Декларация на "Атака" - Троян

До: ПП „Атака”, София
Копие: национални, регионални и местни медии


На свое заседание от 30.05.2013 г. ОС на „Атака” - Троян
 прие следната
ДЕКЛАРАЦИЯ:

ОС на „Атака” - Троян сваля политическото си доверие от централното ръководство на ПП „Атака”.

МОТИВИ:

1. За нас е напълно неприемливо поведението на ПГ на „Атака” в Народното събрание, с което бе подсигурен мандатът и изборът на правителството на ДПС и БСП и чрез което ПП „Атака” стана един своеобразен представител в една нова „тройна коалиция”. Припомняме, че само преди четири години ПП „Атака” напусна 40-тото НС и направи „Народен парламент” именно срещу управлението на ДПС и БСП в една друга тройна коалиция. Какво става днес? Кои сме ние?

2. На проведените Парламентарни избори 2013 ПП „Атака” се срина спрямо изборите през 2009-та с 35% на национално ниво (приблизително 140 000 гласа), срина се с 45% на ниво област Ловеч, а на ниво община Троян сривът е 65%.  Преди началото на кампанията за първи път от 8 години проучванията сочеха „Атака” - Троян с най-висок рейтинг спрямо всички останали партии. Отчайващият резултат се случи единствено и по вина на централното ръководство, което съсипа нашия труд, пренебрегвайки и изолирайки местните структури. За нас е обидно да бъдем третирани като потенциални „предатели”, а ПП „Атака” да се превърне в единствената партия, на която членовете и структурите бяха лишени от правото да издигат кандидати за народни представители.

ЗА ОС НА „АТАКА” - ТРОЯН е недопустимо три дни преди крайния срок за регистрация на листите в РИК ние да не знаем собствените си кандидати. Още по-недопустимо и обидно е, че след наложения ни за водач на листата, вторият в листата на „Атака” за 11 Ловешки МИР е номиниран и издигнат не от структура на „Атака” или от централното ръководство, а от майка си в едно ловешко кафене два дни преди крайния срок за регистрация. Това ли са кадрите и  лицето на „Атака” за област Ловеч – един 23-годишен неизвестен младеж, без образование и без житейски и всякакъв професионален опит? Това ли е стил и метод на работа в една съвременна и демократична партия?
 
ДО КЪДЕ ЩЕ НИ ДОВЕДЕ този изолационизъм, който освен в извънпартиен аспект се пренесе и във вътрешнопартиен план с изолация на местните структури и капсулиране на едно ръководство с тесен кръг хора около него. Колко от учредителите на ПП „Атака” преди 8 години на централно и местно ниво са останали днес в „Атака”? Как и защо те бяха прогонени или принудени да напуснат, след което обругавани и обявявани за „предатели”? Всички те ли са предатели на каузата на „Атака”? Съмняваме се да са всички! Национализмът и патриотизмът имат обединителни, а не разединителни функции!

ВСИЧКО ТОВА доведе до демотивация на членовете на ПП „Атака”, а огромна част от симпатизантите и избирателите оттеглиха своята подкрепа на проведените парламентарни избори 2013 г. Силно обезпокоени от настоящето и още по-загрижени за бъдещето на ПП Атака, ОС на „Атака” - Троян настоява за:

1. Оставка на централното ръководство на ПП „Атака”;
2. Свикване на извънреден конгрес и избор на ново ръководство;
3. Промени в устава на ПП „Атака”.

ОС НА „АТАКА” - ТРОЯН призовава местните структури и симпатизанти на ПП „Атака” в страната да подкрепят тази декларация. Да си върнем „Атака”! Да живее България!

30.05.2013 г.
ОС на „Атака” - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |