Голямата томбола в магазини „Слънце”

* Дами спечелиха двете топ награди - 32-инчови LED телевизори „Самсунг” * Собственикът Валентин Бечев: „Никога не съм гледал на клиентите си като на касичка, на която трябва
 да изтръскаме стотинките”
Добра практика
Късметлийките, спечелили двете големи награди - телевизори "Самсунг", 5 януари 2015 г.
ГОЛЯМА годишна томбола с общо 40 награди бе изтеглена на 5 януари в магазин „Слънце” (1) в троянския жк „Лъгът”, до ресторант „Дим такси”. Голямата „слънчева” томбола е обща за двата магазина „Слънце” – вторият е срещу входа на СОУ „Св. Климент Охридски”, също в жк „Лъгът”; и двата открити през 2014 г. – съответно на 11 май и на 15 септември. Общата стойност на печалбите бе 1500 лв., като топ наградите – два 32-инчови LED телевизора „Самсунг”, отидоха при две чаровни дами, едната редовна клиентка, другата напазарувала си тук инцидентно.

Валентин Бечев
„ИСКАМ да провокирам хората да пазаруват малко повече при нас. И в същото време вярвам, че това (томболата) е една от формите на сплотяване на клиентите и магазина, колкото и клиширано да звучи”, сподели пред Т21 собственикът Валентин Бечев, познат досега с компютърния и книжарския си бизнес, но навлизащ силно и в търговията с хранителни стоки (за новия му мегапроект очаквайте информация в някой от следващите ни броеве – бел. Т21).

ПЪРВОНАЧАЛНАТА идея била томболата да е една за цялата година, но впоследствие се решило да има и месечни томболи (с награди за около 300 лв.), като досега са се провели две и се продължава ритмично през новата година. „Не е такъв разход, а пък е радост, игра. Не е никакъв проблем за магазин от мащабите на моите, а и за който и да е магазин в Троян. Който ми каже, че няма ресурс за подобно нещо, значи не си управлява добре бизнеса”, коментира г-н Бечев. И допълни: „Никога не съм гледал на клиентите си като на касичка, на която трябва да изтръскаме стотинките”.

До урната с касовите бележки за томболата
ДВЕ ДУМИ за технологията на томболите в магазини „Слънце”. Най-напред служители от персонала, които нямат право да участват, изтеглят печелившите 40 човека (от урната, където желаещите клиенти са пускали касови си бележки с покупки на стойност не по-малка от 15 лв., с отбелязано име и телефон за връзка) – това е своеобразният първи кръг. За финалния втори кръг се канят тези 40 печеливши клиенти, като всеки саморъчно и пред всички изтегля билетчето със своята печалба, така се избягват всякакви възможности за нечестна игра. И от нас - честито на печелившите!

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

Браво, нека има повече такива собственици на магазини. Честито на късметлийките!

П.С. Понеже няма къде да попитам - към Т21 : Защо няма информация за катастрофата с таксито, станала в ранните часове на неделя??

Анонимен каза...

Като има бонаци, които да пазаруват на тези безбожни цени
в Троян - ще има и такива (като Бечев), които печелят на чужд гръб.
Да позная ли, че спечелилите са случайни хора?

Анонимен каза...

Ох, аман, 2-ри! Ти нормален ли си, бе човек? Сигурна съм, че ще има и други на същото мнение, но ми се гади от такива, вярвайте ми.
То, ако става дума за цени, в целия град са високи, спрямо големите вериги, например. Но кой не печели на чужд гръб, че и Бечев да не го прави? И защо да не са случайни хора спечелилите? Не ми приличат на роднини на Бечев, нито на някакви специални служители на някоя специална институция ... Размисли се малко, бе човек (2-ри). Не може все с тази злоба ... ще се разболееш, така ако продължаваш ...

Анонимен каза...

Страхотна инициатива и интересен подход,Браво! Малките магазини трябва да започнат точно такива стратегии- Томболи и Промоции за да оцелеят и да задържат клиентите си! Относно злобните коментари - не се учудвам че ги има , все пак 70% от троянците са на принципа "Не е важно аз да съм добре-важното е Вуте да е зле"

Анонимен каза...

Браво на Бечев , голям пич си. Браво и на свободата на словото ! Ембаргото падна. Чиновници, даскали, пазачи,дежурни на компа , връхлитайте тук и пишете,пишете,изпразвайте се на воля,,,,нали сте анонимни, ама и истини се отсяват от плявата..

бат Велко Сандокана каза...

Аз пък си мислех че магазина се казва "Свинчо",пак не съм разбрал нещо ...

Анонимен каза...

Еми, няма и да разбереш, бат Велко. Никога няма да разбереш...

Анонимен каза...

3-ти (3-та) имаш страшна логика.
Утре бай ти Иван ще отвори магазин с високи цени - ами то всичко в
града е скъпо, така че е нормално и Иван да продава скъпо.
Цените на горивата пак ще са с 2-3ст по-високи от другите
градове - ами то е нормално, нали Троян си е скъп град.
Ако всички разсъждават така ще стане още по-зле.
И аз лично ходя да си пазарувам по другите градове, за да не спонсорирам (изхранвам) нашите измекяри.

Анонимен каза...

"Глупакът " реши да вземе думата : По горната обява , предния текст , понеже там няма място за коментари: Четох , четох и нищо не разбрах, а се имах за средно статистически , интилегентен субект , явно нивото тук е много високо. Дали?

Анонимен каза...

ИнтИлЕгентен си казваш,добре е да се знае :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |