Георги Гечев е бебе №1 на Троян за 2015 г.

* Юнакът, носещ името на светеца победител и на дядо си по бащина линия, проплакал в 5:50 ч. на 3 януари в АГ отделението на МБАЛ – Троян * Таткото Кирил: „Много сме доволни от грижите, положени от екипа на д-р Илиева и на цялото отделение”
Актуализиран
Гошко е в ръцете на мама Елизабета, МБАЛ - Троян, 4 януари 2014 г. 
Мама, татко и аз
ГЕОРГИ е името на първото троянско бебе за новата 2015 г. Юнакът, носещ името на светеца победител и на дядо си по бащина линия, проплакал на разсъмване (5:30 ч.) на 3 януари в АГ отделението на МБАЛ - Троян, а мерките му са 3100 г и 51 см. Раждането станало по естествен път, без никакви проблеми, и преминало под грижите на д-р Юлия Илиева и акушерката Кристина Петкова.

ГОШКО е първо дете на младото семейство Елизабета и Кирил Гечеви – тя е служител в банка ДСК – клон Троян, а той работи в троянския Хлебозавод („Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД). И от нас – честито на щастливите родители и на всички близки на малкия Георги, бебе №1 на Троян за годината. „Много сме доволни от грижите, положени от екипа на д-р Илиева и на цялото отделение. Изключителен професионализъм и човешка доброта! Благодаря им от цялото си сърце!”, сподели пред Т21 щастливият татко.

ОТ АГ ОТДЕЛЕНИЕТО научихме, че следващите две троянски бебета са близнаци, момиче и момче, родили се със секцио сутринта на 4 януари – малката проплакала в 7:20 ч., а братчето й няколко минути след нея. Бебетата са 3-то и 4-то дете в ромско семейство.

КАКВО сочи статистиката? През 2014 г. има известен ръст, макар и незначителен, на ражданията в МБАЛ – Троян. За годината тук са се появили на бял свят 274 бебета – 138 момчета, 133 момичета и 3 мъртвородени. За сравнение: през 2013 г. в троянската болница са проплакали 258 бебета (134 момичета и 124 момчета), а през 2012 г. – 268, нива, съизмерими с предходните няколко години. Разбира се, трябва да се има предвид и фактът, че заради високото ниво и реномето на троянското АГ отделение тук предпочитат да раждат и жени от други градове (Ловеч, Тетевен, Велико Търново, София и др.).

НО ТРЯБВА да погледнем и в друга важна посока – етническия състав на новородените троянски бебета. „Времето, когато ромските жени раждаха по 5-6 и повече деца, отминава. Вече са по-разумни”, това са думи на дългогодишната акушерка в МБАЛ - Троян Румяна Лазарова. Каза ни ги миналата година, с убедеността, че става въпрос за трайна тенденция.

Т21

Кметът дари сребърна монета на първото троянско бебе

* „Както сега е първи, така да бъде пръв във всички хубави неща!”, бе кметското пожелание

„ЗА МЕН е истинско удоволствие да ви поздравя по повод раждането на първата ви рожба Георги, който е и  първото за 2015 година троянче. Вярвам, че той ще ви направи горди родители. Да израсне здрав, можещ  и знаещ човек и както сега е първи, така да бъде пръв във всички хубави неща!“ Това пожела кметът Донка Михайлова на Елизабета и Кирил Гечеви – родителите на първото троянско бебе за 2015 година Георги, проплакал сутринта на 3 януари.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА посети родилката в АГ отделението на МБАЛ – Троян на 5 януари и подари на малкия юнак сребърна монета „Троянски манастир” с лика на св. Богородица Троеручица. Таткото пък върна жеста и зарадва ВИП гостенката с красив букет. Подаръци от кмета получи и майката на близнаците, родени на следващия ден.

Маргарита Генкова
PR на Община Троян

7 коментара:

Анонимен каза...

Ох, дано , Българинът през 2015 г. да се се множи повече , че иначе за къде сме ?

Анонимен каза...

Да е живо и здраво детенцето на Бети. Много здраве и на цялото им семейство!

Анонимен каза...

Хубaво, млaдо и добро семейство. Дa им е здрaво и обичaно дюбебенцето. Дa съумеят дa остaнaт в Бългaрия и в чaстност Троян. Рaдвaм се искрено, че първото бебе тaзи годинa е Бългaрче! Успех и нa добър път!

Анонимен каза...

олеееееееееле, те за почнаха по две наведнъж да раждат, тежко ни!!!!!

Анонимен каза...

Да е живо и здраво детенцето !!!

Анонимен каза...

И близнаците да са живи и здрави! Не бъдете расисти!
Да са живи и здрави всички деца на Земята! И първите родени, и следващите, и последните за годината!

Анонимен каза...

Pozdravlenie.Da sa jivi I zdravi I roditelite I detenceto im. I dogodina oshte edno.A nai dobre tri za shtastie.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |