. Димитър Шишков,
кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на община Троян
- Г-н Шишков, вашата кандидатура за кмет на Троян бе „шок в системата”! Свикнали сме в изборни битки да влизат изпечени партийни кадри! Вие не сте такъв. Кое ви мотивира да приемете тази огромна отговорност?
- Е, ако е имало шок, се надявам да е онзи шок, който вади системата от унес. В много случаи шокът се използва за животоспасяване. Защото хората отдавна са на мнение, че кметът трябва да е свободен от свръхтесни партийни обвързаности, тоест партийните функционери си вършат партийната работа, а избраните в местната власт работят за хората без значение от партийната им принадлежност и симпатии. Това и възнамерявам да правя. Още повече няма да забравя думите на г-н Нанков, областния координатор на ГЕРБ, когато приех номинацията и му казах обичайни за тази ситуация думи, че ще оправдая името и очакванията на ГЕРБ. Тогава той каза „Митко, за теб има едно име. И това е Троян. И само едни очаквания – очакванията на хората. А ние сме, за да те подкрепяме и помагаме”. Това бе и основният ми мотив да приема. Обичам Троян, познавам проблемите и ще ги реша, а на някои ще поставя началото на решението им. Разчитам на силен екип и на отдадена администрация. Имам доверието и подкрепата на ГЕРБ. Във всичко това не виждам нищо шокиращо, напротив – виждам предпоставки за едно по-добро управление на общината.

В досегашния си професионален път вече съм доказал, че мога да поемам огромна отговорност, да бъда стриктен и коректен. И сега влизам в тази надпревара с ясното съзнание, че пътят ще е труден. Защото Троян загуби много през годините на прехода. Това, което искам и знам, че мога да постигна, е именно да се върне духът  и обликът на Троян, онзи дух, който сега липсва при по-старото поколение, а младите въобще не познават – горди, предприемчиви, ведри и усмихнати граждани с мнение и с участие в управлението. И онзи облик – подреден, поддържан, динамичен и жив град и китни балканджийски села.

- На национално ниво ПП ГЕРБ винаги води позитивна кампания. При представянето на кандидатите председателят на Централния предизборен щаб Цветан Цветанов каза, че в кампанията ще се отчита подобаващо направеното от опонентите. Кое е това, което трябва да се отчете с положителен знак за досегашната местна власт в общината?
- Да! И нашата тук ще е позитивна. Ние не отричаме свършеното от г-жа Михайлова. Както и тя не може да отрече, че повечето от проектите, които се реализираха в нейния мандат, бяха подготвени или започнати в предишния. Така е, трябва да има приемственост, независимо кой е кмет и от коя политическа сила е. А в същото време работата в общината се базира на планови и стратегически документи, които един кмет трябва да следва, а когато се налага и да актуализира в името на нуждите на гражданите. И, ако сегашното управление на общината е добро, ние предлагаме още по-добро. Защото винаги може повече. Лично аз съм на мнение, че надпреварата за кмет трябва да се базира на конкуренция на качествата, а не на конкуренция на недостатъците. Да сравняваме програми и решения на проблеми. Нали не си мислите, че не съм наясно, че в тази кампания действащият кмет е в по-изгодна позиция. Г-жа Михайлова може да покаже свършеното, а аз трябва да ви убедя, че мога да свърша повече и по-качествено, а и по-видимо за всички, за всеки един гражданин на общината. Много е лесно да акцентираме върху несвършеното, но няма да го правим. Ще покажем как ще го свършим.

- Слогънът на ГЕРБ за Местни избори 2015 е „Видими резултати!”, но според троянци за нашата община трябва да прибавим и втората част - „Време е!”. Какво е време да се случи тук?
- Време е да излезем от центъра на града, от показността и от заблудите. Време е резултатите да станат видими за всеки един жител на общината. Троян е на всички. Знаете ли какво ми каза един човек от кв. Буковец? „В този град се чувствам като дете в бедно семейство – вадим хубавите дрехи по празници, ядем пържоли и подреждаме хола само, като има гости, оправили сме градинката пред къщата за пред хората, а в къщи е мизерия. И тук така, да покажем на гостите, че центърът ни е чист и подреден и можем да празнуваме. И те си тръгват доволни и разказват на другите колко добре си живеем. И после и във вестника пише какъв хубав град е станал Троян, колко много неща са направени. Пия кафе на центъра, чета вестника и аха да повярвам и да ми стане хубаво. И като си тръгна за у дома – улиците разбити, тротоарите и те са станали по-зелени от градинките пред блока, гюмът прелива, а и две кучета си ровят около него, децата няма къде да играят. И си мисля, а бе няма ли и тук да дойдат гости, та да ни подредят.” Подобно е и положението в селата. Ще дам само няколко примера за проблеми, които се нуждаят от незабавно решение. Може ли например в 21. век в Добродан канализацията по главната улица при дъжд да прелива и да залива и улицата, и дворовете на хората с фекални води? И това да се неглижира при положение, че тук не става въпрос за качеството на публичната услуга, а за здравето на хората. Може ли в курорт Шипково да няма тротоари, отпадъците да се събират от дъжд на вятър и да не можеш да разпознаеш къде е центъра? И говорим за развитие на туризъм. Може ли във всички села улиците да са в окаяно състояние, да има изоставени общински сгради, да няма спортни и детски площадки, никакви или нискокачествени публични и социални услуги, гробищните паркове да са порутени и обрасли... Нито условия за живите, нито за мъртвите. Това за мен е трагедия, а не упадък.

С други кандидат-кметове от Ловешка област, областния координатор на ГЕРБ Николай Нанков и прочутия седесар Георги Марков, София, 13 септември 2015 г.
Ето затова е време да си подредим цялата къща, не само хола за гости. Нереалистично ще звучи, ако ви кажа, че ще възродим селата. Е, добре, нека да не са като преди 20-30 години. Но почти във всяко село има къщи за гости – основен или допълнителен доход за много троянски семейства. И това ли да им съсипем, като досъсипем селата. Да доведем малки инвеститори там или пък да развием местен бизнес – как? Никаква инфраструктура. Ако ви кажа, че ще решим всички проблеми в кварталите, това означава да ви излъжа, но най-наболелите ще определим заедно и ще ги решим. Но всички можете да се убедите, че в този планов период сегашното управление не е заложило почти нищо за кварталите и селата в двата основни планови документа – Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и Общинския план за развитие 2014-2020. И, за да не съм голословен, убедете се сами – документите са публични на интернет страницата на общината.  

И за друго е време. И аз не се притеснявам да говоря, а и да работя по този проблем – ромските махали и проблемите в тях. Искам да бъда достатъчно ясен. Всички жители на община Троян са равни пред националните закони и пред местните нормативни документи. Няма да има привилегировани и дундуркани от избори на избори. Няма да има регистрации на 45 души на един адрес. Незаконното строителство няма етнос, нарушаването на обществения ред няма етнос, противозаконните прояви нямат етнос. Всички сме равни и трябва да спазваме правилата. Със затваряне на очи, мълчание и замитане под килима проблемите не изчезват, а се задълбочават.

И за още едно нещо е време. Участието на троянци в управлението на общината трябва да стане по-видимо. И по-пряко. Защото правото на самоуправление не се изчерпва с избор на кмет и общински съветници. Ние не само ще включваме гражданите в определянето на приоритети и вземането на решения за конкретни проекти и инициативи. Считаме, че те могат да бъдат и ценна подкрепа, и коректив при изпълнението на дейности, проекти и политики. Затова ще включваме представители на гражданите с нужните квалификация и опит в подготовката на обществени поръчки, в оценителните комисии, в контрола върху изпълнението на договори, както и в екипите за управление на проекти. Ще създадем механизъм за гражданско наблюдение и оценка на обществените услуги. А при възникването на обществено значими въпроси, за които няма категорично съгласие, съм готов да предлагам провеждането на референдум.

- Кой според вас е онзи проблем на града, който е от първостепенно значение, който не търпи отлагане и трябва да се реши веднага?
- Сега искам да изясним една заблуда. И някои от останалите кандидат-кметове, и хората говорят, че най-големият проблем на Троян е обезлюдяването му. А аз имам друго мнение. Обезлюдяването не е проблем, то е резултат от набор от неразрешени и неглижирани проблеми. То е симптом, а не болест. Всеки иска да живее в уреден град, да има работа с достойно заплащане, да получава достатъчни, качествени и достъпни обществени услуги и да има създадени условия за пълноценно използване на свободното си време за почивка и личностно развитие. Ако всичко това заедно не е налице, човек тръгва да го търси другаде. Ето затова нашият екип няма да отлага и ще работи паралелно и балансирано по всички проблеми за осигуряване на качествена жизнена среда, които са от компетенциите и във възможностите на местната власт – уютна и безопасна градска среда – улици, зелени пространства, спортни и детски площадки – подкрепа за бизнеса, подобряване на здравните, социалните, образователните, транспортните и комуналните услуги, създаване на условия за масов спорт, обогатяване на културния календар, подкрепа за читалищната дейност.

Естествено, че ще изпълняваме заложените в приетите планови документи проекти, но имаме намерение да не се ограничаваме само в тези рамки, а да разширим и надградим заложеното – най-вече по отношение на периферните квартали и селата, които се достатъчно пренебрегнати. Според мен мерилото за успех на управлението е осигуряването и ефикасността на вложените средства и равномерното им насочване към нуждите на всички жители на общината. Защото съм убеден, че не е важно да бъдат осигурени и похарчени едни пари, а са важни резултатът и дългосрочният ефект за гражданите и местната икономика. Докато чрез общинския бюджет и европейското финансиране се търсят временни или частични решения, ще имаме временни и частични резултати. За да не се допуска това, нашите основни принципи ще бъдат: осигуряване на средства за реализиране на целите, а не променяне на целите според средствата; търсим оптимално съотношение „цена – качество – ефект за местната общност” при разходването на финансовия ресурс; адекватно и справедливо структуриране на бюджета, гарантиращо последователност на политиките за развитие. Убеден съм, че именно с един такъв интегриран подход по отношение на основните проблеми, ще успеем да превърнем нашата община в привлекателно място за живеене, инвестиции и туризъм.

- Какви ще бъдат приоритетите в работата ви?
- Ако сте пътували със самолет, сигурно знаете инструктажа, че в случай на авария, ако сте с дете или възрастен човек, първо трябва да сложите кислородната маска на себе си, а след това да се погрижите за тях. Логиката на това е първо да се гарантира този, който може да помогне на по-слабите. И във връзка и с отговора на предишния въпрос за мен първи приоритет ще бъде подкрепата за бизнеса и развитието на местната икономика – те са силните, които могат да помогнат на всички. При всяка една от срещите ми първото нещо, което чувам, е „работа” и „доходи”. Местният бизнес създава работни места, което е основен фактор за задържането на основния капитал на нашата община – хората. Как ще ги подпомогнем – на първо място лично аз, а не служител на общината, ще се срещам и ще приемам проблемите на бизнеса като свои. За представителите на бизнеса ще осигурим „бърза лента” за обслужване, ще организирам ежемесечни срещи между нашия бизнес и териториалните звена на централната администрация – за консултации или просто за поставяне на мост между бизнес и администрация, ще изпълним със съдържание Консултативният съвет за икономическо развитие на Община Троян, ще стимулираме млади предприемачи чрез ежегодно организиране на конкурси за стартиране на малък бизнес с награден фонд. Новото, което предлагаме, е създаването на онлайн триезична платформа – своеобразен онлайн магазин, от който ще могат да се възползват всички производители, занаятчии, художници, хората предоставящи услуги, включително туристически. Тази платформа от една страна ще рекламира нашия, местен бизнес, а и Троян, от друга ще им осигурим възможност за директни търговски контакти и продажби.

С министър Томислав Дончев и лидера на ГЕРБ - Троян инж. Иван Миховски
Нашият екип си поставя още една цел – да превърнем Троян в събитиен град – център за културни, спортни, търговски и конферентни събития. По този начин се стремим да постигнем регулярен поток от посетители и гости на града, което ще допринесе за по-висока заетост на местата за настаняване, на заведенията за хранене, по високи обороти в търговските обекти. Или с други думи - повече пари в местната икономика. Къде ще става това, може би се питате. Докато изградим многофункционална зала, а и след това, ще се възползваме от всички дадености на нашата община. Един джаз фестивал, а защо не и опера, на фона на Состра или състезание по спортен риболов на язовир „Сопот”, а пленер на млади художници в мах. Баба Стана – само трябва инициатива и желание за работа. Как ще го реализираме ли – ще създадем звено „Управление на събития” в нашата администрация. А добавената стойност на тези събития ще бъде разширяване на културния календар, съответно разнообразие за свободното време за всички нас, срещи с нови хора и изживявания.

Подготвили сме и набор от инициативи, които да изпълним чрез публично-частно партньорство, като по този начин ще оптимизираме и управлението на общинската собственост. Едни от тези проекти са за камерно кино, спортен комплекс, включително басейн, социални услуги в общността. И още много други конкретни мерки сме предвидили, които да дадат тласък на икономиката, съответно на общината.Фокусът ни не е само върху бизнеса и икономиката – в нашата програма всеки ще види себе си, ще намери решения на проблеми, които го засягат, ще види нови и модерни идеи. Но най-важното е, че ще усети грижа и отношение. В този един месец в срещи, разговори и публикации, ще запознаем жителите на общината, както и ще обясним и мотивираме всяка една от политиките, които ще провеждаме.

Естествено, че за изпълнението на тези политики, ще следваме одобрените и приети планови документи – Общинския план за развитие и Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, като ги надградим и разширим. Естествено е и, че ще разчитаме на всяка една възможност за финансиране от Оперативните програми, Програмата за развитие на селските райони и възможностите на държавния бюджет. Но, ние знаем, че съществуват и други инструменти освен бюджета и проектното финансиране за провеждане на политики и подобряване на живота ни. Считам, че именно кметът и неговата администрация трябва да поставят мост между хората и институциите, да бъдат инициатор на събития и кампании, да обединят троянци около каузата Троян – а за това не са нужни само пари. Когато има воля, дух, сърце, инициативност и най-вече загриженост, когато управляващите и гражданите станат един отбор, когато всеки  даде нещо от себе си за града си, селото си, съгражданите си – тогава ще настъпи промяната.

- Вие сте потомък на род с традиции, включително и в политиката. Ето че сега политическите битки настигат и вас. Какви съвети биха ви дали вашите родственици в тази ситуация?
- Нося с гордост името на дядо ми Димитър Гимиджийски. Наистина произхождам от стари троянски родове, оставили следи в обществено- политическия и културен живот на града ни в края на 19-ти и до средата на 20-ти век. Дядо ми Димитър е бил в основата на почти всички сериозни стопански и културни дела в Троян в периода 20-те-40-те години на миналия век - стопански деец, писател, адвокат, вестникар, театрал, общественик. Дългогодишен председател на читалището. Бил е член на УС на Троянска популярна банка и неин адвокат, съосновател и председател на Водния синдикат в града, построил водноелектрическа централа и електрифицирал Троян, председател на УС на кооперация „Копроиз” - фабрика за производство на шперплат, един от основателите и строителите на старата хижа „Амбарица”. Участвал е в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Той е един от първите български авиатори, участвал като летец-наблюдател във войните. Опитвал се е да стои далече от политиката и е бил доста критичен заради изродяването й, това доста личи и в книгата му „Афоризми и парадокси”. Едва ли би ми дал съвет, защото от майка знам, че не е бил от хората, които поучават и наставляват, бил е абсолютен демократ по отношение на мненията и действията. За мен той е един отличен пример за подражание на честност, толерантност и патриотизъм. Едни от вълнуващите спомени, които имам с него, са на риболов в р. Краевица над с. Черни Осъм, а другият е за гъби в околностите на Троян. Много е обичал природата на Троян.

В любимия Троянски Балкан
Неговият баща и мой прадядо Никола Гимиджийски е бил признат авторитет не само в Троян и околията, а и в страната. И неговият живот и кариера са изпълнени със съдържание - работил е като учител до 1881 г., бил чиновник в Окръжния съд в Ловеч, секретар на севлиевския прокурор, чиновник и управител на митниците в Троян и Чепеларе, деен общественик-библиотекар, църковен настоятел, читалищен деец и общински съветник. Активен член е бил на Демократическата партия, от чиято листа е избиран за народен представител в четири обикновени Народни събрания. През 1911 г. прави нещо непознато до този момент в българския политически живот - дава писмен отчет пред избирателите за стореното през мандата му в 14- тото Обикновено Народно събрание, на което е бил и подпредседател.

Четейки автобиографията и спомените му, ме впечатляват доста негови разсъждения, които са актуални и днес и биха могли да бъдат положителен пример за хората, които се занимават с политика и обществена дейност. Две от тях съм запомнил и приемам като съвет и към мен. Когато църковно-училищното настоятелство му налага да стане учител на отделенията, той пише: „А станеш ли учител по онова време, ти ставаш и обществен деятел. Трябваше да работиш с децата, с родителите им, па и с обществото, да разгръщаш, па да стъпваш, да си примерен във всяко отношение и според възрастта си да си ако не на предно място, не и на последно във всяко начинание, предприето от обществото. Не стига това, но и да си инициатор.” И второто, при завръщане от извънредна сесия на десетото Обикновено Народно събрание, разказва следното: „Много приятели бяха излезли край града на местността Търнето да ни посрещнат. При това посрещане се просълзих и си помислих още веднъж за тежестите и отговорностите, които имах като народен представител и дадох пред себе си клетва да служа вярно на народа.”

Това което знам е, че никога няма да предам делата и паметта на дядовците си. Те са обичали Троян, работили са активно за благополучието на хората, създавали са, градили са, развивали са. И аз обичам Троян и Балкана. Искам и мога да работя за нашия роден край. А хубавото е, че имам и достатъчно съмишленици и подкрепа, за да го направя. Остава ми да спечеля доверието на троянци.

- Кое ще бъде първото нещо, което ще направите, ако троянци ви изберат за кмет на Троян?
-  Най-напред ще им благодаря за гласуваното доверие. А след това ще започна стъпка по стъпка да го оправдавам. И още нещо. В рамките на един месец след встъпването ми в длъжност на сайта на общината ще публикувам контролен лист с конкретните дейности и мероприятия, които ще свършим във всяко едно населено място, във всеки квартал. И разчитам така да бъде контролиран моят екип – изпълнява ли си задълженията или не. Защото думите и лозунгите, които досега съм виждал в програмите за управление, отлитат или остават неразбрани, а написаното ясно и конкретно остава. Всеки ще може да си отпечати и отбелязва, като има нещо несвършено в обещания срок, да дойде и да ни го изиска, и да ни потърси сметка. Няма да има обещания като „Обособяване и поддържане на зони за обществен отдих със съответните паркови елементи. Срок 2012-2015 г”. Ще се знае точно къде, какво и кога. Защото заедно ще управляваме Троян!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

77 коментара:

Анонимен каза...

Много приказки и накрая да го духат бедните.

Анонимен каза...

Много приказки и накрая да го духат бедните.

Анонимен каза...

Много приказки и накрая да го духат бедните.

Анонимен каза...

блаблаблаблаблаблабла

Анонимен каза...

Офффф, демек първо ще оправи безработния си син дето е на 30 години а няма един ден работен. Второ да иде да си оправи двора и къщата на дедите си в центъра на Троян, като толкова му е зор за паметта им. Пък тогава да оправя цял Троян. Празни приказки от един въздух под налягане.

Анонимен каза...

Единствен опълчил се на дървената мафия. Твърдо подкрепям!

Анонимен каза...

Кой се е опълчил на дървената мафия??????Вие наред ли сте?????

Анонимен каза...

Това за събитията много ми харесва, с много различни резултати. Каварна от едни рок концерти стана неузнаваема

Анонимен каза...

5-ти, ако беше както твърди 7-ми, можеше и да я оправи. Ама щото не е окрал гората не може. Не е като вашата къртица, карала си старата кола, не си падала по коли, ама строи хотел на Пампорово. Каквото икономисано от водния цикъл със старата количка и айде към към Родопите.

Анонимен каза...

А знаете ли че той е разведен преди години неговия кумец браконер и на дърва и животни и той го пази 5_6 години няма семейство да оправи първо него и тогава троянци

Анонимен каза...

Не може да оправи собствената си къща и буквално и преносно, тръгнал да оправя града.Ще му се да се докопа до властта единствено за реваншизъм. нещастно, егоистично копеле

Анонимен каза...

Толкова го обичат в Троян, че дори го отстреляха.Случайно ли беше?

Анонимен каза...

Хващам се за последните думи"ЗАЕДНО ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ТРОЯН"да някой ще управлява, а ти ще броиш пачките, ако въобще ти дадат нещо!

Анонимен каза...

Шишков ако си наследил поне и малка част от гените на дядо си Д.Гимиджийски е много добре.Дядо ти е бил един от старите троянски родове(да не ги изброявам) които са пионерите на развитието на промишленото производство в Троян.От интервюто разбрах,че си наследил нещичко от неговото мислене.Той още миналия век е разбрал,че за населението на Троян трябва да се създаде поминък т.е. РАБОТА И ДОХОДИ,както ти казват хората с които се срещаш.Затова след построяването на юзината за захранване с ток Балювската фабрика се е сформирал водния синдикат в Троян е е построена ВЕЦ на мондешкото.По същото време за да се финансира пак промишленото производство е създадена взаимоспомагателната каса Кооперация Троянска популярна банка.Започва изграждането на кооперация Коопроиз в която дядо ти е съучеридител (един от хората с най големи дялове) и член на на Ус на кооперацията.С развитието на Коопроиз започва да пристига работна ръка от близките села.Сега ще ти кажа няколко факта които може и да знаеш.За да не тичат работниците вечер по селата тази кооперазия закупува имот на стойченски рът(аламанка) за строеж на общежитие за работниците.Друг факт - няколко дни преди национализацията през декември 1947 год.закупуват имот от наследниците на Кочо х.Калчев в морската градина на Варна за строеж на почивна станция.Всичко това го казвам заради това,че дядо ти е прозрял,че първо трябва да се създаде РАБОТА И ДОХОДИ,а социалните придобивки идват сами след това.Благодарение на дядо ти и на другите трояски родове Троян е бил до 1944 год в първата десятка по промишлено производство на глава от населението в България.Затова населението на Троян от 5000 жители към 1944 год бързо е нараснало на 22000.Облагородяването на града ще дойде като следствие на развитието на промишленото производство.Колкото и нови градинки и детски площадки да създадеш(не че не трябва да ги правиш),хората няма да ги виждат защото ума им е натоварен как да свържат двата края за да изкарат месеца.В тези градинки няма да се чуват детски гласове защото децата бягат от града ни. Пожелавам ти успех на изборите.

Анонимен каза...

тоя май е на литературно четене, преразказа книгата на дядо си само и само да запълни интервюто и нищо съществено не казва, май не знае къде е тръгнал и за какво се бори

Анонимен каза...

Абе 9-ти за да си окосиш тревата и да очистиш боклуците от двора си гора ли ти трябва? Нали Шишков взема наем от къщата си или ги дава парите по любовниците си за да се прави на голям мъж?

Анонимен каза...

Колко много добри и щастливи същества са се изказали. И само двама по интервюто. Браво! Сега по-добре ли се чувствате, като оплюхте човека, а и Донка под другото интервю? И въобще чели ли сте интервютата? Злоба, простотия, груб изказ, клюки, интриги ровене в чаршафите на хората. Това са днешните троянци. Изпитвам ужас, че детето ми ще расте сред вас!

Анонимен каза...

А за дядо си Власи Власковски, защо не говориш? Защото е бил социалист ли? От него какво си наследил?

Анонимен каза...

"Новото, което предлагаме, е създаването на онлайн триезична платформа – своеобразен онлайн магазин, от който ще могат да се възползват всички производители, занаятчии, художници, хората предоставящи услуги, включително туристически. Тази платформа от една страна ще рекламира нашия, местен бизнес, а и Троян, от друга ще им осигурим възможност за директни търговски контакти и продажби." Ето това е модерно мислене. Поздравления, спечелихте ме

Анонимен каза...

Боже! Този знае ли какво е триезична платформа или така му е написано? И какъв лицемер само, сетил се кога да се извинява на семейството си, след толкова години на унижения. "Вълкът козината си мени, но нравът НЕ" - наша народна мъдрост

Анонимен каза...

Браво на КАНДИДАТ-кмета,но за съжаление ще си остане само кандидат,е нищо поне опита.Мите върви си кради дръвца ....не е късно човек да стане за смях.
ХАХАХХААаааааааааааааааааа

Анонимен каза...

Много ме впечатлихте г-н Шишков. Спечелихте ме. Успех на изборите!!!

Анонимен каза...

Гоуем праз че си имал любовница. Може си човека дай боже всекиму. Доца се подула от пиене и е зачервила бузи и нос затова страда за другаря по чашка Кацара. И как страда пак той прави изборите. дано не убие като кара след почерпките по партийните събрания из селата. А Доца веднъж, как я видях да излиза от Каза арт не е истина. Беше си пипала очилата с мазни пръсти и се мъчеше да ги чисти с плюнка в блузата. Толкова беше нацоцана :) Сраааааам :)

Анонимен каза...

Все пак има някаква полза от кандидатурата на г-н Шишков. Малцината останали с малко мозък в този град могат да видят и да разберат как една стара троянска фамилия като Гимиджийски може да мутира във фамилията Шишков.
Само като се сетя как дядо му отказва да отиде на премиерата на "Бойка", където е съавтор на сценария, бягайки от прожекторите и мимолетната слава и как днес внучето му без всякакви качества се е курдисало за кандидат за кмет, че даже и синчето си е набутало в листата - да се смееш ли, да плачеш ли.
Още по-забавното е, че дядо му беше преследван от Народната милиция, а внучето Шишков се намърда на работа в тази милиция.
Важното е келепирец да пада, Нъл тъй, недраги ми граждани за европейско развитие?

Анонимен каза...

И какво като си има любовница Митко, това ли е най-важното?
Момчето, макар и прехвърлило 50-те си е хубаво, биха му подхождали и две любовници дори! А Михайлова някой да я е виждал с мъжа й през тези години в Троян? А някой с друг мъж да я е виждал? Често я виждам да води едно куче на каишка, мъж няма да се излъже да тръгне с нея!
Мите, не съжалявай, че прие да си кандидат, дано да успееш, но...не забравяй обещанията, които даваш! Че навремето Акимов обикаляше с едно момиче и то записваше обещанията в един бележник! Но като стана кмет и бележника се изгуби, а обещанията забравени!!!

Анонимен каза...

Димитър Шишков - ПОБЕДИТЕЛЯ

Анонимен каза...

Факт е, че и ГЕРБ и комунистите са пагубни за нацията.
Но е и факт, че масово хората гласуват за тях.

Анонимен каза...

27 ???,че ГЕРБ съществува от 9/девет/ години.Какво им пагубното?Извършвали ли са Геноцид и Холокост над българската нация ?Фактите ви опровергават! А фактите говорят,че за комунистите гласуват само циганите/ромите/ и нискообразовани .........Това са фактите.

Анонимен каза...

Робокоп
Надървената мафия благодари на всички борци против себесито за успешната и щедра година, все така ни борете, повече кинти ни сми изкарвали никога!

Анонимен каза...

Абе Шишков - защо давате толкова пари на толкова некомпетентни хора да ви пишат интервютата, бе. Може ли да кажат, че Интегрирания план за градско възстановяване и развитие не е заложил нищо за селата. Ами че не е. Това е документ за града!!! А да се включват граждани в оценителни комисии по обществени поръчки е противозаконно.

Анонимен каза...

"Ако сте пътували със самолет, сигурно знаете инструктажа, че в случай на авария, ако сте с дете или възрастен човек, първо трябва да сложите кислородната маска на себе си, а след това да се погрижите за тях. Логиката на това е първо да се гарантира този, който може да помогне на по-слабите" - ТОВА И НИЕ ТИ КАЗВАМЕ, ПОМОГНИ СИ ОТИДИ НА ПСИХИАТЪР. НЕ СИ В ЧАС.

Анонимен каза...

25- и и пет да си хване, ама те не го искат, защото и за туй не става и после тича при жена си по долни гащи, то и нея едва ли я иска някой с тез торбички под очите.

Анонимен каза...

Преди да осигуриш "бърза писта" за бизнеса да вземеш в свободното си време до прочетеш приетите нормативни актове от общинския съвет...Сроковете се регламентират с Наредби или от Закон...

Анонимен каза...

28-ми, вярно е че ГЕРБ са от 9 години, но е вярно също така, че в ГЕРБ е пълно с комуняги ченгета и всякакви отрепки от БКП и ДС.
Няма нужда да да се връщаме толкова назад във времето, за да търсим "холокост" или друго изтребление на хора от една партия.
Нека се спрем на 2013-та година - годината на ГЕРБ и како се случва:
2013 ГОДИНАТА НА ГЕРБ
Траян Маречков, на 26 години, е първият самозапалил се по време на протестите в България през 2013 г. Той се самозапалва на 18 февруари 2013 г. във Велико Търново и умира от раните си малко след това.
Пламен Горанов. Самозапалването на Пламен Горанов е едно от най-коментираните самозапалвания и е широко отразено в медиите. 36-годишният Горанов се самозапалва пред сградата на Община Варна на 20 февруари 2013 г.
Венцислав Василев, на 53-години, се самозапалва на 26 февруари 2013 г. пред сградата на Община Раднево.
Даниела Накова. Трупът на Даниела Накова е открит на 15 март 2013 на Младежкия хълм в Пловдив.
Тодор Йовчев, на 40 години, се самозапалва на 20 март 2013 на стадиона на село Ситово.
Венцислав Козарев, на 47 години, се самозапалва пред супермаркет в смолянския квартал "Райково" на 1 май 2013.
Тодор Димитров, на 59 години, се самозапалва на двора на дома си в град Харманли на 11 юни 2013.
Надежда Султова, на 74 години, се самозапалва в своята къща в село Плоски, край Сандански. Трупът на Султанова е открит от близките ѝ около 10 часа на 15 август.
Николай Куманов, на 42 години, се самозапалва на 15 септември 2013 г. в село Стежерово.
Събин Събинов, на 21 години, се самозапалва на 9 декември 2013 г. във Варна.
Димитър Димитров, на 51 години, се самозапалва пред сградата на Президентството на 12
Георги Костов, на 31 години, се самозапалва с бензин в Димитровград. Инцидентът се разиграва малко след полунощ на 5 юни 2013.
Неизвестен мъж на 48 години се самозапалва след семеен конфликт в Дупница. Инцидентът се разиграва на 23 юли 2013 г
Неизвестна жена на 37 години се самозапалва в столичния квартал Слатина. Тя се е поляла с бензин и се е запалила на 12 август 2013 г., около 22 часа. Жената е откарана в болница с 85% изгаряния и опасност за живота.
Милко М. и Живка М.
Семейна двойка известна, като Милко М. (52 години) и Живка М. (49 години) са намерени на 16 септември 2013 г.
Атанас Атанасов на 34 години се самозапалва на 27 октомври 2013 г. вечерта в Дупница. Тодор Атанасов
Други
На 24 март 2013 г. служители на полицията предотвратяват самозапалване на 73-годишен мъж пред сградата на Президентството в София
На 27 март 2013 г. полицаи предотвратяват опит за самозапалване в Ботевград. 48-годишният Николай Гацев
На 11 юли 2013 Чавдар Янев, на 55 години
Неизвестен мъж прави опит за самозапалване на 18 юли 2013 г. на Орлов мост в София.
На 7 август 2013 г. 41-годишен мъж се опитва да се самозапали в подлез до НДК в София. Той се полива със запалителна течност, но намиращи се наблизо полицаи го спират.

Анонимен каза...

30-ти и 33-ти като видни специалисти, колко има в ИПГВР за кварталите и колко в ОПР за селата? Или четете избирателно? Никъде Шишков не е казал, че селата са в ИПГВР. От възложителя зависи кой да назначи в комисия и това може да е всеки с подходящо образование и опит. Ае да си прочетете ЗОП или ви боли, че ще има граждани в комисията и ще ви секнат далаверките. А сроковете в законодателството, за което говорите, са инструктивни, а не императивни. Така че залъкнете долни административни плъхове и не подведайте хората. Аз и жена ми ще гласуваме за Шишков!

Анонимен каза...

Браво, Гена, добре описа дядо му. Нали ти го опричи на Оскар Уайлд? Уважавам те за интелигентността ти, но трудно преглъщам тролските ти прояви. Сладък ли ти е хляба, Гена, когато коленечиш за него? Интервюто ти с Донка не е по-различно от тези на Ивайло Крачунов с представители на властта. А мръсотията която бълваш в коментарите, е подобна на таза на Недялко Недялков. Я кажи на кое място в листата е синът на Митко? Тук излъга. А дали ти се радват полицаите, като говориш с пренебрежение за полицията? Там изроди ли работят или хора?
Публикуването на изборно интервю преди официалния старт на кампанията, скрито под приятелски разговор, и въпроси пълни с хвалебствия са долно журналистическо ибркичийство.
Мите, не им се връзвай на долните души. Горе главата. Ще те подкрепим. Останалите доста непромити мозъци и широко отворени очи не се връзват на панделки и финтифлюшки, купени наградки и снимки с професори. Ние виждаме истината и не сме си загубили разсъдака.

Анонимен каза...

34,само ще ти кажа:- Не всички комунисти са тъпи,но всички тъпаци/като теб/ са комунисти.

Анонимен каза...

Интересни двойни стандарти имат гербаджиите за политиците - значи няма нищо лошо един политик да си има любовници (той и Акимов беше по тая част). За такова нещо в други държави подават оставки, ама при нас лошо няма. И като няма какво друго да се измисли за Михайлова, бузите й били червени и си триела очилата в блузата...
Щом сподвижниците му смятат, че е окей да има любовница ("ми хубаво ни е момчето"), сигурно няма лошо и да пооткрадне някое и друго милионче ("ми кадърно ни е момчето")?

Анонимен каза...

Имало едно време един сплут червен домат, дошъл на власт чрез узурпация и посаден върху тор. Разрязали го през 1989 г. на няколко парчета, и казали - изберете си ! Каквото и да избереш, все същият ДОМАТ избираш, в този магазин други зеленчуци не се предлагат !!!

Анонимен каза...

Безмислено е , но некa обобщя.
И електорaтa и кaндидaтите един дол. Зaслужaвaме си съдбaтa, толковa си можем просто.

Анонимен каза...

60-70 000 на концерта на Слави Трифонов !

Анонимен каза...

38-ми, за кандидатите на ГЕРБ е почти задължително да имат любовници.Справка - кандидатката за кмет от този партия за Бели Осъм.

Анонимен каза...

В едно нещо ГЕРБ с техните 9г са ненадминати - за много кратко време успяха да откраднат, колкото комунистите за двойно повече не успяха.
Но това е лошо за НАС, защото това са нашите пари.
Видяхме суперскъпите принадлежности за кенеф, позлатените пътища и много други.
Аз лично не искам да гледам повече такива неща и да плащам за тях, но има една голяма купчина ром, които ще гласуват или за тях или за БСП.
И ще бъде старата песен на нов глас.

Анонимен каза...

Хора от миналото ,колкото и да плюете вие си заминавате.Вас ви подкрепят 5 бабички и 3 катуна цигани.Вие сте миналото на Троян.Димитър Шишков е бъдещето.Герб печели във всички големи градове,благодарение на компетентност , честност.и реални резултати.Затова вярвам и ще подкрепя Димитър Шишков!

Ивайло бесния каза...

Не се поддавайте на партийни пристрастия! Тази кандидатура е истински фалш, политически цинизъм и позиране. Имал съм НЕщастието да работя близо три "кметски мандата"в троянското горско стопанство, под безумното(относно сътворените от Шишков неписани "закони") управление на вече бившия директор. Почти всички служители (най-вече лесовъдския състав) работеха под непрекъснато напрежение и стрес-изкуствено насадени от Шишков..(може би под въздействието на някои висши чиновнички в счетоводството, които толерираше...) Всичко беше строго конфиденциално и за конспирирано.Не ми е ясно в общината каква прозрачност ще има, ако бъде избран да кметува. Какви социални контакти ще осъществява с низшите прослойки.. с неговата горделивост самовлюбеност грандомания демагогия.(едно мисли,друго говори, трето върши) Моля за извинение, ако съм пропуснал някой препинателен знак!

Анонимен каза...

Познавам лично много добре кандидата Шишков. Човека страда от психични проблеми най-вероятно разтроение на личността. Миховски и Нанков да се считат за предупредени, за да няма после "ама какво стана". Пазете се момчета. Шишков ще ви предаде! Сега ви използва и вие се хвърляте в боя заради него, но ще ви изработи.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Абе кога точно за последно Шишков е посетил джаз концерт, щото го видях да вечеря с приятели в "Горски кът" в Орешак, където се вихреше люта чалга? И кои точно троянски културни събития е посетил в последните четири години?

Анонимен каза...

Генади, на пресконференциите на всичките кандидат кметовете, моля те задай следният въпрос: "Ако Ви изберат за кмет и правителството или Борисов решат да разселят 200 мигранти в Троян, какъв ще бъде вашият отговор и как ще действате?"

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/VytaYouth/photos/a.214334078691060.1073741828.169414636516338/304183319706135/?type=3&theater

Анонимен каза...

Абе Митко я кажи на всички като си гербер защо ходи при Донка да хленчеш когато те напънаха да те махат а бащати чака 3 часа Харито да те спасява сладко беше в горското служебна кола всеки ден на Плевен при кака

Анонимен каза...

Митко пожелавам ти късмет !Ти си ПОБЕДИТЕЛЯ !Не обръщай внимание на злобните и тъпи коментари на комунетата,Те не просто мразят истината ,те се чувстват обидени от нея!

Анонимен каза...

Обширна статия за троянския кандидат на герП в близ на Пеевски - http://www.blitz.bg/news/article/364129
ВъоПще изобщо герП нямат нищо общо с дпс, източване на ддс, контрабанда и т.н.

Анонимен каза...

52-и какъв победител е тоя, ти не го ли познаваш, че където и да го удариш кънти на кухо и в личния живот и в обществения и в професионалния. Не съм комунист и нямам партийна принадлежност, но за сметка на това съм реалист. Стига вече с тоя смешник, при него всичко е фалш и фасада.

Анонимен каза...

45-ти, не без причина имаш такъв прякор, доста си известен. Чувал съм за теб какво ли не. Защо не споделиш публично за злоупотребите си със служебно оръжие, марка, проблеми с полицията. Тоя човек май години наред много ти е прощавал и търпял... Ако бях на негово място щях за те изритам на първата проява...

Анонимен каза...

Важно!!! Информацията ми е от "кухнята " на ГЕРБ-Троян. Това интервю изобщо не се е провеждало. Наглостта и безсилието на нашите Гербери е факт. Коментирайте колкото си искате. Нека този фалш да тежи на съвестта на тези, които го сътвориха.

Ивайло бесния каза...

55-ти анонимник, личи си,че си от раболепните послушници на Шишков. Прякорът отдавна съм си го защитил при Великият Владо Парушев,но явно тогава си бил с баща си войник. Излез, достойно с името си! Тогава и по радио точката мога да ти дам публично интервю за оръжия и марки(пощенски:)))

Анонимен каза...

Ще пишем пък тук след като ви е страх от хората, за да си заключвате рекламните статии за кандидата ви. Ами замислете се най-после защо избирателите ви реагират с груби думи и обиден език към Шишков и семейството му. Хората го познават много добре и него и семейството му. Всичко,което е написано за него е самата истина.За никой друг от кандидатите за кметове не се пише така защото няма какво. Издигнахте кандидатурата на един непочтен и недостоен човек, които не може да бъде пример нито за млади нито за стари. Той няма качества за лидер.Срамувайте се ГЕРБ-Троян. Хората не го искат. Разберете го!

Анонимен каза...

На Митко Пишков му пишат всичко: интервюта, материали, фейсбуци, всяка негова дума е пиар, дори снимките с жена му не са истински, защото и тя е фиктивна.

Анонимен каза...

Гласуваш за Шишков, получаваш Минко Акимов

Анонимен каза...

Гарантирано от герп!

Анонимен каза...

Защо не се засрамите,престанете да оплювате човека.Като сте толкова отворени щто не се кандидатирахте за кметове.Какво ви интересува личния живот на човека,първо вижте дали у вас всичко е наред и тогава гледайте в чуждата паница.Типично закостеняло мислене и злоба в изобилие.Заради такива като вас децата ни избяха от града,защото вие живете само за интриги и се чудите само кого да очерните.Когато се отърсите от този негативизам може да заживеем в един по-хубав и по-добър град

Анонимен каза...

62 -ри Нашият живот си е наред и си го живеем щастливо и децата ни са щастливи, защото живеят в щастлива семейна среда, но вие които защитавате такива морално нечистоплътни хора като Шишков не децата ви ще избягат, а и вие самите ще се чудите на къде да хванете. Не ставайте адвокат на дявола.И никои тук не плюе а си изразява мнението, като не ви харесва не четете. Май вече изпускате нерви!!!

Анонимен каза...

"Времена, в които десетки хиляди сънародници са били избити без съд и присъда, а милиони други - лишени от право на свободно придвижване, свободно изразяване на мисълта, изселвани, потискани, гонени от университети, с умишлено разбити професионални кариери, поставени в ситуация да си купуват с разрешение на партията кола и дори телевизор...Поколението, родено по време на прехода, а и тези след тях можеха да знаят всичко това, ако парламентът не беше отхвърлил тази седмица предложението да се изучават в училище престъпленията на комунистическия режим. Идеята бе подкрепена от реформаторите и от Патриотичния фронт. И докато съвсем разбираемо БСП, която е пряк наследник на комунистическата партия, гласува “против”, неясно защо към нея се присъедини и групата на ДПС, представител в Народното събрание на десетки хиляди семейства български турци, брутално унижени по време на възродителния процес. Предложението на депутата Борис Станимиров бе подкрепено също от 9 депутати от ГЕРБ, като всички останали от групата гласуваха "въздържал се". Изключително интересно би било всеки един от тях да обясни какви точно са били мотивите му. Всъщност герберите за втори път спират вкарването в учебниците на престъпленията на комунизма (първият е през 2009 г.)."

Слави Ангелов, в-к "24 часа"

Анонимен каза...

Абе хора като плюете само Шишков защо не видите първо вас а злословите против човека нека той да опита сега баба донка ни стига 4 години омръзнани с нейната фалшива усмивка с нейното добър ден това нас не ни топли какво направи чак толкова много плюете на човека семейството ами вище на баба донка семейството или тя няма такова защото виниги е сама.

Анонимен каза...

Айде стига с тоя Шишков бе! Аман от тъпата му физиономия. Голям слагач. То биват комплексирани мъже, то бива, то може, ама прекалихте. И всеки ден в неговия фейс ПР-те блъскат разни лозунги. Абе не сме малоумни, разбрахме, че мерака му е голям, а оная му рабата е малка. Пълна олигофрения, живота си тече и без Шишков да е кмет на село Троян.

Анонимен каза...

Не, на шишко-визма!!! Равносилно е на М.Акимов.

Анонимен каза...

65-ти питаш защо плюем семейството на Шишков, е сега ще ти кажем. Провери сводките на полицията от преди 3 години и виж, че Татяна Шишкова прави катастрофа с аудито си, вечерта пияна с 1 и нещо промила алкохол. Нейният мъж е кандидат за кмет. Ако в това състояние блъсне твоето дете /да не дава Господ/ или някой човек пак ли ще питаш защо плюем. Мислиш ли, че Шишков не знае за това или я прикрива. Искаш ли още факти? Има, но ще ги оставим за после.И вместо този да си оправи жената и да се засрами, той тръгнал да си вее байрака за кмет. Още ли ще питате, защо плюем. Защото този, който го познава знае какъв човек е!

Анонимен каза...

Това може да го пише само един простак. значи който и да си иди на лекар и тогава може да коментираш и никой не те кара да гледаш фейса гледай си теб. Първо си виж твоята физиономия и тогава коментирой Шишков той поне има визия и интелект.

Анонимен каза...

69-ти истината явно те е засегнала лично, но това са фактите. Човек, който говори с факти не е простак. Простак е този,който го е срам от истината. Аз съм много красив, ВСЕКИ ДЕН СЕ ГЛЕДАМ В ОГЛЕДАЛОТО И СЕ ВЪЗХИЩАВАМ НА СЕБЕ СИ И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И УМЕН

Анонимен каза...

А помните ли 'га шишков се прибра с такси, по дребни гащи и подут.. щото 'оди да мърли неправилно.

Анонимен каза...

Помним 71-ви, помним!
А вие помните ли кой консултираше председателят на ОС в предния мандат, когато община Троян, благодарение на действията на председателя на ОС, загуби делата с Търговия-Троян 98?!
Да ви припомня - адвокат Венелин Ангелов!!!
А сега отговорете, дали случайно е приел да се кандидатира за кмет, след като и той е наясно, че ще получи 10-15 процента от гласовете, но... ще се напъва за председател на ОС, което по принцип, е мястото на Анчо-дебеланчо! Дали току-така се е отказъл Ацата от борбата за това място или добре се е нагушил преди шест години?!

Анонимен каза...

Венко Ангелов да се отърве от Апчо-кебапчо и Тъпчев.

Анонимен каза...

68-ми
Нищо не пишеш как щеше да се чувстваш,ако онази постоянно пияна особа Кольо Кацаров беше блъснал детето ти на Вила Ванна и защо така уважаваната от Вас сегашна кметица го търпя толкова време да се налива по цял ден в Общината.

Анонимен каза...

Човекът Кацаров, има достойнство и той сам си подаде молбата за напускане, а това разтурано семейство на кандидат кмета от ГЕРБ стават все по-нагли. Даже и на църква ходят, поне от Господ срам да имат, ако не от хората. Такива дребни душици не мога да уважавам и не гласувам за лъжци. А ти и сам можеш да попиташ Пишков, вярно ли е. И говорим за жена. Да не се укаже, че Татяна Шишкова е повече мъж от Пишков, я се замисли по дълбочко.

Анонимен каза...

Каквото Шишков може да ни обещае, никой НЕ може да изпълни!

Unknown каза...

Аз съм от Съединените щати, съпругът ми ме разведе преди 3 години без причина, направих всичко, което можех да го накарам, но не работех, докато не се срещнах с д-р Агбазара от "АБВАЗАРА ТЕМПЛА" в интернет, който ми помогна да хвърля ре- магията на съюза и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна при мен, за да се извини. Благодаря на д-р Бабазара. Свържете се с тази велика играчка за правописа по вашите отношения или брак проблеми на: ( agbazara@gmail.com ) ИЛИ WHATSAPP: +2348104102662.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |