Пътешественикът Миро Нанков помага на дома в Дълбок дол

* „Идеята се роди на чаша вино на хижа „Мальовица” –
 групата ми реши да дари средства за някоя нуждаеща се институция 
 в Троянския край”
Дарители
Миро Нанков с дъщеря си Криси, Троян, 25 декември 2014 г.
РОДНИЯТ топ пътешественик и наш земляк троянец Миро Нанков, собственик на бутиковата туристическа (приключенска) агенция „Адвенчър клуб” (София), направи сериозен коледен подарък на социалния дом за деца и младежи в с. Дълбок дол, Троянско. В навечерието на Рождество г-н Нанков лично занесе в дома поръчания влагоуловител, библиотека етажерка и две огромни торти. Дарението е на обща стойност 910 лв., като 410 лв. са събрани от 8-членната група на „Адвенчър клуб”, разходила се седмица по-рано до връх Мусала и седемте езера в Рила планина, а останалото е личен принос на г-н Нанков.

„ИДЕЯТА се роди на чаша вино на хижа „Мальовица” – групата ми реши да дари средства за някоя нуждаеща се институция в Троянския край. Сестра ми Теодора Нанкова пък предложи вариантите - Троянския манастир, Зелениковец, дома за стари хора в с. Добродан или социалния дом за деца и младежи в Дълбок дол. В крайна сметка моето решение бе да помогнем на децата в Дълбок дол. След това отговорничката за социалните дейности в Община Троян Валя Даскалова ме свърза с дома в Дълбок дол и уточнихме от какво имат нужда – голям влагоуловител и етажерка за книгите”, сподели пред Т21 пътешественикът дарител. Който заяви още нещо – че идеята му е подобни благотворителни акции да има всяка година.

Домът за деца и младежи в с. Дълбок дол, община Троян
ДАРИТЕЛСКИЯТ жест на Миро Нанков не е първият – преди време той осигури известна сума за ремонт на разрушения покрив на църквата в Зелениковския манастир, а миналата година със съпругата си Мария Нанкова помогнаха за ремонтите на хижа „Амбарица”. От години пък Мировите артефакти, донесени от различни краища на света, са „гвоздеят” в благотворителния търг на Коледния бал на троянското читалище „Наука – 1870 г.” (тази година от продажба на дарените от г-н Нанков уникални предмети се събра сумата от 1250 лв.). И от нас - браво, пътешественико!

Т21

 Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво !!!

Анонимен каза...

Достойнa постъпкa! Брaво!

Анонимен каза...

Евала!

Анонимен каза...

Машшала!?????

Донка Михайлова каза...

Господин Нанков, изразявам своето уважение към Вас за дарителския жест към децата и младежите в Дълбок дол и към Вашата съпричастност към тяхната съдба. Доказахте, че дарителството е достойна кауза за всеки истински човек.

Unknown каза...

Господин Нанков,изказваме Ви благодарности от децата,младежите и екипа на Комплекса за социални услуги в с. Дълбок дол за дарените така необходими неща с които се подобриха условията в комплекса и за изказаното внимание на връх Коледа.Нека се раждат все повече такива идеи ,които сбъдват една детска мечта.С уважение екипа на Сдружение "Дете и пространство"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |