Аз съм Шарли, ние всички сме Шарли!

* „Атакувайки журналистите от „Шарли Ебдо”, тези фанатици атакуваха свободата и по-точно свободата на словото, която е крайъгълен камък на всяка демокрация”
От мястото на събитието
Вероник Норт-Минка
Вероник Норт-Минка до неотдавна е първи секретар на Посолството на Република Франция в София. Но изрично подчертава в краткото предисловие към текста, който ни изпрати в неделя вечерта, непосредствено след участието си в Марша на солидарността в Париж: „Даже и да съм била доскоро първи секретар на Посолството на Франция в България, от 20 декември аз съм частно лице и изказвам мнението си за тази трагедия от лично име, а не като представител на Посолството!”.

Вероник Норт-Минка е посещавала няколко пъти Троян и е лична приятелка с председателката на тукашния Комитет за побратимяване Веселина Попова. Неслучайно оценката й за случилото се в Париж и Франция, подготвена за Т21, започва с топло обръщение към г-жа Попова; тук е мястото да отбележим и първата реакция на г-жа Норт-Минка на нашия троянски знак на съпричастност: „Браво за тази декларация, Франция знае, че има истински приятели в Троян!”. Карикатурата към текста е на съпруга й - художника Ками, и е с надслов „На оръжие, граждани!”.
Т21

*****

МОЯ СКЪПА Веселина, ето какво исках да кажа в часа, когато половината свят е в Париж на площада на Републиката.

Момент от вчерашния Марш на солидарността в Париж, 11 януари 2015 г.
КАКТО на много от моите съотечественици, думите не ми достигат да изкажа всичко, което чувствам към  варварските деяния, извършените през тези последни дни в моята страна; просто казано, аз (и всички ние) съм просто ужасена. Ужасена съм от това, че едно такова клане би могло да бъде извършено в името на Бога (без значение какво е неговото име). Ужасена съм, че тези отвратителни престъпления станаха в моята страна, която се бори за секуларизма (схващането, че политическото управление и институциите трябва да стоят и да действат независимо от религията и/или религиозните вярвания - бел. Т21) и правото на всеки да изповядва своята религия. Тъй като секуларизмът е точно това: правото да изповядваш свободно своята  вяра, без да  рискуваш свободата или живота си.

ОТ 1789 Г. Франция заявява високо и ясно своите ценности: свобода, равенство, братство. Тези три думи обобщават сами по себе си това, което фанатиците, водени от идеолози, развратили учението на исляма, презират и целят да унищожат.

АТАКУВАЙКИ журналистите от „Шарли Ебдо”, тези фанатици атакуваха свободата и по-точно свободата на словото, която е крайъгълен камък на всяка демокрация. Във Франция „Шарли Ебдо” олицетворяваше (въпреки че ежедневниците не са по вкуса на всички, но нали това също е свобода) свободата на словото, това така необходимо контра величие. „Шарли”, което се появи преди двадесетина години, всяка сряда изпълняваше тази роля чрез присмех и излагайки крайностите. То заклейми всички крайности - били те политически, религиозни или обществени. Нито един диктатор, нито един екстремист, нито един политик не се изплъзваше от цветните моливи на карикатуристите, които цяла Франция познаваше. Искам да разкажа за Кабу, за Волински, за Тину, за Оноре или още и за Шарб (който бе и директор на изданието) -  всички те, които бяха подло избити.

ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ на това клане чрез отвратителния си акт атакуваха всъщност принципа на равенството. Франция е светска република, в която всички религии си съжителстват мирно. Завземайки (според техния принцип за единствената религиозна вяра) един квартален магазин в популярен район на Париж, където заедно живеят десетки различни етноси и избивайки хладнокръвно пазаруващите клиенти, те са искали да ударят в сърцето еврейската общност, общност, която е  неразделна част от Франция, както и всички останали общности, включително и мюсюлманската. 

КАТО КРАЙНА цел са искали да разкъсат братството, представяйки се за жертви на републиката, която приема различията, но на която те не споделят идеалите. Техните деяния ще бъдат считани от някои за победа и може само да ги съжаляваме. Това е обратната страна на медала на демокрацията.  Екзекутирайки свободомислещите, те искаха да унищожат критичния галски дух и различието на мнения. Ликвидирайки и полицаи, те атакуваха и тези, които ежедневно излагат живота си на риск, за да гарантират сигурността на всички граждани на Франция. Но това, което пожънаха, е един прекрасен порив на солидарност с демократичните ценности на свободата и толерантността и едно национално, европейско и световно осъзнаване на сериозността на  момента

КОГАТО пиша тези редове, няколко милиона граждани от всички вероизповедания, с различни политически пристрастия и от различни социални общности се събират в Париж и в другите френски градове. 50 държавни глави и ръководители на правителства пристигат във френската столицата, за да се преклонят и подкрепят саможертвата в името на свободата – 17-те жертви, паднали под куршумите на  мракобесието и невежеството.

JE SUIS CHARLIE, NOUS SOMMES TOUS CHARLIE!
АЗ СЪМ ШАРЛИ, НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ШАРЛИ!

Париж, 
11 януари 2015 г., неделя, 15:15 ч.

Вероник Норт-Минка

Още по темата:

52 коментара:

Анонимен каза...

Да публикуваш карикатура как Св. Троица прави групов секс е проява на просташки вкус и провокация към християнските ценности, но не е проява на свобода на словото. Затова аз не съм Шарли.
Друг е въпроса, че случката е отвратителна. Жалко.

Анонимен каза...

Аз пък съм Шарли и ще бъда Шарли!!!

Анонимен каза...

На асолютно същото мнение съм като първи пост.

Анонимен каза...

Никой не каза аз съм "Донбас" когато убиваха майки с децата им по улиците и продъжават да ги обстрелват със ракети "ГРАД".
За тях Европа мълчи сякаш не се случва. 6000 мирни граждани от началото на Преврата в Украйна загинаха и нищо........
С какво повече онези евреи провокатори изпълняващи поръчка за пари....... в редакцията ,които с карикатурите си години наред провокират исляма са заслужили съпричастност?????? Само с това че медийните манипулатори наредиха всички да кажат АЗ СЪМ ШАРЛИ. Значи не е важна свободата на словото а подмяната на истината и двойния стандарт. Най големите терористи , премиерите на държавите които спонсорират терористите подкрепят онези които сами убиха и ще продължават да убиват :)))) смях и лицемерие!
И всички овце блеят след тях и повтарят в един глас.

Само разгледайте карикатурите, содомия и хомосексуализъм във повечето от тях. Не говорим за поругаване на религиозните ценности..... Ако това е словото значи нещо се е сбъркало съвсем и никой не разбира що е свобода! Жалко че никой не разбира как се подменя истината и ценностите на едно цяло поколение!

Анонимен каза...

http://avtorski.pogled.info/article/61479/Az-sam-Balgariya

Анонимен каза...

СИЛАТА НА РАЗУМА
" Не ми харесва да казвам, че Троя гори,че Европа днес е ислямска провинция, или по-скоро ислямска колония, а Италия е преден пост, крепост на тази колония......трудно е да си смел в страна, в която живеят около 10 милиона мюсюлмани и има повече от 3 хиляди джамии. Където ислямският расизъм и омраза към неверните кучета преобладава, но никога не е бил даден под съд, никога не е бил осъден. Страна, където много мюсюлмани казват: „Трябва да се възползваме от демократичната свобода, която Франция ни предоставя. Трябва да експлоатираме демокрацията, да я използваме, за да окупираме нова територия”. Където мнозина от тях твърдят: „В Европа идеите на нацистите не бяха разбрани, или поне не от всички. Нацистките идеи се считат за смъртоносно безумие, но Хитлер беше велик човек”. Страна, където всички мюсюлмани искат от френската конституция да бъде премахнат члена, който от 1905 г. разделя църквата от държавата. И заедно с този член законите, забраняващи многоженството, прогонването на съпругата, религиозната пропаганда в училищата. ..........

Анонимен каза...

Страна, където преди десет години френско момиче от турски произход беше пребито с камъни от родителите си, братята и чичовците, защото се беше влюбила в католик и искаше да се омъжи за него. (”По-добре мъртва, отколкото обезчестена” – това беше коментарът на семейството й). Където през ноември 2001 г., само два месеца след 11 септември, френско момиче от марокански произход, от Галерия, Корсика, беше заклано от баща си с двадесет и четири удара с нож, защото искала да се омъжи за католик- корсиканец. (”По-добре доживотна присъда, отколкото живот в безчестие” – беше коментарът на бащата, след като го арестуваха). Страна, където още през 1994 г. модист от Maison Chanel трябваше официално да се извинява на ислямската общност и да унищожи десетки прекрасни летни рокли, защото по тях били избродирани и отпечатани като украшение стихове от Корана на арабски език. Страна, в която наскоро на един фермер беше заповядано да премахне кръста, който беше сложил в собствената си царевична нива, тъй като „този религиозен символ предизвиква напрежение сред мюсюлманите”. Където арогантните мюсюлмани искат в училищата да бъдат забранени „богохулните” книги на Волтер и Юго. Както и биологията, наука, считана от тях за „нескромна, защото се занимава с човешкото тяло и секса”. Също гимнастиката и плуването, защото и двата спорта не могат да се упражняват с бурка и чадор.Никак не е лесно да си герой в страна, в която в някои градове мюсюлманите не са официалните 10 процента от населението, а 20, 30 процента, дори повече. Ако не вярвате, идете в Лион, Лил, Рубо, Бордо, Руан, Лимож, Ница, Тулуза. Идете в Марсилия, която вече не е френски град. Марсилия е арабски град, град на Магреба. Идете в централния квартал Bellevue Pyat, който днес е бордей от мръсотия и престъпност, казба6. В петък там не може се мине по улиците, защото в голямата джамия няма достатъчно място и мнозина се молят на открито. (Но полицията не се намесва, защото е „твърде опасно”). Идете на известната улица Bon Pasteur – там всички жени са забулени, всички мъже носят джелабия, дълга брада и тюрбан, и по цял ден безделничат пред телевизора с арабски програми. Идете в училището Edgar Quinet, където 95% от учениците са мюсюлмани. В това училище миналата година 15-годишно момиче на име Нима беше жестоко пребито и хвърлено в кофа за боклук, защото била облечена в джинси. В кофата за боклук имало опасност да бъде изгорена. Казвам „имало опасност”, защото я спасил директорът на училището Жан Пелегрини, който обаче за благодарност бил намушкан два пъти. (Знаете ли кой направи това? Братът на Нима). Да, сега разбирам неблагодарните евреи от LICRA. Разбирам ги. Колаборационизмът почти винаги е роден от страх. Те ми напомнят за немските банкери-евреи, които с надежда да се спасят, през 30-те години дадоха на Хитлер пари назаем, и въпреки това свършиха в пещите на концлагерите."
http://www.mak-bg.eu/procheti/%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B8-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%87%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8

Анонимен каза...

С две думи това ,което посееш това ще пожънеш.И сега ЕВРОПА с тази си толерантност към турчолята започва да си понася последсвията.Не ми се мисли какво ни чака у нас след като сме на първо място в Европа по построени джамии на глава от населението и по свобода на изсповядване на исляма.И до всичко това се стигна благодарение на лицемерите ,които вчера водеха протестите в Париж.

Анонимен каза...

Жан-Мари льо Пен: Съжалявам, аз не съм Шарли!

Франс прес цитира изявлението на Льо Пен:
"Днес чуваме: "всички ние сме Шарли, аз съм Шарли". Но аз, съжалявам, аз не съм Шарли. Вълнувам се, че загинаха дванайсет френски сънародници, но аз няма да се боря, за да защитавам духа на
Шарли, който е анархистко-троцкистки дух, покваряващ политическия морал".

Анонимен каза...

6,7 самата истина за състоянието на Европа днес.Всъщност, отговорете си на още няколко въпроса: Терорът е оръжие за сплашване, и показване на сила, превъзходство, за подчинение, нали така?
Кой има интерес от една разединена, сплашена, отслабена, и подчинена ЕС?
Исляма е като циганския проблем: проблем-СЛЕДСТВИЕ, не проблем-причина сама по себе си.
Ако утре унищожим всичките 1.5 млрд мюсюлмани, светът около нас няма да стане нито по-сигурен, нито по-хубав, нито по-добър.
Тези, които упражняват "Dividere et impera", които имат интерес, и възможности, ще измислят и създадат за броени седмици каквато си поискат друга общност от хора, обединени около какъвто и да е признак и ще направят от тях същата терористично-бандитска тояга, плашило, за останалите, които трябва да бъдат държани в подчинение.
Мислете!

Анонимен каза...

Марша на солидарността в Париж ,това е парад на лицемерието! САЩ и Западна Европа създадоха чудовището на ислямизма и това със сигурност означава ,че света не върви на добре!

Анонимен каза...

Жалко ,но много отдавна вече няма свобода на словото. Има свобода на печата,НО няма свобода на словото.Както и в България така е и по целия свят.Няма независим вестник, няма независимо радио, няма независима телевизия. И не е имало. Пише го във всеки учебник по журналистика.Схемата е проста. Едни хора дават едни пари на едни медии, за да ги възпяват, а после наричат същите медии бездарни. Едни медии взимат едни пари от едни други хора, за да ругаят техните опоненти, а после наричат същите неморални. Тези взаимоотношения са непочтени и порочни. И винаги става дума за „едни пари“.Когато се намесват и религиите става още по страшно.И тежко и горко на истинските журналисти, които стоят зад всяка своя дума с целия си живот. И нищо по-малко от това. И които знаят, че свободата на словото има своя брат близнак и това е словото на свободата.

Иван Хаджийски каза...

Генадий, изненадан ли си?

Анонимен каза...

А бе, като тероризират и бият журналистите на ТВ СКАТ, защо не ги защитавате! Искам отговор!

Генадий Маринов каза...

До №13: Да, Ванка, изненадан съм. Почвам да си препрочитам дядо Петко Славейков, прозорлив мъж е бил той...

нс каза...

Колкото повече чета коментарите, толкова повече продължавам да се убеждавам колко прав е бил оня нисичкия с мустачките, на когото и без това съм му фен!...
...88. Признаци на болните и умиращи нации. Ако ги забележите, знайте, че вашите вождове (настойници) са предатели:
- смесване и разрушаване на расовите основи;
- разрушаване на семейните връзки;
- продажни закони;
- терор и натиск върху тези, които показват грешките на нацията;
- морален упадък: наркотици,алкохол и др.;
- детеубийства (сега се нарича аборт);
- инфлация;
- увеличаване броя на чужденците, навлизане на чужди култури;
- материализъм;
- войни в чужди страни;
- владетели, които търсят слава и богатства;
- хомосексуализъм;
- религии, които не се основават на законите на природата.

нс каза...

http://straight-edge-bulgaria.blogspot.com/2012/05/1488.html

Анонимен каза...

Иване,какво да те изненадва?Половината "коментари" пот статията са от един човек,играещ си на копи-пейст. Много по-лесно е така,от колкото да разбере ужасяващата тежест на материала за шумкаря убиец !

Анонимен каза...

Интересно що продължава пълното мълчание и никой нищо не казва за зверските убийства на боко Харам... явно тероризма ни интересува основно като географско понятие - ако е на Н-хиляди километра от нас тероризма и радикалния ислям не е тероризъм а просто новина ... ПИСНА МИ ОТ ЛИЦЕМЕРИЕ И ЩУРОТИИ!

Анонимен каза...

Боко Харам убиха 2000 човека само за един ден......и то преди няколко дена!!!!!! И те бяха създадени и вероятно финансирани чрез САЩ и службите. Нещо да сте чули някой да протестира???? Флагчета знаменца- няма и да чуете , те са само статистика в новините..... Шарлитата са важни ! Там словото се определя от ЕЛИТА той е свободен и да убива..

Анонимен каза...

Хората не се раждат убийци, създава ги начина на живот! Както се казва - битието определя съзнанието! Бог, който и да е той не е отговорен за постъпките на хората. Осъждам отнемането на живота на който и да е в името на Бог! Осъждам фанатизма, осъждам ограничението на начина на мислене, свободата на словото, осъждам това да те принудят по икономически причини да емигрираш, осъждам държавните служители, които се превърнаха в служители на собственото си благополучие, държавни управления, които оставиха народите си да живеят на границата на оцеляването, децата, които живеят и се възпитават в такава среда. Не си задавайте въпроси, защо се случват такива неща, задайте си въпроса КОЙ създаде терористите?
АЗ НЕ СЪМ ШАРЛИ

Анонимен каза...

ЕВРОПА клекна пред исляма и е бита карта.Всички държавни ръководители от ЕС са положили клетва за вярност там, откъдето идват инвестициите за Ал Кайда и Ислямска държава.Вчера баба Меркел го доказа .Лицето на лицемерката Меркел.В неделя на протест срещу исляма днес рамо до рамо с тях.Ислямът бил част от Германия-рече меркел пред одобрителния поглед на лицемера аамет давитоглу!
А защо давитоглу не изрече че християнството е част от търкий?
Къде са тия християни?
След кланетата и геноцида от началото на 20 век нещо се губят у търкий!
Що за справедливост,що за двоен аршин!
И тая меркел разправяше преди около 5години че Германците не искали вече турци в държавата си!
Що за поворот сега,що за лицемерие!
Остана ли вече поне 1 политик на когото да се вярва?
Ако някой знае,моля да посочи!

Анонимен каза...

"Ислямът е част от живота в Германия" Мръсна продажна свиня е тая ,а Боко Простака и се кланя и скимти . "Когато Меркел говори аз мълча" и изпълнявам ....казваше Тиквата . Сега разбрахте ли какво ни готви Еврогейския съюз и натовските талибани ??? ОКОВИ или СМЪРТ !!!

Анонимен каза...

Ислямисти, колонизатори шарлита марлита и прочее глупости за отвличане вниманието на хората !
Исландия победи финансовата криза, арестува банкерите.След като арестува банкерите Исландия оттегля молбата си за членство в ЕС.
Ето за това трябва да се пише - банкерите правят повече злини на хората и от комунисти и от ислямисти събрани заедно.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

Две статии, заслужаващи внимание:

1. Божидар Димитров

http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/35960-klaneto-e-ne-samo-v-parizh-atentatat-e-i-v-balgariya.html

2. Иво Беров

http://www.ivremena.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B5

Анонимен каза...

Извинете ме, но ще пусна тук текста на една цяла статия от блога на Гумнеров, която ми хареса. Мисля, че пасва на темата...

"Не на ЕС, Да на България

Все по-ясно е, че идеята за един общ Европейски съюз е тотално компрометирана. Поне в този вид на съюза, с тези лидери, с тези кукловоди и с погубващата зависимост на Стария континент от неговото проклятие - САЩ.
Скоро Европа ще бъде различна. Ще бъде доминирана от араби и негри, християнството ще е на отмиране, а старите морални устои ще бъдат заменени от принципите на консуматорското общество. Да, старата Европа ще изчезне и ще се превърне в колония. Икономическа колония на Китай, военна колония на САЩ и демографска на Африка.
България няма място в една подобна Европа. Не и ако иска да оцелее!

Ще кажете, че днес страната ни е зависима от членството ни с съюза, че получаваме помощ от там.
Да, ама не!
Днес България е нетен донор на Европейския съюз. Признават го с половин уста дори финансовите ни министри. Какви са цифрите ли? Ето ги:

От влизането в ЕС до началото на 2012 година България е загубила над 6.2 милиарда лева.

Това са наши пари, които са отишли в Брюксел. Следва подробен разчет:

До 2012 година реално са дадени от Брюксел на България малко под 8.2 млрд. лева. Тази сума е обща от всички оперативни програми.

Загубите ни от членството в ЕС до края на 2011 г. - 14.45 млрд. лева. В това число:
- Вноски в Бюджета на ЕС - 3.3 млрд. лева
- Загуби от повишените заради изискванията на ЕС акцизи върху горива и тютюневи изделия - 7.4 млрд. лева
- Загуби от пропуснати мита заради членството в ЕС - над 750 млн. лева
- Загуби от затворените заради членството в ЕС трети и четвърти блокове на АЕЦ-Козлодуй - Над 3 млрд. лева.

Тук не съм включил още загубите за населението от акцизите върху алкохола, от променените регулации довели до повишени разходи за фирмите /напр. аспирациите в заведенията - над 50 млн. лева/, от от задължителното въвеждане на 20% производство на зелена енергия, от санкциите срещу Русия, от бежанците, които сме длъжни да приемаме и тн. Истината е, че реалните загуби /преки и косвени/ са несъизмеримо по-големи и трудно могат да се изчислят.

В същото време:
Чиновниците на заплати към Европейския парламент са 47 500 човека. При това само в Брюксел. Всеки от тях взема СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ 15 000 ЕВРО.
Ето за какво отиват парите ни от вноските в ЕС..

И вместо благодарности, към нас се отнасят пренебрежително и обидно.
Ние имаме най-ниските субсидии в ЕС.
Към нас Брюксел има най-тежките изисквания, които не позволяват да се усвояват парите от уж се отпускат за нас от еврофондовете. Всяка година България връща над 50% от парите, които уж се отпускат от Европа за нас. Причината са поставените ни непосилни условия от ЕС.
И какво излиза - бедните българи плащат сметките на богатите европейци! Аз смятам, че това не е справедливо и може да се промени. Стига политиците ни да не са мишки, а мъже и истински българи!

Въпросът е защо България трябва да стои в един съюз, който й носи само негативи, унищожава икономиката ни, пълни страната ни с бежанци, кара ни да въвеждаме санкции, толерира малцинствата и подменя историята ни.
Аз мисля, че не е нужно да останем там. Опитахме, опарихме се и сега е време да си вземем шапките и да си заминем.

Докато можем."

Анонимен каза...

Не схващам какво предлага Гумнеров!? Дъра-бъра е цялата му писаница, пък и местни избори идат, трябва популистка захранка на електората.

Анонимен каза...

28- ми, че ние няма да го избираме в Троян. За какво му е да ни зарибява?
Иначе и аз съм за излизане от ЕС. Откакто сме там все по-зле става.

Анонимен каза...

Да живее EU!!!!
Супер тайфун наближава България: Това е най-голямата тайна, която се крие от хората.
http://www.epochtimes-bg.com/201501/14176240.html

нс каза...

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/id-s-novo-video-dete-ekzekutira-ruski-agenti-6030091

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/vtori-palach-na-id-se-okaza-francuzin-kakvo-gi-privlicha-6027709
...този сигурно някога е бил Шарли:) :) :)

Анонимен каза...

Това черното Шарли на втора снимка, а му паднете, а вие резнало зелката без да се замисля!

Анонимен каза...

Онуй горе с тюрбана мяза повече на канибал...

нс каза...

http://e-vestnik.bg/7274
http://knigolandia.info/book-review/evrabiya/

Анонимен каза...

Май падна ембаргото във форума? Много коментари брей,но само са от едни и същи. А стила и големите излияния насочва към един човек!Малък на ръст, но не може да се отрече твърде начетен.

Анонимен каза...

Германия само за три години от икономическата криза в Гърция е спечелила 60 милиарда, да, милиарда евро!

Анонимен каза...

Ориана Фалачи: Каква Европа? Европа я няма вече!!!
Виждам, че все по-малко вярвате в Европа…
Вярвах, когато все още беше Европа, когато не беше станала Еврабия.
http://www.epochtimes-bg.com/201501/14178540.html





Италианската топжурналистка разтърсва читателите с последната си книга „Интервю със себе си. Апокалипсис”



Анонимен каза...

В Европейския съюз беше извършен неусетен преврат. Преди да се създаде съюзът, държавите пазеха строго своите граници. Имаше предупредителна стрелба при нарушение и нарушителите бяха връщани обратно в държавите им. Малцина получаваха статут на бежанци. Щом се създаде ЕС и евробюрокрацията, тя започна да доминира над националните държави и ги принуди да променят поведението си. Преустанови се предупредителната стрелба по границите и незабавното репатриране. Вместо това, отговорни политици от бюрокрацията на ЕС започнаха да говорят и да налагат на обществото, че е длъжно по морални съображения да приема всички желаещи да се заселят на европейския континент.Държави с външни граници като Гърция бяха многократно притискани, обиждани и принуждавани да променят мерките за защита на собственото си гранично пространство. Подменяйки практиките на европейските граници, ЕС показва, че не защитава, а напротив – уврежда суверенното право на народите да защитават териториите си.След като всички в Третия свят разбраха, че ако нарушиш европейските граници, не рискуваш да пострадаш, да влезеш в затвора или да те върнат незабавно обратно, а вместо това те настаняват на социални помощи, имиграционните вълни започнаха да се увеличават все повече и повече.
Глупавите или злонамерени политици от ЕС, заедно с отговорни фактори от ООН, тласкат Европа към безпрецедентна катастрофа. Нахлуващите от Африка, Близкия изток и Азия в голямата си част са необразовани, носители на неевропейска култура и с огромни нива на раждаемост. Практиката показва, че те не приемат европейските ценности, а искат да наложат собствените си ценности на европейска територия.
Тече процес на подмяна на коренното население на Европа, а всички като че ли се правят, че не забелязват колко голяма част от нахлуващите са радетели на радикалния ислям. Така нареченият европейски политически елит сякаш не вижда, че в Африка, Близкия изток и Азия живеят няколко милиарда души, които с удоволствие биха дошли да живеят на социални помощи в Европа.
Емиграционният резервоар на практика е безкраен. Всяко добро отношение към нарушителите на европейското гранично пространство е подобно на наливане на бензин в огъня. Проявата на хуманизъм спрямо живеещите извън европейските граници означава да се помага на техните общества по места, а не те да бъдат вкарвани в Европа. Ако процесът незабавно не бъде спрян, той рано или късно ще доведе до граждански и религиозни войни на европейска територия и това, което се случва сега в Сирия, Ирак, Либия, Афганистан, Мали и Судан, скоро ще се случи и тук.

Анонимен каза...

Един чужденец, влязъл незаконно у нас, отишъл при българин и му поискал и 1 ябълка, понеже не бил ял цял ден. Нашенецът, понеже бил добряк, му дал.
На следващия ден инородецът дошъл с 10-те деца си деца и поискал хляб, понеже били гладни. Нашенецът, имал само един единствен хляб за себе си, жена си и 2-те си деца. Дал хляба на чужденеца, а семейството му гладувало цял ден.
На по-следващия ден чужденецът дошъл отново с 4-те си жени.
- Дайте ми плат – казал чужденецът, за да скрия лицата на жените си, понеже вие сте неверник и не трябва да ги виждате.
Нашенецът нямал плат. Взел дрехата на жена си, разкъсал я на 2 и я дал на чужденеца.
На по-следващия ден чужденецът дошъл отново:
- Трябва ни място, където да се молим на аллах.
- Аз имам само тази къща – кротко отговорил българинът.
- Малка е, но като няма друго, и тя ще стане. Вие неверниците не разбирате колко е важно да се молим всеки ден в точно определено време и точно определена поза. Ако не ми дадеш къщата си, ще се молим пред нея по 5 пъти всеки ден.
Нашенецът знаел, че ако другите видят как чужденецът се дупи по 5 пъти на ден пред къщата му, ще го обвинят в нетолерантност. Извел жена си и двете си деца от къщата. От три дни не били яли, а жена му била и гола, понеже дал дрехата й за фередже на чужденките…
Тия, които обвинили комшията му в ксенофобия, понеже отказал да им даде къщата си, живеели в палати. Тия палати построили с парите, които получили, за да обиждат сънародниците си с „ксенофоби“, „расисти“, „нацисти“, да ги определят като националисти.
Минали 2 години. Един ден при предателите дошли стотици чужденци:
- Тия палати ги построихте с пари, получени благодарение на нашето съществуване. Следователно те са наши.
- Ма как така. Ние ви помагахме…
Чужденците хванали обитателите на палатите и ги изгонили не просто от жилищата, а от страната.
- На нас предатели не ни трябват – казали те. - Веднъж предател, цял живот предател.

Анонимен каза...

А бе, като тероризират и бият журналистите на ТВ СКАТ, защо не ги защитавате! Искам отговор!

Анонимен каза...

14/88

Анонимен каза...

явно темата е засегнала много от нас по един или друг начин - резултата са толкова много постове. Бих искал да гласувам за някои, други бих отхвърлил. ЗАЩО НЕ НАПРАВИТЕ В САЙТА ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ИЛИ ПРОТИВ ВСЕКИ ПОСТ?

хам-хум каза...

Много добра идея на 42-ри, ама както се вика "А дано, ама надали ..."

Анонимен каза...

Хайде и ПАПАТА не е шарли,как ще коментирате това?

"Всеки има не само свободата и правото, но и задължението да казва това, което мисли, в името на общото добро... ние имаме правото да се ползваме от тази свобода открито, без да обиждаме", заяви Франциск.

За да илюстрира думите си, той се обърна към свой сътрудник и каза: "Вярно е, че не трябва да реагираш с насилие, но макар да сме добри приятели, ако каже ругатня по адрес на майка ми, той може да очаква удар, това е нормално."

"Не можеш да се забавляваш с религиите на другите", добави той. "Тези хора провокират и после (може да се случи нещо). При свободата на изразяване има граници", заяви папата.

Анонимен каза...

Леле мале и ПАПАТА се надупи, някак прекалено "коректно" ми се види изявлението му, ако цитираното по-горе не е някаква спекулация. Искам да попитам Божия наместник на земята нещо. След като в мюсюлманските общности редовно попържат Майка му и Татко му (Господа наш), защо Негово Светейшество не запаше пушки и ножове и не тръгне да коли хулителите, а???!!! Ако този Свят старец не е изкукуригал, значи наистина се е надупил, жалко. Je suis Charlie!!!

Анонимен каза...

ти ако си "шарли" всички другите имат право на собствено мнение,

Анонимен каза...

Разпространеният вчера нов брой от издавания в Париж сатиричен седмичник "Шарли ебдо" бе възприет като "провокация" от мюсюлманските страни. Публикуването на нова рисунка, изобразяваща пророка Мохамед, бе осъдена от ред официални лица и религиозни лидери - от Египет до Индонезия, пише френският "Фигаро".
"Тия наистина си го просят! Съжалявам за атентата срещу тях. За нас обаче Мохамед е нещо свято. Никой не бива да го закача. Тъй че да не се оплакват, ако пак отнесат куршуми", цитира вестникът египетския богослов Ашраф Адли.
И Папата разбра, че майтап на гол гъз си е живо ебане, само новите карикатуристи от Шарли продължават да се държат така, сякаш са хванали господ за онази му работа....това вече ги прави жалки.

Анонимен каза...

"10 млн. евро приходи се очаква да събере редакцията на „Шарли ебдо", пресметнаха специалисти. В сумата влизат продажбите, абонаментите, даренията и държавната помощ.

Това е едно баснословно богатство за малкия сатиричен седмичник, който допреди няколко седмици се е чудел откъде да намери пари за заплати на служителите си."

Както беше написал 12ти по горе в журналистиката в днешно време винаги става дума за 'едни пари''.Сега на който не му е ясно защо пак си го търсят от вестника това е за тези милиони които ще направят от трагедията със смъртта на колегите си.Абсолютно нищо друго няма да се промени.Защото политиците на водещите държави в Европа Англия,Франция и Германия застанаха зад мангалите си недвусмислено и така индиректно им дадоха да разберат ,че нямат проблем с тяхното им размножаване.о от фалирал вестник тези които останаха живи ще станат милионери с продължаващите провокации.

Анонимен каза...

Баси тъпите димукрати знаят ги, че са се били на страната на талибаните и са на свобода .... кат тука в Бг знаят кои са разбойниците, наркоманите и мафиотите и те на свобода .... слободия и димукрация е ЕС в момента.

Анонимен каза...

16.01.2015"..."Въоръжено лице държи заложници в парижка поща, предаде Газета.ру.
Цялата драма започна малко преди 13 часа, когато мъжът нахлул в клона, който се намира в предградие западно от столицата Париж - Коломб.
Въоръженият мъж e взел двама или трима заложници в сградата, съобщава BMFTV. Впоследствие от полицията потвърдиха за двама заложници. Няколко от клиентите на клона са успели да избягат своевременно.
Според RTL нападателят е въоръжен с "Калашников", пистолет и гранати."

Ай де стига бе! Какво става в таз Франция?Сега ония костюмирани маймуни пак ще трябва да се строят в неделя и да маршируват хванати за ръце като олигофрени в знак на псевдо-съчувствие.

Анонимен каза...

Живите редактори изкарват пари от мъртвите редактори.
Така горе-долу се получава покрай истерията „Шарли Ебдо“, сюблимирана в крайно успешен маркетингов продукт.

Приходите от продажбите на траурния брой на списанието надхвърлят 10 милиона евро. Тиражът е скочил от 40 000 на близо 5 милиона. Абонаментът – от 4 000 на 100 000.

Къде ще отиде цялото това имане, в чий джоб? Досега не съм чул декларация на оцелелите, че възнамеряват да предоставят печалбата на семействата на избитите.Или че ще я дарят за благотворителност, за хуманни цели.

Цялата работа намирисва на лешоядство. Смъртта е най-печелившият бизнес и трагедията с „Шарли Ебдо“ го доказва за пореден път.

Етично ли е обаче да акумулираш тираж и влияние покрай гибелта на колегите си? Етично ли е да печелиш, гаврейки се с вярата на инакомислещия?

„Свободата на словото има граници, никой няма право да посяга на чуждата религия“, обяви не друг, а папата.

Думите му са мъдър урок за всички новоизпечени „Шарлита“ по света и у нас.

Нескромно казано – бях сред първите, които обявиха, че не са „Шарли“. Че „Шарли“ е поза, маниерничене, опасна комерсия, прикрита зад високопарни фрази. Ниският морал на оцелелите френски редактори, припечелили от мъката, ме уверява в правотата ми. А най-страшното е, че инатливата им алчност е на път да разпали всемирен религиозен конфликт с непредвидими последствия и проекции за човечеството.

Nedyalko's blog

ратник каза...

http://www.yourepeat.com/watch/?v=joy8N3agYns

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |