Инж. Пеевски: Подложен съм на медиен и политически терор

* „Генадий Маринов с чудовищна злоба и чрез най-добрите образци на комунистическата Народна милиция започна дискредитирането ми пред обществото с цел да бъда изкаран луд и ненормален”
 
В Общинския съвет
Инж. Пеевски на трибуната в Общинския съвет, 30 юли 2015 г.
ОТДАВНА политикът и общински съветник втори мандат инж. Илиян Пеевски ми е безинтересен. Въпреки великолепния му ораторски дар, безкрайно ценената от мен отдаденост на каузи, интелигентността, честността, борбения дух, троянофилството. 

ЗАЩО? Първо – заради маниакалното его и впрягането на всичките му дарби единствено да покаже колко е по-голям, по-значим, по-начетен, по-умен, по-можещ, по-знаещ, по-последователен и т. н., и т. н. от всички, единствен, неповторим, незаменим. Второ – защото има нещо сбъркано в това да се смяташ за непогрешим и вечно и единствено прав. Трето – защото с радио не се спори. Четвърто – защото да говориш от трибуната на троянския Общински съвет (ОбС) все едно си на трибуната на ООН и да не го съзнаваш, е комично, до болка. Пето – защото добрият политик е екипен играч, умее да увлича съмишленици и така да реализира каузи, а нашият човек изобщо не е такъв. Шесто – защото да размахваш пръст, да тропаш с крак, да подскачаш като див петел и да се караш по няколко часа на всички, за всичко и на всяка една сесия на ОбС не е нормално. Седмо – защото да виниш постоянно медиите за политическите си неудачи е несериозно. Осмо – защото ми омръзна, и мисля, че не само на мене, да слушам една и съща плоча с една и съща изтъркана песен.

ВСЕ ПАК – представям на читателите на Т21 извадка от поредната политическа декларация на г-н Пеевски, прочетена от трибуната на ОбС – Троян миналата седмица (30 юли). Тъй като бе замесено името ми (Генадий Маринов) и това на вестника ни („Троян 21”) и бяхме обвинени в саморазправа с общински съветник и умишлената му дискредитация с цел да бъде изкаран луд и ненормален. А кое как е, съдете сами.
 
Генадий Маринов
*****

ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 3 години многократно повдигах въпроса в Общински съвет - Троян за тази бомбастична сума от 5,2 млн. лева уж за проектиране (3,5 млн. лв. за проектиране на водния цикъл на Троян и 1,7 млн. лв. за Орешак – бел. ред.) и постоянно предупреждавах, че няма да ни се размине. Давах и сравнение с община Ловеч, където подобен проект за „техническа помощ” беше някъде около 600 хил. лева. Сезирах и представител на ДАНС за тези нереални пари от над 5 млн. лв., но нещата стигнаха само до Ловеч и там си останаха.

МАЛКО СЛЕД тази сесия (сесията на 18 декември 2008 г., на която съветникът Пеевски предупреждава за далаверата с проектирането на водните цикли на Троян и Орешак и че „утре ще останем без 3-4 млн.” и никой „няма гаранция какво ще се случи горе, когато нещата излязат извън контрол“ – бел. ред.), срещу мен започна безпрецедентна кампания от в-к „Троян 21”. „Препоръките” на г-жа Шошкова (съветничката от ДСБ по това време Мариела Шошкова, която опонира на г-н Пеевски и заявява, че „някои общински съветници първо трябва да минат на психиатричен преглед” – бел. ред.) бяха претворени в серия от статии, в които г-н Генадий Маринов с чудовищна злоба и чрез най-добрите образци на комунистическата Народна милиция започна дискредитирането ми пред обществото с цел да бъда изкаран луд и ненормален. Случайно ли? А случайно ли в-к „Троян 21” тиражира една мръсна лъжа и вкара в устата ми думи, които никога не съм изричал, за да стартира другото активно милиционерско мероприятие с т. нар. „Учителска декларация”, чрез която допълнително трябваше да бъда дискредитиран и обруган?

А ЕДИНСТВЕНАТА ми „вина” беше, че се опитах да защитя парите и имуществото на жителите на Троян. Уви, не успях! Не успях, но като общински съветник бях обруган и смазан по всички правила и с всички възможни средства.

ПРЕДСТАВЯТЕ ли си какво може да се очаква от гражданите в този град, след като виждат как дори един общински съветник е подложен на подобна саморазправа чрез медиен и политически терор? Сега разбирате ли защо гражданите са наплашени и не смеят да се обадят в тази община? Сега разбирате ли защо няма и няма как да има гражданско общество в тази община? Сега разбирате ли защо на обществените обсъждания гражданите ги няма и защо изобщо не ги интересува какви ги върши ОбС и администрацията? Сега разбирате ли защо и каква огромна пропаст е прокарана между ОбС и администрацията от една страна и от другата страна - жителите на общината, които буквално са наплашени и лишени от правото си да се самоуправляват?

ТРИ ГОДИНИ по-късно бяхме наказани с глоба за около 180 хил. лева по този проект, колкото да има нещо и външните наблюдаващи от ЕС да не забележат. Само че година по-късно тези външни проверяващи хващат това предизвестено от мен безумие и ни налагат втора глоба по този проект в главозамайващ размер и санкциите по него вече са около 2 млн. лева.

(със съкращения)

Инж. Илиян Пеевски,
из политическата му декларация,
прочетена на сесията на Общинския съвет,
Троян, 30 юли 2015 г.

Още за и от същия автор:

33 коментара:

Анонимен каза...

Въпреки всичките си кусури, и въпреки, че за Пеевски не съм гласувала никога, на фона на всичките наси....я, които се случват в нашия град от години - май си е съвсем наред човекът. Всъщност, излиза, че всичко, което говореше в годините е пълна истина. То и затова не е удобен никому!
Друг е въпросът, че е твърде агресивен, което в някои случаи е само в негова вреда. Ама то май така трябва. Едно е сигурно - Илиян е най-честният "политик" в общината. Цялата му дейност досега, въпреки, че нямя особени успехи заради неразрушимото статукво на местно ниво е била в интерес на Троян. Честно и безапелационно. Естествено, че ще има натиск към него. Само вижте кандидатите за кметове и по-скоро кои ги излъчват. Та тези юнаци не обичат да им се казва истината в очите, защото ще им изчезне далаверата. И не, аз не съм Илиян Пеевски, а обикновена на гражданка, която все гласува по избори и все положението е същото. Даже става по-зле!

Анонимен каза...

Споделям мнението на номер 1 - у нас свестните /т.е. неудобните/ ги смятат за луди.
Забележка: и аз не съм Илиян Пеевски

Анонимен каза...

През изминалите години и аз бях останал с такова впечатление за г-н Пеевски , НО:...
На въпросната сесия имаше точка 7, която бе за разрешаване воденето на преговори за продажба на имот на автогарата на потенциален инвеститор (една от големите вериги хипермаркети в България) ,а г-н Пеевски взе яростно позиция срещу това,като обяви, че никъде по света нямало такъв тип магазин в центъра ( което аз лично не съм сигурен). Моята гледна точка на човек ходещ да пазарувам в съседните нам градове е, че имота не е на центъра, а на околовръстното, защото там минава целия транзитен трафик,НО сигурно е в центъра на интереси, които яростно спират навлизането на такава верига в нашия "СКЪП" за живеене град.
Всеки има право да си прави изводи за политическия живот в Троян и да си задава въпроса "има ли смисъл да се гласува ".......

Анонимен каза...

Подкрепям по- горните.

Анонимен каза...

Сложна и противоречива личност и инженер Пеевски.Ако мога да направя аналог с Мунчо от "Под игото",за който Иван Вазов казва:"Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира".

Анонимен каза...

Г-н Маринов, искам да ви благодаря, че за пореден път търпя безпочвени и неаргументирани критики от вашият вестник за РАБОТАТА, която върша в ОбС Троян. Независимо от това, че вече 8 години подценявате, окарикатурявате и насаждате неприязън в читетелите ви към дейността ми на общински съветник - няма как да не ме изпълва с радост и удовлетворение факта, че съм единственият общински съветник и политик, който е критикуван, обиждан и набеждаван за какъв ли не за това ....ЧЕ РАБОТИ. Ама не че работи за себе си, а че работи за обществото и се опитва да защитава живота, парите и имуществото на гражданите. А това е безспорен факт!
Още веднъж - искрено ви благодаря!
*
За разлика от ловешките медии и журналисти, които светкавично поместват ВСИЧКИТЕ ми политически изявления и декларации /и други материали /без съкращения и встъпителни коментари/, вие или не помествате нищо /99%/ или пускате само част от тях /както в днешния случай/ и съвсем естествено липсва най-важното, да не говорим, че се губи смисъла и целта на посланието към гражданите.
Ето какво сте спестили на читателите си от това мое политическо Изявление:
„…..Ами нека да ви преизберат отново!
Очевидно на гражданите са им малко:
• онези над 5 млн санкции, които ще се изплащат до 2020 г., вместо да спасяваме младото и репродуктивно население което губим с ужасяващи темпове.
• загубата на земята за милиони в Националния Панаир в Орешак, която буквално бе открадната с един фалшив нот.акт след решение на ОбС.
• загубата на имотите на Търговията за милиони, за които ОбС не си мръдна пръста да спаси.
• «изчезналите» 1,7 милиона бюджетни пари на гражданите, които са от местните данъци и такси
• че общината е превърната в строителна фирма, която днес вече е тотален заложник на чужда воля, капризи и чужда политика, която ни се диктува чрез европроекти и цялото бъдеще на Троян е заложено на нечия чужда воля и политика.
Така се управлява тази община. С пълно безхаберие и безотговорност. С тотално игнориране на инакомислието и чрез смазване на всеки опит за противопоставяне и алтернатива.
Всичко това - за да се внуши на гражданите, че друго няма, че няма алтернатива и че гробокопачите на днешния Троян от последните 20 години са единствени и безалтернативни.
Троян се превърна в градът на вечно прецаканите тарикати. Изобщо не се чудете защо пропада и защо се обезлюдява!....“
*
Ето това съвсем „случайно“ сте пропуснали, в което е целият смисъл и цел на това изявление. Ето това са последствията от управлението на Троян през последните 8 години, срещу които се борих и РАБОТИХ за да не се случат и за които троянските медии останахте глухи и слепи, а гражданите – умишлено неинформирани.
/следва/

Анонимен каза...

/продължение/
Един малък съвет, ако позволите. Вашата статия започва с, цитирам: "ОТДАВНА политикът и общински съветник втори мандат инж. Илиян Пеевски ми е безинтересен". След едно такова изречение нали се сещате, че вие вече сте всичко друго, но не и журналист? Както при политиците, така и при журналистите важи едно неписано правило, че не може да се робува на "харесвам-не харесвам", на "обичам-мразя", "на наши-ваши", на властимащи-властнямащи", "на силни на деня - на нарочени за смачкване" и т.н.
Дали на вас съм ви интересен или съм ви безинтересен – това какво вълнува читателите ви, които очакват от вас ИНФОРМАЦИЯ, а не личните ви страсти, пристрастия, избиване на комплекси и чесане на егото ви?
Какво общо има видимия погром над Троян с вашите лични душевни терзания?
Вие личен биограф ли сте ми /кой ви назначи/ или сте журналист?
Работата на един политик /независимо на какво ниво/, както и на самата политика е „работа в бъдеще време“. Да знаеш и да умееш да прогнозираш бъдещето при всяко вземане на решение, което се взема примерно в троянския ОбС. Знам, че днес ви е много трудно да признаете за колко много неща се оказах прав. Нали през цялото това време ме обиждахте, неглижирахте дейността ми и се опитвахте да вменявате на хората, че съм луд, ненормален и т.н. Е, на фона на цитираните по-горе огромни финансови загуби и днешното плачевно състояние на Троян /за което продължавате да си правите оглушки/ и които бяха предизвестени от мен и днес са реалност и абсолютна закономерни - днес кой е лудия и ненормалния?
На последната сесия се случиха две неща, които ме накараха да изтръпна
1. А.Балев, след като сам си даде думата /тотално беззаконие/, от трибуната на ОбС обяви най-невъзмутимо, че нямало нищо лошо в това, че сме глобени с милиони /които гражданите днес и до 2020 ще изплащат/, защото толкова много милиони сме усвоили. /????/
2. Друг общински съветник обяви, че било много добре общината да останела 10 000 жители. /????/
Понякога цинизмът и безхаберието на ОбС Троян и на мен ми идва в повече. С такива политици – този град и община са свършени и не ни чака нищо добро.
Последна справка и привършвам:
По данни на НСИ,
Троян е останал с малко над 10% младо население при над 13% за Северозападна България
Троян е с близо 28% възрастно население при под 25% за Северозападна България
И сега „черешката на тортата“ – в Троян демографския срив е 12,8 промила, а в Севрозападна България – 11,5 промила. За България като цяло – 5,7 промила.
/следва/

Анонимен каза...

/продължение/
Сега наясно ли сте, г-н Маринов, защо 8 години при всеки бюджет, при всяка Програма на общината и при всеки удобен случай се скъсвах да обяснявам, че губим човешкия ресурс на общината и че всяка бюджетна стотинка, която не е насочена за спасяване хората на Троян е пропиляна? Давах и конкретни предложения, но всичко бе единодушно /почти/ отхвърляно. Стана ли ви ясно защо последния бюджет в мое отсъствие бе приет за 5 минути без дебати и при пълно единодушие, за което писахте във вашия вестник, но съвсем случайно не се „сетихте“ защо? Кой днес ще поеме отговорност за тази ужасяваща /и предизвестена от мен/ статистика? Никой! Даже и информацията продължава да се крие!?
П.п.1 Уважаеми г-н Маринов, ако вие /троянските медии с „нахранените“ журналисти/, днешните троянски политически партии, огромната част от общинските съветници и новите мераклии за власт на идващите избори сте „нормалните“ – много ви моля и много държа аз да съм „ненормалния“. Изпитвам болезнен страх и пълно отвращение при всеки опит да бъда свързан по какъвто да било начин с гореизброените.
П.п.2 Имате пълното право да ползвате горното ми „признание“ в бъдещата си журналистическа дейност /каквото и да означава това/ за благото и просперитета на новата троянска политическа класа, в чийто състав блестят кадрите на троянските ГК на БКП и ДКМС, ченгета от ДС /оказа се и от КГБ/, Народната милиция както и техния слугински /вкл. медиен/ персонал. А Троян – кучета го яли. Важното е вие да сте си добре!
Извинявам се на читателите на този сайт за дългите коментари, но, така съм свикнал – с повече обяснения и факти за да е ясно какво става в тази видимо пропадаща община, която най-безцеремонно прогонва младото и репродуктивно си население. А това за мен е проблем номер едно на Троян, защото загубиш ли младите си хора – ти си загубил всичко!!!

Анонимен каза...

Човека е съвсем прав и ВИНАГИ казва истини, които
за повечето хора звучат странни и ненормални, но
това се случва в нашата община.
Ако малко се замислите, а не само да си мълчите и се
започнат едни масови действият (само с протести и плакати нищо не се променя) ще видите как могат
да се обърнат нещата.
До тогава продължавайте да работите робски труд
и получавайте 400-500лв заплати и осигуровки на
400лв.

Анонимен каза...

Гена, тоя те разби!

Анонимен каза...

Тъй като живея в чужбина и се тревожа от обезлюдяването на Троян,имам въпрос към Пеевски:Колко според него е населението на града и общината към момента.

Анонимен каза...

Един от основните признаци за шизофрения и други остри психически заболявания е писането на дълги, нечетивни текстове и подобен тип говорения, при които обясняваш чисто шизофренно на някой нещо, което той самия е невъзможно да прочете. Речите на тоз прославен общински съветник са невъзможни за слушане, а писанията му за четене. Затова дори да има понякога нещо смислено в тях, няма как да бъде разбрано.

Анонимен каза...

Луди са медиите,че му отделят толкова място. Това всъщност е част от всеобщата лудост на Троян.

Анонимен каза...

Пеевски е прав но се държи грубо като диктатор. Това му е проблем.

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, пишете кратко и с прости изречения, понеже тук има бавноразвиващи се, които не могат да прочетат какво сте написали, за разбиране и анализиране да не говорим ! Визирам 12 и 13-ти.

Анонимен каза...

Пеевски - Троянския Фидел Кастро. Речи по 2 часа. Иначе покрай всичко имате и попадения, но това са общи приказки които са ясни на всички. Ясно на всички е, че Троян, както и много други градове ще се обезлюдят, защото това е държавната политика. И да си пените устите в ОБС Троян, все тая. Нищо няма да промените, защото 1-во нямате ресурса да го направите и 2-ро нямате идеи. Фабриките които движеха Троян са затворени и когато трябваше да се прави нещо спяхте.

Анонимен каза...

Когато тази година се прибрах за отпуск от чужбина, реших да се посъветвам с познати и приятели по въпроса за евентуалното ми окончателно завръщане в Троян, и евентуалното ми започване на работа. Всички, с които споделих не го приеха на сериозно, дори напротив помислиха, че се шегувам. Решението ми беше обявено за глупаво.
Казах си, че нещата може да са на оправяне, стараех си да мисля положително, и да си представям една по-добра картина, но явно не е така. Когато се завръщам виждам дори и през лятото обезлюдените улици вечер, още по-високите цени,по-високи и от държава с няколко стотин евро минимална пенсия, всеки трети срещнат познат е пенсионер по болест, срещам нездрави и подпухнали хора, хора на не-голям възраст приличащи на доста по-възрастни, доста млади хора с лошо поддържани зъби и дори без такива. Особено лошо впечатление прави нечистия външен вид на продавачи в хранителни магазини.
Нещата отиват на зле за цялата държава, и мисля, че се задържат изкуствено/с лъжи/. В един момент/до 4-5 години/ ще сме по-зле откогато и да е било друг път. Тогава може би много хора, и тия които сега обвиняват Илиян, обявяват, отричат, обиждат, сравняват с лошото, ще са на друго мнение, но дали ще си признаят и дори извинят.
Отърсете се от лицемерието и угодничеството, свалете розовите очила и погледнете действителността. Свършената 5 за 4 работа, и работата на хората в държавния и по-надолу апарат за собствени интереси няма да ни донесе нищо добро/на обикновените хора/.
Илияне, познавам те от детските години-буден, ученолюбив, деен, инициативен, с широк диапазон интереси, с логична мисъл, отличен ученик, може би и повече емоционален в момента, но е логично, като се има в предвид реалното състоянието на нещата. Не си се променил, запазил си всички тези черти, които мисля са доста положителни за един нормален човек, но в една нормална държава. За съжаление нашата не е такава, и дали ще стане някога?
Преди доста години се уверих, че нещата няма да се оправят, Опитах, създадох семейство, работих много, живях честно, възпитавах правилно, дадох образование, и т.н. Мисля, че бях добър гражданин и стриктен данъкоплатец на тази държава. Какво стана накрая? Икономически принудена, напуснах границите на България и поех пътя на икономическия емигрант. Сега искам да се върна, но ме е страх, страх ме е и за децата ми, които живеят в тази страна, в която заплатите не стигат дори и за елементарните, най-необходими неща, убийствата и самоубийствата са ежедневие, катастрофи и нещастни случаи по пътища и фирми, агресия при децата в училища и детски градини, изнервени лекари, наркотици, алкохолизъм, хронични рецидивисти на свобода, расова дискриминация пораждаща агресия, и т.н.
Отчитат се недостатъци и проблеми, но до там! Пеевски опитва, но "една лястовичка пролет не прави", особено когато се обявява за шизофреник!!!
Свършвам, и не ме обвинявайте в шизофренизъм!
Илияне, не се отчайвай, и не се отказвай!!!
Поздрави!

Анонимен каза...

Към младите хора в Троян: прочетете внимателно написаното по-горе, осмислете го, намерете удобна раница или пътна чанта и дим да ви няма.

Анонимен каза...

Пеевски, спри да спамиш!

Анонимен каза...

Троян не заслужава Илиян Пеевски, и Пеевски не заслужава Троян. Между тях отношенията са каквито са били между Троя и Касандра. Г-н Пеевски, все пак троянските журналисти трябва да ви почерпят. Нарекли сте залисиите им... медии

Анонимен каза...

Тоз го апе кравата и всички го знаят.

Анонимен каза...

25 ноември 2010 г инж. Илиян Пеевски казва в общинския съвет:„Атака” е единствената партия в тази държава и тази община, която е носител на истинската демокрация”
http://statii.troyan21.com/2010/11/blog-post_5620.html

Анонимен каза...

Имам конкретно предложение: Пеевски би бил много полезен при разпити на престъпници в полицията. Слагат ги в карцера и вместо бой, им пускат декларациите и речите му от всички сесии на общинския съвет една след друга. Първо ще получат главоболие, после ще им иде да викат, после ще се разплачат от безсилие да спрат това безумие. Има само една опасност, че може да им хрумне да се самоубият.

Анонимен каза...

23-ти, вече си жив труп от "светлото бъдеще", в което си задължен да живееш! Ти си реалния резултат от лицемерието на работещите за собственото си благополучие правителства и стоящите надолу апаратчици! Живееш в блаТополучие и вярваш че това е нормалния човешки, достоен живот! Възпитай и децата си така, че да не им е криво когато се сблъскат с действителността, дано и те като тебе никога не разберат какво е да живееш човешки!

Анонимен каза...

Че въпросното лице, което навсякъде се "инженерчи" по не знам какви причини (като , че ли има значение за политическата му дейност "инженер" ли е, "агроном" ли е или филолог, като Генадий Маринов) е луд за връзване-в това нормален човек едва ли се съмнява... Луд, та дрънка ! Фактът , че се е бил повлякъл по Бялата Златка е красноречив. Ама като кажат от Министерството на здравеопазването: "Няма достатъчно средства за психиатриите, бе !"

Анонимен каза...

Ei 20 - zemi si go za u vas

Анонимен каза...

Психясват умните хора, простите нямат мисли и чувства! Критериите за добро и лошо в повечето хора са притъпени, а също и останалите противоположности.
Дано сте разбрали какво искам да кажа.
Каквото ни е битието, такова ни е и съзнанието.

Анонимен каза...

Ние питаме - Пеевски отговаря !

Анонимен каза...

25-ти, надявам се ще успеете да защитите твърденията си в съда. В противен случай попадате под ударите на чл.148 от НК.

Анонимен каза...

Аз просто се чудя защо Гената не изнерви Илянката максимално по един мноооого простичък начин. Ето как:
1. Пише си статийката, както обикновено и казва каквото си мисли. Изобщо както обикновено...
2. Спира възможността да се коментира в сайта. Ама в целия сайт. Няма тън-мън, няма анонимни, няма подписани. И отрязва Пеевски от възможността да продължи да лее жлъч и тук, не само в общината! И така 2-3 седмици.

Смятам, че на 3-я ден ще си сложи трибунка на цетъра, като в Хайд-парк. Ще е голяма веселба. Ама Гената е мека Мария и дава да му се качват на главата и да си прави илян безплата реклама, та да плаши на всичкото отгоре и да го съди.

Анонимен каза...

До 30 ,Ти да не живееш още в комунизма?! Сега има свобода на словото! С такова мислене не се прогресира!

Анонимен каза...

Виж кво - частна медия! Всичките са частни - сиреч не му е длъжен. Ни най-малко! илянката е достатъчно богат - да си плати и да си направи сайт или сам да си го направи и да му излезе без пари. Да си го развие и полуляризира. И после да си словоблудства колкото си иска. Ама там - да видим колко хора ще го отварят сайта му. А то сега - тук на чужд сайт - КОДЖА ГОВНА. Пълен досадник. Човек отвори да прочете какво става из града и ОП - досадника се изходил. И то по теми дето... И гони хората и от тук... Аз искам да чета какво пише Гената, а не илянката! Не знам защо, ама така искам. И смятам, че не само аз искам това! ИСКАМ ДА СЪМ СВОБОДЕН И ДА ЧЕТА Г МАРИНОВ, И ИСКАМ ДА СЪМ СВОБОДЕН И ДА НЕ ЧЕТА ПЕЕВСКИ!!! Това е МОЯТА свобода на словото! Свобода от ПЕЕВСКИ!!!!!!!

Анонимен каза...

Коджа говно си 32-ри, и вони през екрана! Ти нито си свободен, нито грамотен, нито знаеш кой си, нито какво искаш, а така, просто си чешеш простотията.
И не съм Пеевски.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |