Постигнахме споразумение с кабелните оператори

Отговор от Община Троян във връзка с писмото на
 г-н Дочко Дренски до в. „Троян 21”

На 2 януари по електронната поща получихме отговор от Община Троян на гневното писмо на нашия читател Дочко Дренски, публикувано в навечерието на Нова година (виж „Съпругата ми падна в този капан” – бел. Т21). Припомняме – г-н Дренски сигнализира за оставени открити шахти по тротоара на новоремонтираната ул. „Македония”, криещи опасности за хора и автомобили и сподели за инцидент със съпругата си, за радост се разминал само със силна уплаха. Изводът му - някой не си е свършил работата и някой не е контролирал изпълнението. Т21 

*****

На 3 януари 2015 г.
На 30 декември 2014 г.
ПРЕДИ да започне реконструкцията на двете възлови троянски улици („Македония” и „Симеон Велики”), което хората, живеещи там, очакваха повече от 20-30 години, Община Троян постигна споразумение с кабелните оператори на територията на общината („ОптиСпринт” и „Нетуоркс”) да изготвят общ проект за полагане в земята на тръбите, потребни на всеки от тях (за интернет, телевизия и др.).

ИДЕЯТА на кмета Донка Михайлова е при провеждането на процедури за основни ремонти на улици в Троян постепенно да започне вкарване на кабелите под земята. Като начало това намерение бе реализирано с реконструкцията на двете споменати улици. Трите незатворени шахти на тротоара по ул. „Македония” не са свързани с водния цикъл, а са от споменатия по-горе проект на кабелните оператори.

В КРАЯ на миналата година бе отправено предупреждение от общинската администрация към изпълнителя за опасността от оставените отворени шахти - с настояване те да бъдат обезопасени до доставката на капаците и рамките. След незабавната намеса на Общината въпросните шахти са затворени, за съжаление след станалия инцидент.

Община Троян

Бележка на редакцията

На 30 декември 2014 г.
На 3 януари 2015 г.
Реакцията на Община Троян на сигнала на Дочко Дренски е светкавична, още на следващия ден. Но се оказва, че работата е свършена наполовина – закрита е само една от няколкото шахти. След второ писмо на г-н Дренски до общинската администрация закриват и другата яма, тази, в която попада съпругата му. Отидохме на място след празниците, на 3 януари, и видяхме акуратно поставените бетонни капаци на двете шахти. Но? На няколко метра по-нагоре и по-надолу по същия тротоар продължаваха да зеят други шахти капани?! Едната е „обезопасена” по нашенски – с боднат в нея кривак, подсказващ дълбочината на ямата и дебнещата пешеходците тротоарна опасност...


Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Типично по български - всичко се случва : СЛЕД.Кога най-сетне всеки ще си върши работата навреме, т.е. - ПРЕДИ ?!
Отговорът на Общината е чисто измиване на ръце.

Николай каза...

Много бих се радвал общината да обърне внимание на кабеларките и относно жиците, наковани по фасадите на сградите и (все още!) висящи между тях. Отдавна е забранено подобно окабеляване, но продължават да се ослушват, защото е по-лесно, бързо и си спестяват наем за шахти/трасета на други кабелни оператори (тоест един конкретен).
Преди месец, след дълго отсъствие, с изумление установих, че са вързали стоманена тел за парапета ми на втория етаж и са опънали кабел по нея до друга сграда - над двора на къщата между двете сгради. И двата оператора отричаха кабелът да е техен - до момента, в който го отрязах.

Анонимен каза...

Радойчевски, свършете си работата като хората! Или Общината трябва да ви е пъдар и да ви контролира.

Анонимен каза...

Благодаря, че затворихте опасните шахти по ул. Македония. Всички жители на град Троян трябва да подават сигнали и да контролират дългоочакваните ремонти.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |