Безплатен обяд за нуждаещите се

* Услугата ще ползват 60 души от селата и 100 души в Троян, периодът е тримесечен – от 1 октомври до края на годината
 
Обществена трапезария
НА 12 СЕПТЕМВРИ в София Община Троян сключи договор с фонд „Социална закрила” (фондът е в системата на Министерството на труда и социалната политика и негов председател е зам.-министър Лазар Лазаров – бел. Т21) за реализация на социалната услуга „Обществена трапезария”, научихме от PR-ката на общинската администрация Станислава Цукева.

УСЛУГАТА включва осигуряване на безплатен обяд и е насочена към крайно нуждаещи се хора от троянските села Терзийско, Добродан, Дълбок дол, Бели Осъм, Гумощник, Калейца, Борима, Врабево, Голяма Желязна, Старо село, Орешак, Шипково и Дебнево – населените места, в които се предоставя общинската услуга „Домашен социален патронаж” (за възрастни лица и за инвалиди) и има осигурена система за доставка на храната. Безплатен обяд от „Обществена(та) трапезария” ще получават 60 души от споменатите села, попадащи в една от следните категории: социално слаби, получаващи месечни помощи; лица с доказана липса на доходи и на близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи възрастни с минимални пенсии; бездомници. Услугата е за три месеца – от 1 октомври до 31 декември 2015 г.

НА СЪЩИЯ ден (12 септември) фонд „Социална закрила” е сключил и втори договор за услугата „Обществена трапезария” в община Троян – с троянската фирма „Валентино” ООД на Соня Христова, която ще осигурява безплатен обяд на 100 души в града (Троян) и която работи по проекта „Обществени трапезарии” от неговото начало през 2009 г. Периодът на услугата е същият – тримесечен, до края на годината.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

"Завиждам" им на тези изстрадали хорица! Три месеца ще ги храни отново Соня Христова? Гледайте да не ги угои,уважаеми социални служители от общинската администрация.Питам ви, някой от вас да е видял поне един път какво готвят в тази фирма по този проект! Моля, да ни информирате за клаузите на договора с ВАЛЕНТИНО и каква е разкладката за "безплатен обяд". Обещавам, че ще помествам всеки ден с какво ще се хранят "безплатно" хорицата и в какъв грамаж?На това безобразие,което върши 6 поредни години Соня трябва да се сложи край!!! Редуват се :вода, сол и леща или боб.-две филии хляб.Чакам за информация по зададените от мен въпроси? Задължена ли е Соня да прави калкулационна сметка за вложените продукти в "ястията " и кой я контролира?- допълнителен въпрос към горните.Ако не ми отговорите ще предизвикам журналистическа проверка по цялата верига до Министерството!

Анонимен каза...

На троянската пропаганда през ум не им минава, че тази и други подобни "информации" са бумерангът, който се завръща и удря тъпи глави.
Тази соц.програма и пореден "успех" на поредните троянски властници е голямото огледало от мъничката им политика. Като почнем от трите мандата на Енкин, минем през Акимов и благополучно се приземим след мандата на Михайлова. Разбира се, заедно с всичките партийни котила, които стояха зад тях и взаимно се подкрепяха един друг и отчитаха все по-големи успехи.
От 8 години България и Троян сме членове на богатото европейско семейство. А ние колко по-богати станахме след тези 8 години? Или май станахме по-бедни?
А защо сме по-бедни, след като троянските управници се скъсаха да се хвалят колко десетки милиона били усвоили по всякакви европрограми? Затова ли се харчат милиони лева - за да станем по-бедни, а Троян ударно да се обезлюдява и да расте броят на бедните и безпомощните? По-лошо е - ударно расте броят на идиотите, които с още по-голям хъс се канят да преизберат поредните си едни и същи свои и на Троян палачи, за да продължават да вършат идиотщините си, докато окончателно заличат този град и хората му.
Ето затова никога няма да чуете от поредните кандидати за власт как и защо стигнахме до тук. Те дори не знаят какъв е генезиса на троянската разруха, а и не ги интересува.
Ето затова няма да чуете от тях как и какво ще направят да спрат тази разруха, защото ако нямаш диагноза, няма как да проведеш лечение.
Ето затова днес можете да видите само ухилените им физиономии по предизборните им плакати или да прочетете някакви смешни, безсмислени и напудрени интервюта, където лъсва като задник на месечина отчайващата им политическа посредственост.
Да, вие никога няма да чуете от тях. че тотално е сбъркан политическия модел на управление в Троян. Няма да чуете, защото едните не го разбират, а на други им е неудобно да го признаят, защото този модел всички те заедно го наложиха още преди 20 години и им е много удобен. На тях е удобен, не на идиотите, които продължават да обедняват, но и да ги преизбират. Сърдят се, когато им се казва, че са идиоти. А как да бъдат наричани хора, които десетки години преизбират едни и същите си палачи-управници, които са ги довели до положението на най-бедните и жалки хора в Европа и не само в Европа? И това не го казвам аз, а хората в Европа, които ни наричат "идиотите на Балканите".
Ето затова сега ще си поиграете малко на комунисти и антикомунисти, на нашите и вашите, на "осанна" и "разпни го", а като минат изборите - всички те отново и забележете - отново заедно и с умопомрачително мнозинство и обединени около поредния кмет /няма значение кой/, ще продължат да ви таковат мамата, докато окончателно видят сметката на този град.
Съвсем естествено, пропагандата ще продължи да ви залива с поредните "успехи", останалото ще припишат по сметката на международното положение, на кризата, на кишата и Гришата.
Грабвайте паниците и лъжиците - кой казва, че нямало "безплатен обяд"? Десните? Ами те отдавна са "психодесните" и определение за идиот - "беден, но десен".

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |