Силна година за „Кресим”

* Поредна отборна титла в шампионата на България по кореспондентен шахмат * Първа голяма титла в практическия шах - на Златина Любомирова за Купа „България”
Шахмат
Момент от коледния турнир по шахмат, организиран от ШК "Кресим", 20 декември 2014 г.
sim Симеон Винчев
ЧУДЕСНО завърши състезателната 2014-та и започна 2015 г. за състезателите на троянския шахматен клуб „Кресим”. През м. декември стана ясно, че представителния отбор по кореспондентен шахмат на клуба за поредна година е шампион на България. Отборът, воден от републиканския шампион индивидуално и клубен председател сеньор международен майстор (sim) Симеон Винчев на първа дъска, игра изключително стабилно и доста преди края на турнира бе недостижим на върха. Останалите в отбора са бившите шампиони на България сеньор международен майстор Борислав Калчев на втора дъска  и международен майстор Никола Антонов на трета дъска плюс сръбското попълнение международен майстор Джордже Петрович.

НА 5 ЯНУАРИ „Кресим” завоюва и първата си голяма титла в практическия шах. Златина Любомирова безапелационно спечели Купа „България” при момичета до 16 години. Страхотно представяне на Златина! Надяваме се на още много успехи от нея и от другите талантливи деца - Мартин Шкодров, Ростислав Станев, Петър Колев, Бранимир Бочев, Никола Расташки и Самуил Енчев, които ще ни представят на Държавното индивидуално първенство по класически, ускорен и блиц шах от 3 до 11 април в  Пловдив. Разбира се, разчитаме и благодарим за помощта на всички спонсори и спомоществователи.

КЛУБ „КРЕСИМ” в сътрудничество с Община Троян и под патронажа на кмета Донка Михайлова ще проведе две твърде големи по мащаба си мероприятия за 2015 г. На 18 и 19 април в хотел „Шато Монтан” ще се състои общото отчетно-изборно събрание на Българска федерация по кореспондентен шахмат (БФКШ), като сред гостите ще  бъдат изпълнителният директор на Българската федерация по шахмат (БФШ) Николай Велчев и членове на Управителния съвет на БФШ.

НА 16-17 МАЙ Троян ще бъде домакин на един от най-големите турнири по ускорен шахмат за 2015 г. в България. По предварителни заявки се очаква да се включат някои от големите имена в шаха у нас начело с героя от Олимпиадата в Москва гросмайстор Васил Спасов, международните майстори и финалисти на държавното първенство за тази година Димитър Мархолев и Веселин Пантев, като и доста гости от съседните държави. Използвам случая да поканя всички желаещи да премерят силите си с едни от най-добрите състезатели у нас и на Балканите да го направят.

Симеон Винчев,
председател на шахматен клуб „Кресим”, Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |