Новата многофункционална сграда – готова

* Инж. Полина Павлова представи резултатите от проекта за превръщане на старата сграда на фирма „Балканска звезда” в Център за културни услуги * Парите (313 хил. лв.) – европейски,
 осигурени от ПРСР
Придобивки
Инж. Полина Павлова представи резултатите от проекта
ТОЧНО преди една година – на 10 юли 2013 г., между Държавен фонд „Земеделие” и Община Троян, с посредничеството на Местната инициативна група (МИГ) – Троян и Априлци, бе подписан договор за безвъзмездна финансова помощ за цялостна реконструкция на бившата административна сграда на фирма „Балканска звезда”, намираща се на ул. „Г. С. Раковски” 55 в идеалния център на Троян (зад Данъчното); проектът бе озаглавен „Изграждане на център за предоставяне на културни услуги – многофункционална сграда в град Троян“ (проект № 33/3/3210109). Шест месеца по-късно, на 21 януари 2014 г., кметът Донка Михайлова подписа договор за изпълнение на строително-ремонтните работи с инж. Христофор Христов – управител на ловешкото дружество „Елит - МХ“ ЕООД, спечелило обществената поръчка.

Дълги години сградата бе в това състояние
След изпълнението на проекта изглежда така
А МИНАЛАТА седмица инж. Полина Павлова, главен експерт „Строителство” в дирекция „Планиране и проекти” на общинската администрация и отговорник за този проект от страна на бенефициента (Община Троян), представи резултатите от изпълнения вече проект. „В рамките на проекта бяха извършени всички необходими строително-монтажни работи по реконструкция на двуетажната монолитна града и превръщането й в център за предоставяне на културни услуги – многофункционална сграда”, обобщи инж. Павлова. Общата стойност на извършените дейности по проекта възлиза на 313 хил. лв., които се подсигуряват изцяло от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 (ПРСР), мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“.

Бившата работническа столова на втория етаж
Превърната вече в репетиционна зала за състави до 40 човека
НА ПЪРВИЯ етаж на реконструираната сграда е изградена зала с възможност за използване като репетиционна от малки състави и вокални групи с опция за бързо и лесно преустройство в малка конферентна/ заседателна зала; обзавеждането на залата е мобилно и позволява организиране на различни събития – семинари, обучения, делови срещи, дискусии и др. На това ниво са изградени също складови помещения и санитарни възли. На втория етаж, където преди е била разположена столова с кухненски блок, е оформена по-голяма репетиционна зала със  съблекални за жени и мъже и прилежащите към тях санитарни помещения; тази зала има капацитет за репетиции на ансамбли и състави до 40 човека.

СГРАДАТА е цялостно санирана, като на всички външни стени е направена топлоизолация и са покрити със силикатна мазилка, защитаваща ги от преките атмосферни влияния, подменена е и дограмата. Покривът също е ремонтиран основно – той е плосък, стоманобетонен, с едностранен наклон, върху който е монтиран метален борд и е изпълнена топло- и хидроизолация.

Т21

24 коментара:

Анонимен каза...

Да видим сега какви ще са културните услуги, които ще се предлагат там.

Анонимен каза...

Ти си много прост.

Анонимен каза...

Имаше нужда от такава сграда. Искам да обясня на №1, който явно нищо не е разбрал от написаното по-горе, че в Троян има състави - певчески, танцови, които няма къде да репетират. И в тези състави хората ходят съвсем безкористно, но просто не си струва на такъв дебил да му обяснявам и това, че салонът в Общината, който се ползва от всички и за всичко, не е достатъчен и не това е неговото предназначение...

Анонимен каза...

Ми щото сте адски тъпи,за това ходите безкористно. Общината е назначила на хранилка боянчо ненков и подобието му е на рок банда на хонорар ,а вие си бъркайте в носовете и се оглеждайте !

Анонимен каза...

Приветствам всичко добро и полезно което се прави от общинската администрация.Изключително умно решение и реализиране на такъв проект.Това е за младите хора ,които не киснат в уличните кафенета, а се нуждаят от място където да реализират своите желания, дарби и възможности.Браво, от сърце се радвам МАМА ДУНИ

Анонимен каза...

Нямам нищо против сградата. Мисълта ми беше, че в града ако някой реши, че иска да се занимава с нещо такова няма кой знае какъв избор. Може и моята информация да не е пълна, но освен народни танци и вокални състави друго какво има в Троян. Класически балет отдавна няма.

Анонимен каза...

Аз също приветствам реализирането на такъв проект,но ме притеснява това,че там трябва да бъде назначен персонал, който да пази и съхранява тази придобивка.Нека г-н Маринов да заснема всички помещения, сервизни, особенно съблекални, бани и тоалетни при започване на дейността на т. н. културтрегери и точно след един, два месеца отново да покаже в какво състояние ще ги е намерил- счупени тоалетни,окрадени душове,кошчета преливащи от мръсотия и т. н.Ако няма персонал за поддръжка, ще остане само наименованието на сградата.Моля г-н Маринов, покажи дали сме заслужавали подобно действие на ОА.Благодаря?

Анонимен каза...

Ами нали на другаря Акимов жена му притежава големия салон на бившето ДЗИ.Там онуката му ще развива танцовалните таланти на града.Няма начин всички дейности да се съберат на едно място.Те си пречат.Представяте ли си какво какафония от звуци ще се излива.То в Читалището стават големи засядания,че само класическият балет им липсва.Да ,преди много години още по моето детство и няколко пъти след това имаше опити за изучаване на класически балет в града и балетистите участваха в оперетните представления на местните артисти, но винаги се разпадаха тези школи.Дано нещо се направи,защото кадърни троянчета ходят чак в Плевен на обучение.

Анонимен каза...

Кой ще издържа и с какво бъдещите културни институции -заплати,ток, вода ,отопление, поддръжка.Поне малко, но там трябва да се заплаща някакво такса за ползване.За кеф се плаща, нали?

Анонимен каза...

№ 4, ти сигурен ли си за хонорарните плащания на тези младежи и ако има такива - колко са и с какво ще докажеш подобни твърдения?

Анонимен каза...

9-ти всички режийни разходи /вода, ток, отопление/ до колкото знам ще бъдат изчислени на база час за ползване и ще се плащат от групите които ползват залите.

Анонимен каза...

Някога в града имаше шах-клуб, имаше и треньор....играехме безплатно. Има ли възможност тази хбава традиция отново да се възроди?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

ами като сте толкова умни, предложетена Общината да затвори сградата, за да не се харчат пари за издръжка ! Верно сте много тъпи и верно няма смисъл някои да се опитват да ви обясняват.
Един самодеец никога неможе да обясни на един охлюв " защо го прави". По-точно охлюва няма как да го разбере.

Анонимен каза...

Благодаря на 11 за компетентния отговор.Да така се прави.Аз знам,че тези плащания няма да могат да покрият всички разходи и общината ще помогне поне със заплащането на персонала който ще е необходим.Ако тази придобивка успеем да запазим и да не я омаскарим за една година,ще докажем,че не само се занимаваме с култура, но сме и носители на такава.
На 14-ти.Такива охлюви/плужаци/ като теб дори и диря не остават след себе си.Вероятно ти си от тези дето само пълзят,пълзят и не стигат до никъде.Умря комунизията 14-ти.Сега всичко се плаща,дори и когато ползваш общественото WC.Хората вече свикнаха с това. И моля без необосновани опити за обяснения и квалификации.

Анонимен каза...

4-ти, ако те намеря кой си, много бързо ще те освободя от и без това празната ти глава... Моли се да не те намеря.... сполай...

Анонимен каза...

Бегай от тук,наркоман крадлив !

Анонимен каза...

До 15-ти : Разбрал - недоразбрал...пишеш . Чети внимателно, г-н Ентелегент

Анонимен каза...

Само се покажи мишчице... црцрцрцррр ще има сиренце цррррцрцрцрцррр

Анонимен каза...

!8-ти какво не съм разбрал, да съм написал нещо лошо.Опасявам се,че ако няма контрол по опазване на тази придобивка, ще заприлича на обществен нужник от соц.време.Много се радвам и мисля,че всички които ще ползват добрите условията ще ги пазят.Да им е честито!!!!!

Анонимен каза...

Тази зала е проектирана за ФА Траяна. Ако не беше този най-бързо развиващ се ансамбъл в общината такава зала изобщо нямаше да има. Заслужават си я!

Анонимен каза...

Никъде в проекта не пише,че е проектирана за ФА "Траяна",Сградата е общинска и е за всички състави към община Троян.

Анонимен каза...

На всички общински празници участва почти винаги и само ФА "Траяна". Изнася цялата тежест на културната програма на Общината. Затова баницата се разпределя според заслугите...

Анонимен каза...

23-ти това е така защото само тях канят,а другите общински състави остават в сянка.И все пак "ръководителят" на "ансамбъла" работи в община Троян.А може би ги е страх да поканят други състави да не би да ги засенчат.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |