23 октомври - Световен ден на спирометрията

*  Помнете - за 5-те  минути, колкото отнема изпълнението на едно спирометрично изследване, 150 души по света умират от предотвратимо белодробно заболяване

д-р Цветомила Дудевска
Предстоящо 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ на община Троян,по инициатива на Българското дружество по белодробни болести на 23 октомври 2014 г. в градовете Троян, София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Русе ще се проведат безплатни спирометрични изследвания на белите дробове с помощта на 5-минутен тест, с което ще бъде отбелязан Световният ден на спирометрията. Лице на кампанията е гимнастикът и рекордьор по участия в Олимпийски игри Йордан Йовчев, който показа серия упражнения за здрави бели дробове и пръв измери показателите си. „Физическа активност за здрави бели дробове” е посланието на кампанията.

СПИРОМЕТРИЧНОТО изследване спомага  за ранна диагностика на белодробни заболявания, включително астма, ХОББ и рак на белия дроб. Навременната диагностика е предпоставка за по-ефективно лечение на по-ниска цена. А спирометрията е лесно изпълнимо изследване.

ЛЕКАРИ и медицински сестри в Белодробна болница - Троян  на 23 октомври 2014 г. от 9:00 ч. до 12:00 ч. ще извършат безплатни спирометрични изследвания и ако резултатите породят загриженост, ще назначат допълнителни изследвания. И помнете - за 5-те  минути, колкото отнема изпълнението на едно спирометрично изследване, 150 души по света умират от предотвратимо белодробно заболяване. 

СПИРОМЕТРИЯТА е най-точното измерване на белодробното здраве, тъй като дава на пациентите ценно знание за каквото и да е трайно увреждане на техните бели дробове. Спирометрията е златен стандарт при диагностиката на  белодробните болести. По същия начин, по който измерванията на кръвното налягане осигуряват прост, но ефективен метод за диагноза на сърдечно-съдово заболяване, спирометричните изследвания могат да помогнат за разкриване на ранните симптоми на множество белодробни заболявания.

Д-р Цветомила Дудевска,
управител на „СБАЛББ - Троян” ЕООД

За контакти:
Белодробна болница (СБАЛББ) – Троян
Троян, ул. „Васил Левски” 253
Управител: тел./факс 0670/6-49-85
Централа: тел. 0670/6-27-01(2)   
E-mail: pulmohosptrojan@yahoo.com     
www.sbalbb-troyan.com

10 коментара:

Анонимен каза...

Заедно със спирометрията ще е хубаво да се направи и спиРТОметрия на всички троянци, защото положението е извън контрол!
Да ме извинят въздържателите!
Браво на Цветомила, да се размърдат и останалите! Проявете малко благородство и грижа към финансово нестабилните!

Анонимен каза...

Поздравления за г-жа Дудевска и за инициативата на това дружество по белодробни болести!
Илиян Пеевски

Анонимен каза...

Госпожа Дудевска е прекрасна, бих се оставил в нейните ръце да прави каквото си иска с мен!!! Но май смятам да напусна града, нали трябва се подобри средата.
Илиян Пеевски

Анонимен каза...

Напълно подкрепям 1-ви. Все пак са останали малко свестни хора.

Анонимен каза...

3-ти, утре пускам жалба до МВР "компютърни престъпления". Ще те съдя до дупка, както написах в по-долната статия. Бях те предупредил, да не ползваш името ми, което прави деянието ти предумишлено.
Този път обаче сам падна в капана и отърване няма. Ще се запознаеш от близо с чл.148 от НК. Аз съм публично лице и участието ми в този сайт е на база чл.36,ал.2т.2 от ЗМСМА, което ти възпрепятстваш, освен всичко останало. Отделно ще те съдя за още много неща.
Крайно време е да разберете, че се носи отговорност и да не си въобразявате, че сте "анонимни" и да използвате това да се гаврите с хората.
Няма къде да се скриеш!!!
Илиян Пеевски

Данчо Заведжиев каза...

Господин Пеевски, тъй като сте общински съветник вие сте под специална закрилата на закона, а всеки, който си е позволил да пише от ваше име следва да се „срещне челно” с цялата строгост на закона.
Ето защо си позволявам да Ви препоръчам адресанта на сигнала Ви да е РАЙОННА ПРОКУРАТУРА град ТРОЯН. Според мен, това е органа, които компетентно може да излезе с решение по вашия “случай” в интернет сайта troyan21.com.

Анонимен каза...

А някой би ли споделил какво представлява самото изследване?

Анонимен каза...

В интернет го пише. Спирометрията е измерване на дихателния обем на човек. Със специален апарат - спирометър се измерва вместимостта на белите дробове, т.е максималния обем въздух, който човек може да издиша след дълбоко вдишване. Това е диагностичен метод, с който специалистите по белодробни болести се ориентират до каква степен е увредена дихателната функция.

Ст. Борджуков каза...

Г-н Пеевски,
В декларираната от Вас битка, може би ще ви е полезен този: https://www.google.bg/intl/bg/contact/ линк към Гугъл-България. След, като се сдобиете с прокурорско нареждане или нареждане от съда, може би, трябва да се обърнете към българските представители на Гугъл и те ще отговорят на кой ден и кой час от кое световно АйПи е писан даден коментар. После следва трудното- да разберете доставчика на интернет, който е собственик. Ако е Спринт- там е лесно - всички потребители са със световно АйПи и готово, ако е БТК - може да не е толкова очевидно - там един потребител може да има различни айпита в различно време и ще се търси в логовете на доставчика - кой и кога в колко часа кое айпи е ползвал. Трудно, но не е невъзможно. Не си представям как ще се преборите с коментарите от чужбина...
С уважение - админът

Анонимен каза...

Ами сега?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |