Рутинна победа над бургаския „Делфин”

* Пълно превъзходство на „Чавдар” през целия мач и разгром на гостите с 92:53 * Невиждано отдавна - на терена се събраха четирима троянци, публиката полудя
Баскетбол, „А” РБГ
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ЕДВА ЛИ НЯКОЙ от присъстващите в залата на домакинския мач на „Чавдар” с „Делфин” (Бургас), интересуващ се от събитията и временното класиране в първенството на мъжката „А” РБГ, се съмняваше в изхода на двубоя (15 март). Не дали ще победим, а с колко точки, се питаха мнозина. Затова и направих импровизирана анкета с трима мои бивши баскетболисти и с три симпатични приятелчета от детския отбор на „Чавдар”; един-единствен бе въпросът - да прогнозират крайния резултат от мача, завършил при резултат 92:53. От малките Ники, Кико, Иво и възрастните Емил, Илиян и Генади най-точен бе Ники – сбърка само с 4 точки, давайки резултат 90:55 и спечели анкетата. Интересното е, че всички участници бяха много близо до точния отговор и се побраха в рамките на 5-10 точки, което говори за добро познаване на играта.

Ники, Кико и Иво - участниците в анкетата
КАКТО на всички домакински мачове така и сега проведох дежурния петминутен разговор с колегата - треньора на гостите Кирил Петров, възпитаник на НСА, който сподели, че „Делфин” е с 20-годишна история, в клуба работят четирима треньори, развиват приоритетно детско-юношески баскетбол, с играещ 48-годишен президент - Евтим Банев, ,даващ пари и здраве за любимия спорт”.

ЗА ФИНАЛ НА ПРЕЛЮДИЯТА към мача се обърнах и към президента на БК „Чавдар” Петър Лалев с няколко въпроса.  Първият  -  ако, завършим първенството на 2-ро място, което е най-вероятно, а първият отбор ИУ (Варна) се откаже (най-вероятно), ще кандидатстваме ли за елитната НБЛ. Категоричният отговор бе: „Не! От федерацията не дават и да се помисли, че в този наш маломерен салон могат да се провеждат състезания от такъв ранг. Дори мачовете от „А” РБГ са компромис. Повод за размисъл в Общината и Общинския съвет по проектирането и изграждането на нова спортна зала, от каквато Троян силно се нуждае”. Вторият ми въпрос бе кога и къде ще се проведе турнирът за Купата на БФБ. Отговорът: „ На 23-24 април, най-вероятно в Русе. Ние (Троян) не можем да кандидатстваме за домакинство, съответно да мислим за първото място, за което имаме сили, по същата причина – липсата на нормална троянска зала”.

СЕГА за самия мач. Срещата започна съвсем спокойно с предимство от самото начало за троянци. Превъзходството ни по почти всички компоненти на баскетболната игра беше  очевидно - стрелбата в коша бе по-точна, борбата под кошовете спечелена (Властелинът на въздуха - Ради Кочев, доминираше над всички и със зрелищни изпълнения радваше публиката) , направихме и повече завършващи подавания. Но за пореден път се питам на какво се дължат толкова много допуснати грешки, тези безсмислени фалове, които срещу този непретенциозен противник не повлияха на крайния изход, но в по-важните предстоящи срещи могат да се окажат фатални (както стана в предишния мач във Видин) - тема за размисъл, анализ и мерки за решаване на проблема.

Троянската петорка, зала "Чавдар", 15 март 2015 г.
РЕЗУЛТАТИТЕ в отделните части на мача красноречиво показват пълното превъзходство на „Чавдар” - 24:9, 23:22, 19: 9, 26:13. Специално внимание искам да обърна на включването на най-младите ни играчи – 15-годишните троянчета Леонид и Камен, посрещнати с мощни аплодисменти и еуфория от публиката. На същия възторг се радваха и другите местни момчета - Марин и Цанко, а когато на терена се събраха четирима троянци, нещо невиждано отдавна, публиката направо полудя (а какво ли щеше да бъде, ако в тези заключителни минути на терена бе и Ради; жалко, защото можеше да си го позволи треньорът Диков!). С казаното съвсем не искам да деля отбора на наши и чужди, защото става дума за един чудесен колектив, изграден от интелигентни и всеотдайни момчета, които дават пример и будят възхищение у споменатите по-горе млади надежди. Просто една споделена носталгия по минали години и вяра в бъдещето на троянския баскетбол.

ЗАВЪРШВАМ с напомнянето на феновете, че следващата неделя (22 март) „Чавдар” отново е домакин - на „Академик” (Варна); да сте на линия! И второ важно съобщение: в сряда (18 март) от 17:00 ч. в залата ще се проведе общо събрание на БК „Чавдар”. Айде, наш`те!

3 коментара:

Анонимен каза...

Начален час на Общото събрание е 17 ч.Поправете!

Анонимен каза...

Наистина Капело друго е усещането когато на терена са децата на приятелите на роднините на комшиите. Дано срещу последният отбор в групата на 22 - ри ги видим и петимата

Анонимен каза...

ЧУЛТА ГОСПОД ТОЗИ ЛЕВИЯ ОТ БОТЕВГРАД ВИЖ КАК СЕ ДЪРЖАТ С ПЕПИ ЗА РЪЧИЧКИ САМО ОБИГРАВАМЕ БОТЕВГРАД И ПРАВЕЦ ЗАЩОТО ТАКАВА Е УГОВОРКАТА РОДИТЕЛИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ НЕ СЪГЛАСНИ СЪСИПАХТЕ МАЛКИТЕ КЪДЕ СА ГРУПИТЕ ИЗГОНИХТЕ ТИТОВ ДАНИЕЛ СТОЛАРОВ ВЕЧЕ НЕ МУ ДАВАТЕ ТОЗИ ЛЪЧО ИДВА В ПЕТЪК ЗА ЕДНА ТРЕНИРОВКА И ТОВА Е ЗАЛЕЗА Е ДОШЪЛ И МАРИН ЩЕ РАЗБЕРЕ И ЩЕ СПРЕ КРАНЧЕТО ЗА ПАРИЧКИ АМИ ТОГАВА НА КЪДЕ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |