Малчев пита Ичев за корупция и натиск

* Въпросите бяха твърде общи, но явно съветникът социалист имаше нещо наум * „Троянската полиция е безкомпромисна,
 не се поддава на подкупи”
В Общинския съвет
инж. Николай Малчев, гл. инсп. Марин Ичев
ДВА (ПРЕ)ЛЮБОПИТНИ въпроса зададе на полицейския началник гл. инсп. Марин Ичев общинският съветник и председател на групата на БСП в местния парламент инж. Николай Малчев. Питането стана на последната сесия на Общинския съвет (19 февруари), когато бе представен отчетът за работата на РУ на МВР – Троян за 2014 г. Въпросите бяха твърде общи, но явно съветникът имаше нещо наум. И бяха предшествани от уговорката, че с тях се търси „разковничето за успеха на троянското полицейско управление”, а ако се сторят неуместни, да не се отговоря.

ПЪРВИЯТ въпрос на инж. Малчев бе: „Оказвано ли е към Вас давление по административен път – от други полицейски ръководители или от представители на други институции, за да заобиколите по някакъв начин закона и имало ли е натиск заради взети решения?”.

„Г-Н МАЛЧЕВ, не можах точно да разбера първия Ви въпрос. Но ако ме питате, имало ли е натиск върху ръководството на Районното управление, независимо какъв – политически, професионален или от друго естество, отговорът ми е: категорично няма такъв натиск”, бе отговорът на полицай №1 на Троян. Гл. инсп. Ичев доуточни, че „с ръководството на Областната дирекция – Ловеч работим изключително коректно и то има пълно доверие в нас”; коректни са и взаимоотношенията с всички власти и партии в Троян, с „общинските служители, с които имаме някакви професионални взаимоотношения” и с общинското ръководство.

„ТЪЙ КАТО не срещнах информация, другият ми въпрос е имало ли е прояви на корупция при полицейски служители в Троян, ваши полицаи били ли са замесени в корупционни действия, особено във връзка с контрола на движението по пътищата?”*, бе второто питане на съветника социалист. Г-н Малчев подкрепи въпроса си, цитирайки гости на Троян: „Троянската полиция е безкомпромисна, не се поддава на подкупи”; и допълни, че не може да е гарант за истинността на това твърдение, но ще бъде много доволен, ако то е вярно.

„СИГНАЛИ за корупционни практики при нас не са постъпвали – нито по линия на Областната дирекция, нито по линия на министерството. Ако визирате проверката, която ни беше направена от Инспектората на МВР в началото на годината, започна в първия работен ден на 2015 г. – да, такава проверка имаше и тя бе по анонимен сигнал. Цялото РУ и цялостната му дейност, всички служители бяха обект на проверката. Резултатите излязоха преди две седмици, дава се положителна оценка и няма констатирани никакви нарушения”, бе отговорът на полицейския началник.

Т21

* Не е изключено този въпрос да има връзка със скорошния лек пътен инцидент със зам.-кмета Кольо Кацаров, довел в крайна сметка до неговата оставка от ръководния пост в общинската администрация.

19 коментара:

Анонимен каза...

Ама разбира се,те освен,че са неподкупни не употребяват и алкохол в работно време !

Анонимен каза...

Да бе всичко е точно тей както го казва Ичев ,който не вярва си е негов проблем.Блажени са верующите и тяхно е царството небесно.Добре ,че не живея в друг град ,че ще взема да му повярвам.Разтоварих се по вечеря):):)

Анонимен каза...

Естествено че така ще отговори, да не е луд да си признае.

Анонимен каза...

когато един комунист задава неудобни въпроси на друг става интересно

Анонимен каза...

Единствено в Бългaрия човек кaто види пaтрулнa колa и изпaдa в стрес, в нормaлните държaви при видa нa тскъв aвтомобил или полицaй, хорaтa се чувствaт спокойни!

Анонимен каза...

5-ти е ужасно прав.
Тук започваш да си мислиш: "тоз сега за какво ли ще се
заяде с мен, понеже трябва да си изпълнят лимита
с актове, но са пропуснали поне 5-6 (батьовци) и сега
аз ще съм под ножа".
Или ще започнат да изнудват да му бутнеш 20лв и да те пуснат.
Но следващият вече ще отнесе измислен и незаслужен акт, който пък веднага ще падне в съда. Нещо, което
също е много показателно за "работата" на нашите полицай.

Анонимен каза...

Ужасно се дразня, когато видя грешка в използването на "и" и "й" в края на думата.
За незнаещите :
Когато димата е в множествено число се пише "и", а когато е в единствено - "й".
Пример : Пише се "...нашите полицаИ", а не".........нашите полицаЙ"

Учете, а после пишете !!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

"Малчев пита Ичев за корупция и натиск"
Maлчев защо се прави на неразбиращ и паднал от друга планета. На всеки нормален българин му е ясно ,че в БГ абсолютно нямаш шанс да заемеш никаква ръководна длъжност ,ако не си се доказал,че носиш на корупция и подчинение.Като колкото е по отговорна длъжността и важен поста трябва да си по-послушен .В противен случай ,ако не играеш по правилата на висшите бандити в БГ наречени политици и местните по малки,от които се хранят големите ще изхвърчиш много бързо ,просто няма как да се задържиш с години.
Просто факт и правило за успех в БЪЛГАРИЯ във всяка една сфера без изключение. Още повече това важи за полицията ,които в съдружие със съд и прокуратура са доказани дружки на бандитите,които ги назначават на тези длъжности и управляват държавата.Всеки вижда ,че зад всяка голяма измама или по сериозен криминален скандал в БГ стои ченге или съдия.И колкото е по голяма измамата с толкова по голяма длъжност и звание е съдружника на бандитите.
Никога няма да забравя преди 10 тина години как станах неволен свидетел как в една троянска кръчма трима месни величия решаваха ,кой да бъде началник на областната полиция.Дори единият ,които отговаряше според тях на гореспоменатите условия го докараха посред нощта с патрулката да го уговарят да се съгласи.Но човека беше явно от друго тесто и като видя ,кои определят това ,нямащи нищо общо с тази свера ,а просто добри слуги на боклуците наречени политици ,които съсипват държавата 25 год. вече ,просто им отказа тактично и си замина с такси.Та всичките тези писанки и питанки са ала бала за слепите и глухите останали все още в тази пропита от корупция на всички нива "Европейска" държава.

Анонимен каза...

Oooooooo коѝ се сетил да пита,аѝде по полечка.......

Анонимен каза...

7-ми, ами то дразни и когато си дойдем на "димата" и без множествено число...:) :) :)
Внимавай и после критикувай...

Анонимен каза...

Нашата милиция ни паааааазиииии,
лоша буба да не ни полааааазииии...

Анонимен каза...

Много е лесно да се критикува. Но като сте толкова отворени, хайде кажете си тука имената да видим пък вие какви сте и колко сте оферни. Това ми е ясно, че няма да стане, щото сте някой мишки, които могат само да злобеят, скрити зад анонимността си.

Иванушка Дурачок каза...

Ами ти бе, отворения пич, като си ербат плъх що се пишеш анонимен бе капут!

Анонимен каза...

12ти,в такава измислена държава ,където всичко е шуробаджанащина и пропито от корупция на всички нива, по нормален и законен начин няма как да се изкарат нормални пари,колкото и да си оферен .Просто не играеш ли по правилата на силните на деня си умрял жив.Няма значение дали си шеф на районно или бизнесмен. Длъжен си да казваш на черното бяло и обратно,ако искаш да се задържиш на повърхността ,иначе си аут.Ако не беше така нямаше след 25 год .демокрация да сме на първо място в ЕВРОПА по корупция,престъпления,кражби,смъртност и най-бедната и изстрадала държава с близо 3 милиона избягали от оферните управляващи и ,която е по зле вече от много дивашки държави от третия свят.

Анонимен каза...

По спокойно 12 ти анонимко,защото всички сме мишки включително и ти.В България няма невинни освен децата.Всички сме в капана за мишки,въпросът е за кого ще щракне капакът.Няма политик с чисто минало.Няма биснесмен с честно натрупън капитал.Няма работник без спестени плащания за осигуровки и данъци.Дори президента е с досие в ДС,мафията която разсипа държавата.

Анонимен каза...

Ако мога да продължа мислите на 15-ти.
Толкова сме опорочени,че дори когато има нещо чисто,пак не можем да повярваме в това.И незнам дали някога ще се променим.

Анонимен каза...

Нямало КОРУПЦИЯ ами тогава кой охранява НАРКО БОСОВЕТЕ-МАФИОТИ номер 1 в троян братята ТОЦЕВИ.???????

Анонимен каза...

Как кой ,който охранява всички мафиоти на България,ДС и полицията,ако не е така отдавна да са история и да търкат наровете на атлант.Всеки ученик в града знае кой,къде и кога продава дрога само ченгетата са в неведение. Пълно порно е БГ.

Анонимен каза...

А малчев горкия освен на партийна провсъузна и друга мързелива работа , какво например е работил през съзнателния си живот..:)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |